DIY / Knutselen

Sensory play / sensorisch spel thema herfst

De herfst komt er bijna aan, al voelt het met de regenachtige dagen alsof het al begonnen is. Zelf ben ik al druk bezig om onze speelbak in herfst thema te maken.Een deel van de spullen heb ik gekocht, maar een groot deel heb ik ook zelf gemaakt.

Natuurlijk kan je deze tips ook gebruiken voor je themahoek of thematafel. Veel plezier met maken.

Basis speelbak

Iedere speelbak hier thuis begint met een basis van rijst, maïs, havermout, bonenmix, kikkererwten of magisch zand.

Daarnaast staan er bijna altijd bakjes en schepjes in. Ook zijn deze grote pincetten handig om als basis in huis te hebben.

Kastanje egeltjes maken

We beginnen met een makkelijke knutsel. In het bos liggen genoeg kastanjes waar je natuurlijk ook gewoon mee kan spelen als sensory play.

Maar zelf heb ik deel versierd als egeltjes. Je hebt alleen kastanjes, een zwarte en witte stift nodig. De zwarte stift die ik gebruikt heb is een normale stift. De witte is een verfstift te koop bij de Action of hier.

Paddestoelen maken of kopen?

Ga jij graag zelf aan de slag? Of koop jij het liever kant en klaar. Voor de paddestoelen heb ik het laatste gekozen, deze vond ik zo mooi en zeker voor die prijs.

Wil jij zelf aan de slag? Dan kan je hier houten paddenstoelen kopen. De nieuwe verf van de Action is zeker een aanrader om te gebruiken voor het verven.

Paddestoelen schijven

Deze schijven bestelde ik eerder om als loose parts te gebruiken bij de sorteerbakjes. Maar ik had er nog genoeg over om paddestoelen van te maken. Aan de ene kant heb ik cijfers gemaakt en de andere kant het aantal stippen.

Daarnaast kan je ze ook met het alfabet beschrijven of dubbel maken zodat je er een memory spel van kan maken.

Zelf gebruikte ik voor de stippen en het schrijven deze stiften. Dit pakte beter dan verf en is ook makkelijker.

Houten eikeltjes (verven)

Je kan natuurlijk eikeltjes in het bos zoeken en deze gebruiken, maar zelf kocht ik deze houten eikeltjes. Natuurlijk kan je ze blanco laten, maar je kan ze ook in verschillende kleuren verven.

Sommige eikeltjes heb ik de hoedjes geverfd en bij andere de noot. Ook kan je er voor kiezen om er bijvoorbeeld gezichtjes, letters of cijfers op te schilderen.

Herfst poppetjes maken

De houten poppetjes zijn te koop voor €2,99 bij de Action. Je krijgt 30 pegdolls in verschillende formaten.

Je kan deze in verschillende (herfstkleuren) verven. Om het af te maken heb ik zelf gekozen om de poppetjes een eikelhoedje te geven. Het is even uitzoeken welke er passen, maar het geeft zeker een leuk effect.

Volgens Tobias hadden de poppetjes het koud tijdens het slapen. (Leuk die fantasie ;-))Daarom heb ik van vilt een slaapzakje gemaakt. Ik trok de nepblaadjes over voor het formaat, natuurlijk kan je iedere vorm maken.

Blaadjes en herfstplateau

Naast zelf dingen maken zijn er ook genoeg leuke (goedkope) dingen te koop. De plateaus zijn er in verschillende vormen en kleuren.Hier thuis wordt hij gevuld met bijvoorbeeld rijst en kikkererwten.

Ook de blaadjes heb ik gekocht bij de Action, vaak hebben de winkels seizoensafdelingen. Waar leuke accessoires staan om mee te spelen. Zo zijn er ook houten hangertjes, pompoen setjes en kleine beeldjes.

Heb je zelf nog een leuke tips? Laat ze vooral achter bij de reacties

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “Sensory play / sensorisch spel thema herfst”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "Sensory play / sensorisch spel thema herfst"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.