DIY / Knutselen

DIY: gekleurde havermout maken voor sensory play / sensorisch spel

Eerder maakte ik al een keer gekleurde rijst, waar de kinderen nog bijna dagelijks mee spelen. Ik ben nu verschillende producten aan het kleuren waar de kinderen mee mogen spelen. De eerste is het gekleurde havermout. De structuur is weer anders als rijst, wat weer een leuke ontdekking is voor de kinderen.

Wat heb je nodig?

  • Havermout, let op kies de grove vlokken! Ik heb zelf in totaal 1 kilo gekleurd.
  • Kleurstof
  • Zakjes
  • Water
  • Bakpapier
  • Keukenrol
  • Schaal / bakplaat

Stap 1

Verdeel de havermout over de zakjes. Voeg hier een beetje water aan toe. In totaal waren dit 3/4 eetlepels. Het is natuurlijk afhankelijk van hoeveel havermout je hebt. Het moet een klein beetje vochtig zijn, zodat alle vlokken de kleurstof kunnen opnemen.

Stap 2

Voeg de kleurstof toe in het zakje, je hebt hier maar een paar druppels voor nodig. Zelf heb ik altijd alleen de basiskleuren en meng ik de rest van de kleuren.

Vervolgens doe je het zakje dicht en kneed je de kleurstof goed door het zakje heen. Meteen leuk om dit gedeelte samen met de kinderen te doen.

Stap 3

Als alle vlokken gekleurd zijn, moet je de havermout laten drogen. Omdat ik dit zelf midden in de hittegolf heb gemaakt was het voor mij makkelijk om het buiten op een bakplaat te leggen. Af en toe even schudden of roeren en na een paar uur in de zon was alles helemaal droog.

Je kan het ook binnen laten drogen, dan duurt het ongeveer 24 uur voordat het droog is. Kan je niet zo lang wachten? Dan kan je het ook in de oven laten drogen. Zet je oven op 100 graden en na ongeveer 15 minuten is het klaar. Het is aan te raden om halverwege even de bakplaat te schudden/door te roeren.

Klaar? Spelen maar!

Zet een speelbak (wij hebben deze, maar dit is een leuk goedkoper alternatief) klaar met de havermout. Verder kan je er wat schepjes en bakjes inzetten. Heb je groene havermout dan kan dit bijvoorbeeld gras voorstellen, blauw een zee en havermout zonder kleur het strand. Verder gaat het bij sensory play om de fantasie, stuur niet te veel maar laat de kinderen zelf ontdekken.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “DIY: gekleurde havermout maken voor sensory play / sensorisch spel”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "DIY: gekleurde havermout maken voor sensory play / sensorisch spel"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.