DIY / Knutselen

DIY: gekleurde speelrijst maken

Kinderen kunnen zich uren vermaken met de meest simpele dingen. Zoals bijvoorbeeld deze gekleurde speelrijst. Niet alleen het spelen met rijst is leuk, maar ook het maken ervan is al een leuke activiteit. En niet onbelangrijk het is ook nog eens goedkoop om te maken. Sommige dingen heb je misschien al in huis. Zelf was ik voor 1 kg rijst, kleurstoffen en azijn €3,80 kwijt.

Update: met deze kleurstoffen dekt de rijst wel veel beter

Samen met Tobias heb ik gekleurde rijst gemaakt, de uitleg vind je hieronder. Later zal ik nog een blog schrijven wat je er allemaal mee kan doen.

Wat heb je nodig:

Als je kleuren wilt mengen dan is het ook nog handig om een bak, lepel en een wattenstaafje te hebben.

Stap 1

Verdeel de rijst over de verschillende diepvrieszakken. Wij hebben 6 zakken gevuld. Tobias vond dit al erg leuk om met een lepel te doen. Ondertussen heb ik de andere zakjes gevuld.

Stap 2

Vervolgens heb ik een scheutje azijn in het zakje gedaan en daarna de kleurstoffen in het toegevoegd. De kleuren die ik wilde mengen heb ik eerst op lepel gemengd met een beetje azijn.

Stap 3

Meng de rijst met de kleurstof. Ik heb dit Tobias laten kneden in het zakje, wat hij erg leuk vond om te doen. Zorg dat alle kleurstof is opgenomen en dat er geen witte rijst meer zichtbaar is.

Stap 4

Het laten drogen kan je doen door de rijst te verdelen over bijvoorbeeld een bakplaat of dienblad en deze af en toe door te roeren. Dit kan een hele dag duren voordat het droog is. Mocht je iets minder geduld hebben kan je de rijst ook drogen in de oven. Verdeel de rijst in een ovenschaal en laat deze zo’n 15 min in de oven op 100 graden. Ik heb de rijst halverwege een keer doorgeroerd. Wanneer de rijst droog en niet meer plakkerig is, is deze klaar. Je zal ook merken dat wanneer de rijst droog is de sterke geur van azijn gelukkig weg is.

Hierboven zie je ook meteen het eindresultaat. Na zo’n 10 minuten afkoelen kan je de rijst gebruiken om mee te spelen.

Wil je gekleurde speelrijst kopen? Klik dan hier.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “DIY: gekleurde speelrijst maken”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "DIY: gekleurde speelrijst maken"

3 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.