DIY / Knutselen

Sensorisch spel thema bouwplaats

Regelmatig zien jullie bij ons de houten speelbakken al voorbij komen op Instagram. Vaak zijn deze gevuld met kinetisch zand of speelrijst. (Lees hier hoe je dat zelf kan maken)

Maar af en toe probeer ik er een thema aan vast te hangen. In dit geval heb ik er thema bouwplaats van gemaakt en leg ik hieronder uit waar alles vandaan komt.

Houten speelbak

De speelbak die wij gebruiken is van het merk Grennn.nl en is hier te koop.

Basis van de speelbak

Je kunt voor dit thema natuurlijk kinetisch zand gebruiken. Maar ik vond het leuk om een basis van zand en steentjes te gebruiken.

Het decoratieve zand is te koop bij de Action. Ze kosten €0,99 per bus. Ik gebruikte 2 bussen met steentjes en zand (links) en 1,5 bus van het decoratieve zand (rechts)

Kleine baksteentjes

Omdat er op de bouw natuurlijk van alles gebouwd wordt. Daarom vond ik het wel leuk om kleine baksteentjes toe te voegen. Er bestaat ook cement voor, maar hier gebruik ik ze gewoon los om te laten bouwen.

Kleine autootjes & verkeersborden

Ik heb 2 verschillende set autootjes in huis.

Deze set bestaat uit 5 verschillende soorten werkauto’s. Deze zijn iets groter en ook steviger. Dit zijn de CAT auto’s, hier onder op de foto.

Omdat ik ook graag wat verkeersborden wilde om de bak uit te breiden. Heb ik deze set erbij besteld. Hier zitten ook autootjes in.

Let op: de auto’s uit de eerste set zijn wat meer hufterproef 😉

Kleine boomstammetjes toevoegen

Omdat ze hier niet altijd even goed kunnen delen en ze beide willen bouwen met de baksteentjes. Heeft Ron nog wat boomstammetjes toegevoegd.

Deze heb ik inmiddels in de bak erbij gedaan, zo zie je maar dat er in de loop van het spel steeds dingen veranderen. En dat maakt het ook alleen maar leuk. Ook meteen een niet perfect plaatje hoe het na het spelen er uit ziet.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “Sensorisch spel thema bouwplaats”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "Sensorisch spel thema bouwplaats"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.