DIY / Knutselen

DIY: Grimm’s houten sorteerbakjes zelf maken BUDGETTIP

Na wat online rondsnuffelen vond ik deze leuke houten sorteerbakjes en moest meteen aan de sorteerhulp bakjes van Grimms denken.

Sorteerbakjes

De bakjes van Grimms kosten tussen de €50-€60 euro. En ik vond deze lookalike bakjes voor €20,45 (inclusief verzenden)

Verven

Grimms verkoopt de sorteerbakjes zowel naturel als in de regenboog kleuren. Je kan de bakjes zo laten, maar verven kan natuurlijk ook!

Zelf heb ik verf van de Action gebruikt. Als je ze gaat verven vergeet dan niet om een laagje vernis aan te brengen. Zo blijft het langer mooi tijdens het spelen.

Loose parts

Natuurlijk heb je ook nog materialen nodig om te sorteren. Deze losse materialen staan ook wel bekend als loose parts. Denk hierbij aan vilten balletjes, ringen, munten balletjes. Je kan ze kant en klaar kopen, maar natuurlijk ook zelf maken. Hieronder ga ik verder over welke loose parts ik zelf heb gemaakt

Misschien heb je eerder mijn blog al gelezen hoe je een lookalike sorteerboom van Grimms kan maken. Hiervoor verfde ik al ringen. Deze gebruik ik nu dus ook voor het sorteren. Mocht je nog geen ringen hebben, dan koop je deze hier.

Naast ringen heb ik deze keer ook houten munten gemaakt. Deze gaan per 50 stuks, maar wellicht kan je deze samen met iemand delen. Al blijft stapelen van munten ook natuurlijk heel leuk en dan kan je er wel 50 gebruiken.

Als laatst heb ik poppetjes geverfd, deze kocht ik bij de Action. Deze zitten in een rond bakje en kosten €2,99 voor 26 stuks. Er zitten verschillende vormen en maten in.

Vind je alle aantallen te veel? Klik dan hier wellicht wil er iemand met je delen. Laat je woonplaats achter zo bespaar je ook op de eventuele verzendkosten.

Deze materialen zijn ook erg leuk om als loose parts te gebruiken:

Ze kunnen natuurlijk de loose parts met de hand

sorteren, maar zelf gebruiken we deze pincet. Het gebruik van een pincet is goed voor de hand oog coördinatie en de fijne motoriek.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “DIY: Grimm’s houten sorteerbakjes zelf maken BUDGETTIP”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "DIY: Grimm’s houten sorteerbakjes zelf maken BUDGETTIP"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.