DIY / Knutselen

DIY: sorteerboom Grimms budget versie

Zoals jullie misschien wel weten houd ik van open ended speelgoed, maar helaas is dat vaak nogal prijzig. Daarom heb ik deze sorteerboom zelf gemaakt. De prijs van de Grimms sorteerboom is ongeveer €25 en daar komen de ringen nog los bij (+-€30).

Wat heb je nodig voor de budget versie:

Stap 1

Plak het mokkenrekje af. Vervolgens heb je 6 kleuren (Rood, Oranje, Geel, Groen, Blauw en Paars) verf nodig. Mocht je net als ik maar 3 kleuren hebben, meng dan de kleuren. Zorg dat je in 1 keer voldoende verf heb voor het rekje en de ringen.

Stap 2

Begin met het verven van het mokkenrekje en de ringen. Per kleur heb ik 6 ringen gepakt. Voor het rekje heb ik de kleuren van de regenboog aangehouden, dus de bovenste rood en oranje, de middelste geel en groen en de onderste blauw en paars.

Stap 3

Begin met de eerste laag van de ringen te verven. Een tip hierbij is pak eerst de lichte kleuren en vervolgens de donkere. Omdat je de ringen vast heb krijg je vieze vingers en zo had ik al groen op een gele ring.

Herhaal deze stappen als de verf niet in 1 keer dekt. Ik zelf heb alles 2 laagjes gegeven wat voldoende was.

Verschillende spelletjes

Eigenlijk gaan de kinderen uit zichzelf al aan de slag met de toren. Voordat hij geverfd was werd Tobias al “uitgenodigd” om de ringen om te hangen. Zonder uitleg begon hij zelf alles op te hangen en de ringen te tellen.

En zoals je hier ziet, is het stapelen van de ringen ook heel erg leuk. Leg het voor ze neer en ze bedenken zelf het spel.

Sophia vind het heel leuk om de goede kleuren te sorteren, maar voor Tobias hebben wij 2 dobbelstenen gepakt. De normale 1-6 dobbelsteen, maar ook een kleuren dobbelsteen (uit het spel Kleurentorentjes) Zo kan je de cijfers en kleuren oefenen.

Een laatste tip: naast het verven van de ringen, kan je deze ook kant en klaar kopen van bijvoorbeeld Grapat.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “DIY: sorteerboom Grimms budget versie”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "DIY: sorteerboom Grimms budget versie"

1 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.