Lifestyle

Mooiste vader / zoon liedjes

Muziek is voor mij erg belangrijk. Voor, tijdens en na de geboorte van Tobias heb ik veel mooie herinneringen aan de leukste nummers. Dit zijn de nummers die uiteindelijk voor mij (en ons) bijzondere herinneringen oproepen.

1. André Hazes – Kleine Jongen

Kleine Jongen van André Hazes heeft dénk ik naast de nummer 2 de mooiste herinnering. Na de geboorte van Tobias moesten we nog een paar dagen blijven in het ziekenhuis en speelde we dit nummer af via de JBL Speaker. 

We waren zo trots als een pauw op onze “kleine jongen” en zongen dit liedje zelfs hardop mee in het ziekenhuis. Saillant detail: de verpleegster kwam een keer binnenlopen haha. 

2. Suzan & Freek – Blauwe Dag

Dit nummer hebben we grijs gespeeld tijdens en na de bevalling. Hij staat in dit lijstje omdat het een “blauwe” (jongen) dag is. Als we één nummer van de geboorte van Tobias moesten kiezen weet ik zeker dat het dit nummer zou zijn. Laten we eerlijk wezen: het is een prachtig nummer! 

3. Avicii – The Nights

Dit is van de internationale liedjes toch wel een van mijn favorieten. Ik weet niet of het écht een “vader/zoon” liedje is, maar gaaf vind ik hem wel! De clip vind ik inspirerend, ik hoop dat Tobias (en Sophia) later ook veel onbezonnen acties gaan uitvoeren en vooral veel plezier hebben. Misschien geen echt “vader/zoon” liedje, maar wel genoeg inspiratie over wat ik de kinderen graag wil meegeven:

He said: “One day you’ll leave this world behind
So live a life you will remember”
My father told me when I was just a child
“These are the nights that never die”
My father told me

5. Stef Bos – Papa

Natuurlijk heb ik getwijfeld om deze versie te pakken of die van Suzan & Freek. Toch geef ik die credits graag naar het origineel van Stef Bos. Absoluut is dit hét nummer voor een papa. Het symboliseert voor mij vooral de band als kind en niet zozeer als papa.

6. Fresku – Mijn Zoon

Terwijl Nicole zwanger was van Tobias waren er wat complicaties en was vooraf duidelijk dat Tobias als kleine jongen geboren zou worden (2230g bij de geboorte uiteindelijk). Nicole moest voor de bevalling al ruime tijd in het ziekenhuis blijven en steevast zong ik dit nummer mee in de auto. Achteraf is alles goed gekomen, maar spannend vond ik het wel. In dit nummer kon ik mijn emoties en zorgen kwijt!

7. Alain Clark – Father & Friend

Ondanks dat ik zelf geen (groots) fan ben van Alain Clark (sorry). Toch vind ik dat ik dit nummer absoluut niet mag ontbreken in deze lijst. Daarom toch een eervolle vermelding.

Papa Ron

@paparon.nl

Meer zoals “Mooiste vader / zoon liedjes”

Meer “Lifestyle” berichten

Wat anderen zeggen over "Mooiste vader / zoon liedjes"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.