Lifestyle

Oud en nieuw: Gehoorbescherming voor baby en kind

Over een paar dagen is het oud en nieuw. Na een aantal jaar zonder vuurwerk, mag er dit jaar weer vuurwerk worden afgestoken. Dan kan het fijn zijn om gehoorbescherming te gebruiken.

Waarom gehoorbescherming gebruiken?

Ga je naar een festival, carnaval, ik kermis of ander druk evenement met hard geluid of muziek? Dan is het belangrijk om het gehoor van je kind te beschermen.

Als je kind vaker wordt blootgesteld aan geluiden boven de 80 decibel kunnen ze gehoorschade krijgen. Het draait in het binnenoor om trilhaartjes. Trilhaartjes kunnen overbelast raken door de geluidsdruk en gaan daardoor kapot. Ook als de trilhaartjes te vaak of langdurig worden blootgesteld aan hard geluid kunnen deze kapot gaan.

Verschillende soorten gehoorbescherming

Er zijn allemaal verschillende soorten beschikbaar. Voor de allerkleinste, maar ook voor oudere kinderen. Ze dempen het geluid, waardoor de kans op gehoorschade minder groot is.

Gehoorbescherming met elastiek

Deze zijn te gebruiken voor baby’s en kinderen tot 3 jaar. De hoofdband is te vertellen en blijft door de anti slip goed zitten. Deze Muffy Baby gehoorbescherming geeft een geluidsreductie van 23 decibel.

Gehoorbeschermer

De opvolger van de Muffy is een gehoorbeschermer met hoofdband. Deze zijn te dragen vanaf 24 maanden. De hoofdband is te verstellen zodat deze comfortabel zit. Deze gehoorbeschermer van Luvion is verkrijgbaar in 3 kleuren: mint, roze en blauw. Hij heeft een geluidsreductie van 26 decibel.

Tip: deze kunnen ook gedragen worden om kinderen rustig huiswerk te laten maken zonder afleiding.

Oordoppen

Voor kinderen vanaf 12 jaar kun je er ook voor kiezen om oordoppen te gebruiken. Deze zitten in het oor, waardoor zij het misschien minder erg vinden deze te dragen.

Deze kunnen natuurlijk ook gedragen worden door volwassenen. Deze oordoppen van Loop hebben 4 paar siliconen oortips waardoor ze op maat te maken zijn. Ze dempen het geluid met 27 decibel.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “Oud en nieuw: Gehoorbescherming voor baby en kind”

Meer “Lifestyle” berichten

Wat anderen zeggen over "Oud en nieuw: Gehoorbescherming voor baby en kind"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.