De portemonnee van

De portemonnee van Yteke

Welkom bij een nieuw rubriek op de site! “De portemonnee van..”. Deze week geeft Yteke een kijkje in haar inkomsten en uitgave! Lijkt het jou leuk om een kijkje te geven in jouw/ jullie uitgaven? Onderaan deze blog kan je jezelf aanmelden.

Hoe is je gezinssamenstelling?

Samengesteld gezin, 2 kinderen (Isabel (15) en Silven (11) uit mijn vorig huwelijk en samen met Thies (34) dochter Fleur (5)

Wat doe je voor werk en wat brengt dat in het laatje?

Ik werk als onderwijsplanner op een HBO en verdien 31.000 euro bruto per jaar (ongeveer 2.000 euro netto per maand). Mijn vriend is Docent op hetzelfde HBO en verdiend 53.000 euro bruto per jaar (bijna 3.000 euro netto per maand)

Wonen jullie in een koop of huurhuis? 

Wij wonen in een koopwoning, tussenwoning van 125 m2. Betalen 780 euro hypotheek per maand.

Hoeveel geven jullie per maand uit aan boodschappen? 

Ja das een dingetje, wij doen voor ongeveer 250 euro per week boodschappen, das veel maar we hebben graag goed en gezond eten (wekelijk Hello Fresh) en we houden van goede koffie (nespresso abbonnement bij de Koffiejongens)

Sparen jullie? Zo ja, hoeveel?

Wij sparen 500 euro per maand en de grote inkomsten als 13e maand, vakantiegeld en jaarlijkse belasting teruggave gaan ook naar de spaarrekening.

Bekijk jij wekelijks de folders? 

Nee alleen de AH bonus in de AH app elke week als ik boodschappen bestel.

Welke tip heb jij om te besparen? 

Ik heb Vinted als hobby, ik verkoop alles kleding (en speelgoed ed) die te klein is of waar we op uitgekeken zijn. Dat is best een leuke terugverdienste! Ook ‘sparen’ we hij de AH met leuke rente, daar staat inmiddels als een leuk bedrag!

Wat vinden jullie het leukste uitje om te doen met het gezin? Wat zijn jullie daar aan het kwijt? Hoe vaak gaan jullie? 

Heb je even? We ondernemen heel veel! Pretparken, dierentuinen, festivals echt van alles! Steden bezoeken… laatste uitje was Legoland, aanrader hoor!

Hoe ziet jullie vakantie er uit? Wat geven jullie daar aan uit? Hoe vaak gaan jullie? 

Wij gaan zo’n 6 keer per jaar, van een nachtje weg tot 3 weken op vakantie. Dit is onze grootste kostenpost per jaar. Gemiddeld 2500 euro voor de accomomdatie (3 weken NL of 2 weken buiteland) en dan wat er daar nog gedaan wordt. Ik reken dat eigenlijk nooit na. Het is wat het is.

Wat is het duurste dat je afgelopen 3 maanden hebt gekocht?

Vakantie naar Legoland, 4 dagen. Verblijf en polsbandje voor toegang was 970 euro totaal. Eten, drinken en aankopen kwamen daar nog bij.

Van welke aankoop heb je spijt? Hoe duur was dat? 

Ik heb niet snel spijt en zodra wel verkoop ik het weer voor minimaal de helft van het aankoop bedrag. Via Vinted of Marktplaats.

Wat zou je doen met €10.000? 

Dat zouden 2 dingen kunnen zijn waar we dan uit kunnen kiezen 😉 Een mooie rondreis door de USA met mijn gezin of (als mijn liefde mij vraagt) een toffe festival bruiloft 🤪

Ben je tevreden met je uitgaven? 

Ik zou soms willen dat we meer overhielden, maar ik vrees dat ik dat dan ook zou uitgeven omdat ik nog zoveel wil doen en zien!

Durf jij een kijkje te geven in jouw/ jullie portemonnee? Klik hier om je aan te melden.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “De portemonnee van Yteke”

Meer “De portemonnee van” berichten

Wat anderen zeggen over "De portemonnee van Yteke"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.