De portemonnee van

De portemonnee van Inge

Welkom bij “De portemonnee van..”. Iedere maandag mogen we een kijkje nemen “in een portemonnee” van iemand. Deze week is Inge aan de beurt.

Lijkt het jou leuk om een kijkje te geven in jouw/ jullie uitgaven? Onderaan deze blog kan je jezelf aanmelden.

Hoe is je gezinssamenstelling?

Ik woon samen met Roy en onze 2 zoontjes (Loet van 5 en Nout van 1) in Lieshout. We hebben ook nog een hondje en een parkiet 😉 Roy is zelfstandig ondernemer in de bouwsector en de hoofdkostwinner.

Wat doe je voor werk en wat brengt dat in het laatje

Ik werk 15 uur voor een baas, administratie & planning wat ik vanuit huis kan doen. Heel afwisselend werk omdat we met het voortgezet onderwijs samenwerken. De maanden augustus en september zijn altijd volle bak waardoor ik in die periode ook meer uren werk. Groot bijkomend voordeel is dat ik alle schoolvakanties vrij ben. Verder heb ik samen met mijn moeder een webshop met handgemaakte baby- en kinderkleding. Sinds afgelopen jaar kunnen we daar ook een maandsalaris laten uitbetalen en ik kom nu uit op € 1.200 netto per maand.

Vaak word gevraagd of ik niet fulltime voor de webshop zou willen werken. Ik ben er vrij zeker van dat ik dit niet wil, mijn werk en collega’s zijn namelijk veelte leuk! Het vergt wel een goed planningsvermogen om de tijd goed te kunnen verdelen tussen werk/ webshop en mijn gezin. Maar hé, als je iets doet waar je heel gelukkig van wordt dan maakt dat niet uit!

Wonen jullie in een koop of huurhuis? 

We hebben een koophuis, 8 jaar geleden samen gekocht en onze hypotheek is nu € 900 per maand. We hopen hier nog een tijdje te kunnen wonen maar hebben ook de wens om samen nog een huis te gaan bouwen/ verbouwen, als de jongens wat ouder zijn.

Hoeveel geven jullie per maand uit aan boodschappen? 

Aan de wekelijkse boodschappen zijn we ongeveer € 160 kwijt. Daar zitten ook de Pampers etc. bij. We laten de boodschappen bezorgen, dat is puur voor tijdswinst maar ik merk dat het ook een punt is waarop we kunnen besparen!

Sparen jullie? Zo ja, hoeveel? 

We sparen voor de jongens, we zetten iedere maand € 150 voor ze opzij. Ook alle extra’s, (bijvoorbeeld uit mijn eigen onderneming) zet ik op hun rekening.

Ik heb altijd van mijn ouders meegekregen dat je het geld in de juiste dingen moet stoppen. Toen ik 17 was overleed mijn vader plotseling, ik mis hem nog steeds vreselijk maar ben ook dankbaar voor het feit dat hij alles voor mij, mijn moeder en zusje goed geregeld had. We kenden geen geldzorgen ook al kwam mijn moeder er met 2 pubers alleen voor te staan. Dat geef ik mijn zoontjes nu ook mee. Je hoeft niet de grootste auto, huis of verste reis te maken: als je maar samen gelukkig en gezond kunt leven.

We hebben overigens wel een minimaal bedrag met elkaar afgesproken wat op onze privé spaarrekening moet staan. Hier kunnen we grotere uitgaven van doen, bijvoorbeeld als de wasmachine kapot gaat. Zie ik dat we onder dit minimale bedrag gaan komen, dan sparen we even extra voor onszelf.

Bekijk jij wekelijks de folders? 

Ik lees ze door, bijvoorbeeld de folders van de Kruidvat of van de Aldi. Het komt ook wel eens voor dat ze rechtstreeks in de papierbak belanden. Een hele actieve koopjesjager ben ik dus niet 😉

Welke tip heb jij om te besparen? 

Ik bel ieder jaar naar onze provider om aan te geven dat ik de prijzen belachelijk vind, er volgt dan altijd een aanbieding 😉 Ook onze verzekeringsadviseur laat ik ieder jaar komen om alles door te nemen. Is het een paar euro per maand wat we kunnen besparen dan ben ik al weer gelukkig.

Een tip die ik van iemand anders kreeg en nog steeds actief toepas: ik ben aangesloten bij het GFK panel, waar ik iedere week boodschappen en aankopen voor scan. Hiermee spaar ik punten die ik in kan leveren voor cadeaubonnen en ben ik ook bewuster wat er aan boodschappen uitgegeven wordt.

Wat vinden jullie het leukste uitje om te doen met het gezin? Wat zijn jullie daar aan het kwijt? Hoe vaak gaan jullie? 

We hebben een abonnement bij Dierenrijk in Nuenen, die heb ik aangeschaft toen Loet nog klein was. We gingen toen bijna iedere woensdag in de lente en zomer. Het is voor ons maar een stukje rijden en er zit ook een grote speeltuin bij, dus nu gaan we vaak in de middag na school nog even snel op en neer. Dat kost ons €52 per jaar en bij ieder bezoek hoort natuurlijk ook een ijsje of iets lekkers. Ook zit er een fijne grote speeltuin met zwembadje in Nuenen, dat is veel leuker voor Nout. Daar hebben we sinds vorig jaar dus ook maar een abonnement van genomen (€ 37).

Samen met papa gaan we vaak wel op “grotere” uitstapjes, iets verder weg. Favoriet is de Efteling of Toverland. Ik kijk altijd of ik via de ANWB korting krijg, maar zijn we eenmaal daar dan houden we ook van lekker eten, drinken en souvenirs (waar je uiteindelijk thuis helemaal niets aan hebt) te kopen.

Hoe ziet jullie vakantie er uit? Wat geven jullie daar aan uit? Hoe vaak gaan jullie? 

We houden van nachtjes weg en bijzondere (slaap)plekjes zoeken in Nederland. Met de kerstvakantie gaan we met ons gezin een paar nachten weg maar de “grote” vakantie houden we altijd in de zomer en dan gaan we 2 weken naar een camping. Het liefste ook in Nederland of België. We hebben geen eigen caravan of tent dus huren altijd een accommodatie. Dit jaar zitten we op € 2.500 voor 2 weken in de bouwvak en hebben we toevallig afgelopen week een aanhanger gekocht om alles mee te kunnen nemen.

Wat is het duurste dat je afgelopen 3 maanden hebt gekocht? 

Ik heb geen grote uitgave gehad, maar alles bij elkaar wel veel uitgegeven aan kleding voor mijzelf. Ik liep nog steeds in mijn zwangerschapsspijkerbroeken (shame on me) en het werd hoog tijd om een nieuwe garderobe aan te schaffen. En als ik dan eenmaal op dreef ben… broeken, jurken, topjes, tassen, schoenen, alles haha!

Van welke aankoop heb je spijt? Hoe duur was dat? 

De zolder stond hier VOL met babyspul wat uiteindelijk niet gebruikt is. Dat heb ik voor een appel en een ei verkocht of weggegeven. Een voorbeeld is een modern babybadje waar ze allebei na een goeie week al niet meer inpaste met die dikke billetjes.

Wat zou je doen met €10.000? 

Zonder twijfel meteen opzij zetten voor de jongens! Moet het echt voor mijzelf zijn? Dan een gedeelte van de hypotheek aflossen. Of moet ik er écht iets van kopen haha, dan uhm… echt werkelijk waar geen idee?!

Ben je tevreden met je uitgaven? 

Ik kan makkelijk geld uitgeven, en maak ook snel een beslissing of ik iets wel of niet ga aanschaffen. Ik zou ooit wel iets langer mogen nadenken over een grote uitgave 😉

Durf jij een kijkje te geven in jouw/ jullie portemonnee? Klik hier om je aan te melden.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “De portemonnee van Inge”

Meer “De portemonnee van” berichten

Wat anderen zeggen over "De portemonnee van Inge"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.