De portemonnee van

De portemonnee van Esther

Welkom bij “De portemonnee van..”. Iedere maandag mogen we een kijkje nemen “in een portemonnee” van iemand. Deze week is Esther aan de beurt.

Lijkt het jou leuk om een kijkje te geven in jouw/ jullie uitgaven? Onderaan deze blog kan je jezelf aanmelden.

Hoe is je gezinssamenstelling?

Ik ben getrouwd en samen hebben wij 2 zoons (3 en 0)

Wat doe je voor werk en wat brengt dat in het laatje

Ik zit in between jobs. Ivm woon-werk verkeer door verhuizing, daarbij ook een wisseling van opvang en de komst van een tweede gekozen om dichterbij de kids te werken.

Ik ga van activiteiten begeleider in gehandicapten zorg (28 uur) naar administratief medewerker (27 uur). Mijn netto loon was €1850, dat zal minder worden. Mijn man werk als teamleider in een supermarkt (32 uur) en verdient €1740.

Wonen jullie in een koop of huurhuis? 

Een koop eengezinswoning. De hypotheek bedraagt €855.

Hoeveel geven jullie per maand uit aan boodschappen? 

Wekelijks zo’n €40 dat is puur eten dan komt daar nog luiers e.d bij die ik altijd in groot verbruik insla bij goede aanbiedingen. Hetzelfde geld voor wasmiddelen. Gok zo per maand €200 – €250

Sparen jullie? Zo ja, hoeveel? 

Automatisch sparen ingesteld van €300. Alle extra’s gaan ook naar de spaarrekening.

Bekijk jij wekelijks de folders? 

Zekers via Folderkiezer.nl mijn persoonlijke folder pakket samen gesteld. Met daarin; Albert Heijn, Vomar, Dirk van de broek, Hoogvliet, Kruidvat, Etos, Hema. Op de allefolders.nl app kijk ik nog naar de Aldi of zoek ik op een artikel waar die evt in de aanbieding is.

Welke tip heb jij om te besparen? 

Altijd opgevoed met; geen geld = niet kopen. Daarnaast is het de moeite waard om elk jaar je verzekeringen te checken.

Wanneer ik iets groots/duurs wil kopen zet ik altijd het product in Google om te kijken waar het allemaal te koop is en dus evt goedkoper te verkrijgen is.

Daarnaast ben ik van inslaan bij goede aanbiedingen. Bijv; rond Black Friday is de air wick navullingen met 70% korting. Ik hoop dan minimaal 12 bussen ofzo. Zo heb ik genoeg voor het hele jaar. Voordeel dat het niet bederft. Dat doe ik ook met; luiers, luierdoekjes, wasmiddel, vaatwastabletten e.d.

En wij scoren eens in de zoveel tijd een to good to go (app) pakket. Zo kan je voor €4,99 een verrassingspakket kopen bij de plaatselijke bakker, slager, super en soms de Hema. De bakker is bij ons favoriet. Is het brood bijna op? Oh even kijken of wij een pakket kunnen scoren.

Wat vinden jullie het leukste uitje om te doen met het gezin? Wat zijn jullie daar aan het kwijt? Hoe vaak gaan jullie? 

Voor onze bruiloft hebben wij een abonnement voor avifauna gekregen. Daar krijg je leuke kortingsbonnen bij. Streven is wel om 1x per maand te gaan. Voor iedereen vanaf 3 jaar kost een abonnement €42,50.

Daarnaast is vliegtuigen spotten ook een grote hit en kost je alleen benzine er heen. Kleedje, drinken en wat lekkers mee succes gegarandeerd.

En als laatste hebben wij een appelboom bij de Olmenhorst. Eind september – begin oktober kunnen wij plukken uit onze eigen boom. In de periode ervoor kan je elke keer kijken hoe je boom ervoor staat. Per jaar betaal je ongeveer €25?! Je hebt altijd gegarandeerd minstens 12 kilo biologische appels.

Hoe ziet jullie vakantie er uit? Wat geven jullie daar aan uit? Hoe vaak gaan jullie?

Sinds de oudste altijd in Nederland op vakantie geweest. Vaak naar centerparcs met kortingscode van de prenatal. Voor een week zijn wij dan €500-€600 kwijt buiten het hoogseizoen. Meestal rond juni en de verjaardag van de oudste in oktober. Vanaf volgend jaar zit ik vast aan de bouwvak dus zal duurder worden.

Wat is het duurste dat je afgelopen 3 maanden hebt gekocht? 

De voorgevel is voorzien van kunststof kozijnen à €17.000.

Van welke aankoop heb je spijt? Hoe duur was dat? 

Niet zozeer spijt maar meer impulsief dingen kopen omdat het in is en dan snel uit is en zit je er mee. Of denken dat je ander eet patroon of cursus gaat volgen die je dan toch niet opvolgt. Zijn vaak bedragen rond de €30-€50

Wat zou je doen met €10.000? 

Moet ik 1 ding kiezen? Ik wil graag een elektrische bakfiets, sparen voor kunststof kozijnen achter of hypotheek wat aflossen voor meer financiële ruimte

Ben je tevreden met je uitgaven? 

Zeker, kopen nooit/vaak grote gekke dingen, letten erg op de aanbiedingen, kleding koop ik 9/10 in de sale als ik volle mep moet betalen vind ik dat zonde. Grote uitgaves worden goed voor gespaard en wel overwogen.

Durf jij een kijkje te geven in jouw/ jullie portemonnee? Klik hier om je aan te melden.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “De portemonnee van Esther”

Meer “De portemonnee van” berichten

Wat anderen zeggen over "De portemonnee van Esther"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.