De portemonnee van

De portemonnee van Joyce

Welkom bij “De portemonnee van..”. Iedere maandag mogen we een kijkje nemen “in een portemonnee” van iemand. Deze week is Joyce aan de beurt.

Lijkt het jou leuk om een kijkje te geven in jouw/ jullie uitgaven? Onderaan deze blog kan je jezelf aanmelden.

Hoe is je gezinssamenstelling?

Ik ben getrouwd met Bram, samen hebben we 2 dochters, Livèn & Loisa, en een hond. Onze dochters zijn 4 en 1 jaar oud. Onze hond Zeno is 9 jaar oud.

Wat doe je voor werk en wat brengt dat in het laatje

Ik werk als kraamverzorgster bij KraamZus. Ik heb een contract van 76 uur per maand, dat is 1,5 a 2 gezinnen per maand. Ik werk ongeveer 8 a 10 dagen achter elkaar en daarna ben ik gemiddeld weer 6 a 7 dagen vrij. 

Voor 76 uur is mijn netto loon €995 per maand. Hier komt dan nog wel wisselend per maand ORT en reiskostenvergoeding bij.

Wonen jullie in een koop of huurhuis? 

Wij wonen in een koophuis. We betalen per maand aan hypotheek €740

Hoeveel geven jullie per maand uit aan boodschappen? 

Ik pin €100 per week. Hier doe ik in principe alle boodschappen van, luiers en wasmiddel niet meegerekend. Dat koop ik zodra het in de aanbieding is meteen flink in.

Sparen jullie? Zo ja, hoeveel? 

Voor onze kinderen sparen we elke maand €25 en bij financiële meevallers soms nog wat extra. 

Voor de hond zetten we ook elke maand €25 opzij, voor zijn medicatie (hij heeft hartproblemen), voer en andere onvoorziene kosten. 

Voor onszelf sparen we in ieder geval elke maand €75, indien er geld overblijft aan het einde van de maand gaat dat ook naar de spaarrekening.

Bekijk jij wekelijks de folders? 

Ja, sowieso van de Lidl en Vomar, daar doe ik de meeste boodschappen. En verder afhankelijk of we echt iets nodig hebben zoek ik daar ook even naar in de folders.

Welke tip heb jij om te besparen? 

Geld voor de boodschappen contant ipv altijd pinnen. Zo heb ik een beter overzicht wat we uitgeven. Ons weekmenu passen we vaak een beetje aan op de aanbiedingen. We sparen kooppunten bij de Vomar en ik gebruik de Lidl plus app. Als ik boodschappen geld over heb dan doen we dat in een potje voor leuke dingen, uit eten gaan etc. 

We proberen zuinig om te gaan met gas/water/elektra. 

We kopen ook dingen tweedehands, niet altijd alles hoeft nieuw. En dat bespaart natuurlijk ook

Wat vinden jullie het leukste uitje om te doen met het gezin? Wat zijn jullie daar aan het kwijt? Hoe vaak gaan jullie? 

We genieten er al van om gewoon lekker de deur uit te gaan, naar het bos of strand gaan bijvoorbeeld. Naar een zwembad of pretpark gaan, dat wisselt heel erg hoe vaak we dat doen. Afgelopen jaar zijn we weinig weggeweest doordat mijn man heel veel van huis was, onze jongste nog een baby was en bijna alles was natuurlijk nog dicht. In de zomer proberen we normaal gesproken minimaal 1 a 2 x per maand een leuk uitje te doen.

De zomer is mijn man weer voor 4 maanden van huis, maar dan ga ik zeker proberen om alsnog 1x per maand een uitje te plannen. En dan maakt het niet uit wat dat kost.

Hoe ziet jullie vakantie er uit? Wat geven jullie daar aan uit? Hoe vaak gaan jullie? 

Mijn schoonouders hebben een vakantie huisje waar we altijd in kunnen zodra we dat willen. Verder proberen we 1x per jaar op vakantie te gaan. Gewoon in Nederland, we vinden camperen allemaal erg leuk of gaan een weekje naar bijvoorbeeld Center Parcs. Wat we daar aan uitgeven wisselt ook heel erg, ik denk gemiddeld tussen de €500 en €750. 

Als de kinderen groter zijn willen we ook verder weg gaan. In 2024 staat er een wintersport vakantie gepland, dat kost natuurlijk altijd wat meer en daar sparen we dan ook voor.

Wat is het duurste dat je afgelopen 3 maanden hebt gekocht? 

We zouden een midweekje weg gaan. Dit kostte €650. Alleen hebben we dat helaas moeten verplaatsen naar Oktober omdat onze oudste dochter ziek werd de dag voordat we weg zouden gaan

Van welke aankoop heb je spijt? Hoe duur was dat? 

Ik kan niks bedenken waar ik spijt van heb.

Wat zou je doen met €10.000? 

Sparen! We willen heel graag een nieuwe auto en caravan dus dat is nu ons spaardoel. We hebben begin dit jaar flink verbouwd thuis dus we moeten weer opnieuw beginnen met sparen.

Ben je tevreden met je uitgaven? 

Ja, over het algemeen hebben we het goed onder controle. 

Ik ben wel erg gevoelig voor woorden als: sale, korting, uitverkoop, stapelkorting. Vooral als het om kinderkleding gaat. (Heel handig om dan ook @kinderkoopjesjager.nl te volgen 😜😂)

Dus daar zouden we soms nog wel op kunnen besparen denk ik, hun kasten puilen uit 🙈 

Kleding die ze niet meer passen verkoop ik tegenwoordig wel op Vinted waardoor het in elk geval ook weer wat oplevert.

Durf jij een kijkje te geven in jouw/ jullie portemonnee? Klik hier om je aan te melden.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “De portemonnee van Joyce”

Meer “De portemonnee van” berichten

Wat anderen zeggen over "De portemonnee van Joyce"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.