De portemonnee van

De portemonnee van: Papa Ron

Welkom bij een nieuw rubriek op de site! “De portemonnee van..”. Ik snap dat ik daarmee dingen vraag aan de mensen die hieraan mee willen doen. Daarom bijten wij het spits af!

Hoe is je gezinssamenstelling?

Ik ben getrouwd met Nicole, de eigenaresse van deze site. Samen hebben we 3 kinderen onder de 3 jaar: Tobias, Sophia & Olivia. Sommige dagen kunnen pittig zijn, maar ik zou niets liever willen dan ons gezin van 5.

Wat doe je voor werk en wat brengt dat in het laatje?

Freelance Software Engineer, ik maak software in opdracht van bedrijven. Momenteel zit ik bij een grote logistieke speler in Nederland (en daarbuiten). Als salaris haal ik € 48.000 per jaar uit en boek daarnaast nog jaarlijks winst. Die winst houd ik in het bedrijf om te kunnen groeien en later eventueel andere projecten te kunnen starten.

Wonen jullie in een koop of huurhuis? 

Wij wonen in een huurhuis, de reden dat we huur wonen i.p.v. koop heeft te maken met mijn eigen bedrijf. Toen Tobias geboren ging worden had ik nog niet genoeg jaarcijfers om een hypotheek te krijgen en nu zitten we wel lekker op onze plek. Verhuizen hoeft dus niet.

We betalen kale huur € 945,- al zag ik vorige week een brief met een huurverhoging, we blijven geloof ik net onder de € 1000,- na de verhoging.

Hoeveel geven jullie per maand uit aan boodschappen? 

Maar goed dat je dit aan mij vraagt, want Nicole weet dit niet. Ik ben degene die kookt bij ons in huis en doe dus ook (online) de boodschappen. Per maand komen we ongeveer uit op € 500 – € 600 aan boodschappen. Helaas gooien we nog best veel weg, dus daar kunnen we nog wel besparen.

Sparen jullie? Zo ja, hoeveel?

Ja we sparen maandelijks een vast bedrag voor de kinderen, per kind is dat €100,-. We deden ook een vast bedrag beleggen, maar dat is een beetje op een laag pitje gekomen. We hopen hier wel weer snel mee te starten.

Zelf sparen we ook, het is een beetje wat er per maand overblijft. Ondertussen sparen we ook in mijn bedrijf, dus een bedrag is lastig te noemen. Bij elkaar is het wel meer dan € 1000,-. Grote uitgaves gaan daar wel weer af, dus hoeveel er precies op de spaarrekening staat durf ik niet te zeggen. Minder dan ik zou willen.

Bekijk jij wekelijks de folders? 

De bonus folder van de AH is altijd een feestje voor me. De rest volg ik @kinderkoopjesjager.nl voor op Instagram 😉

Welke tip heb jij om te besparen? 

Ga een paar keer per jaar door je bankafschriften om te zien of er abonnementen “van een paar euro” zijn die je weg kan doen. Neem bijvoorbeeld Netflix, de kans dat je dat kijkt in de zomer is misschien niet zo groot. Iedere maand dat je bespaart is er één. Afsluiten is zo weer gedaan.

Zie het maandelijks sparen als een vaste uitgave, stort het dus op het begin van de maand i.p.v. pas als je geld overhoudt. Er zijn weinig mensen die dat kunnen.

Wat vinden jullie het leukste uitje om te doen met het gezin? Wat zijn jullie daar aan het kwijt? Hoe vaak gaan jullie? 

Pretparken, dat staat toch wel op nummer 1. Daarnaast gaan we graag een weekje weg naar Landal, over het algemeen sinds we kinderen hebben wel in eigen land. Het is lastig om te zeggen wat we er precies aan kwijt zijn, vaak laat ik me wel verleiden tot een abonnement. Ik probeer hem wel meteen weer op te zeggen zodat hij niet stilzwijgend wordt verlengd. Na een jaar zijn we het vaak wel weer beu.

Hoe ziet jullie vakantie er uit? Wat geven jullie daar aan uit? Hoe vaak gaan jullie? 

We gaan op dit moment eigenlijk alleen weg in eigen land. Doordat ik flexibel ben met mijn werk en de kinderen nog niet naar school gaan kunnen we in de goedkopere maanden. Meer dan € 1000,- betaal ik sowieso niet voor een week weg.

Met 3 kleine kinderen vind ik het nog best wel een “gedoe” om naar het buitenland te gaan. Het beging wel steeds meer te kriebelen.

Wat is het duurste dat je afgelopen 3 maanden hebt gekocht? 

Mijn laptop is het duurste wat ik heb, dat is een MacBook Pro met volle specificaties, dat is een zakelijke aankoop dus tel ik niet mee.

De auto is net iets meer dan 3 maanden geleden, dus als ik het helemaal eerlijk speel dan moet ik denk ik antwoorden de trampoline. Tot nu toe is die iedere euro waard geweest.

Van welke aankoop heb je spijt? Hoe duur was dat? 

Er zijn niet zoveel aankopen waar ik echt spijt van heb, vaak doe ik vooraf zoveel onderzoek dat er ook veel producten afvallen. Als ik een product moet kiezen waar ik dan écht spijt van heb is het denk een hip elektrisch wippertje voor de baby. Gelukkig hebben we ‘m kunnen verkopen. Kosten: ruim 300 piek.

Wat zou je doen met €10.000? 

Geheim houden voor Nicole. Ik denk bijstorten op de spaarrekening. Als ik het écht uit zou moeten geven zou ik kiezen voor nieuwe computerschermen op mijn “thuiskantoor”. Daarnaast zou ik 2 weken wegboeken in eigen land en misschien met een schuin oog naar het buitenland kijken.

Ben je tevreden met je uitgaven? 

Uitgeven kan ik op hoog niveau zoals we wel een gekscherend zeggen, soms zou het wel eens minder mogen. Gelukkig zijn we daar ook mee bezig en is het al flink teruggeschroefd. We genieten ook meer van de gratis uitjes en zijn daar toevallig een overzicht voor aan het maken op deze site 😉

Al met al ben ik zeker tevreden, maar zou ik weer meer willen sparen.

Durf jij een kijkje te geven in jouw portemonnee? Klik hier om je aan te melden.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “De portemonnee van: Papa Ron”

Meer “De portemonnee van” berichten

Wat anderen zeggen over "De portemonnee van: Papa Ron"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.