De portemonnee van

De Portemonnee van Lisa

Welkom bij “De portemonnee van..”. Iedere maandag mogen we een kijkje nemen “in een portemonnee” van iemand. Deze week is Lisa aan de beurt.

Lijkt het jou leuk om een kijkje te geven in jouw/ jullie uitgaven? Onderaan deze blog kan je jezelf aanmelden.

Hoe is je gezinssamenstelling?

Samen met mijn man waarmee ik al 12 jaar mee samen ben hebben we 2 kindjes Maud van 1.5jaar en Niek van 3 maanden.

Wat doe je voor werk en wat brengt dat in het laatje?

Ik ben zzp-er en ik heb mijn eigen marktkraam, deze heb ik overgenomen van mijn vader. September 2019 heb ik het overgenomen. Ik werk seizoensgebonden waardoor ik veel vrij ben maar als er gewerkt word zijn het lange dagen en dan ook vaak 6 dagen in de week. Helaas maart 2020 begon de corona en hierdoor heb ik weinig tot niet kunnen werken. Ik sta vooral op evenementen en braderieën en deze gingen niet door helaas. Hierdoor is mijn inkomen een beetje raar geweest afgelopen tijd door de extra baantjes die ik er bij had. Gemiddeld genomen kom ik denk ik uit op 1000 euro per maand. Dit zal anders zijn vanaf dit jaar.

Wonen jullie in een koop of huurhuis? 

Wij wonen in een heerlijk hoekhuis, dit is een koopwoning waar we sinds 2017 wonen. We betalen ongeveer 850 euro aan de hypotheek.

Hoeveel geven jullie per maand uit aan boodschappen? 

Ja.. Eerlijk gezegd houd ik dat dus totaal niet bij en doen we maar wat. Heel erg eigenlijk. Afgelopen maand hebben we zo’n 500 euro uitgegeven. Dit is dan zonder luiers en drogisterij artikelen. Sinds deze week hebben wij hello fresh a 42 euro in de week. Om wat te besparen wil ik een lijst maken voor de rest van de boodschappen.

Sparen jullie? Zo ja, hoeveel? 

Het vakantiegeld en de 13e maand van mijn man worden sowieso apart gezet. Mochten we iets over houden, dan sparen we dat ook. Ik probeer daarnaast 100 euro opzij te zetten.

Bekijk jij wekelijks de folders? 

Behalve via de Instagram van kinderkoopjesjager kijk ik zelf geen folders. Wel via de ah app kijk ik naar wat er in de bonus is. 

Welke tip heb jij om te besparen? 

Ik wou dat ik een tip had… Haha ik vind namelijk wel dat wij kunnen besparen en hier tips voor kunnen gebruiken. Ik koop voor de kinderen veel via vinted en verkoop het ook weer. Dat scheelt wel iets qua aanschaf van kleding. Luiers koop ik in Duitsland dat scheelt wel iets.

Wat vinden jullie het leukste uitje om te doen met het gezin? Wat zijn jullie daar aan het kwijt? Hoe vaak gaan jullie? 

Wij gaan graag zwemmen of naar Ballorig. Dit proberen we 1x in de week te doen. Ook gaan we elke week wel naar de kinderboerderij. Niet heel spectaculair maar leuk genoeg voor de oudste. Zij is ook nog maar 1.5 en vind de kinderboerderij al geweldig. 

Hoe ziet jullie vakantie er uit? Wat geven jullie daar aan uit? Hoe vaak gaan jullie? 

Dit jaar zijn we 1 weekje naar landal geweest en willen in september 2 weken weg in Nederland, dit kan zijn op een camping in een huisje of eventueel weer een landal. Vliegvakanties vinden we ook erg leuk maar voor nu nog een beetje spannend met twee kleintjes.

Wat is het duurste dat je afgelopen 3 maanden hebt gekocht? 

We hebben een nieuwe kinderwagen gekocht. Althans, nieuw voor ons. Via marktplaats een duo wagen gekocht. Dit leek is toch handiger. En daar zijn we tot nu toe echt heel blij mee.

Van welke aankoop heb je spijt? Hoe duur was dat? 

Ik heb geen spijt van een aankoop, vaak probeer ik er wel even over na te denken voordat ik wat koop waardoor heb ik geen spijt achteraf heb.

Wat zou je doen met €10.000? 

Ik zou een nieuwe auto kopen voor mijn bedrijf. En voor de rest apart zetten. Op dit moment hebben we eigenlijk niets nodig. 

Ben je tevreden met je uitgaven? 

Ja en nee. Ik vind dat we wel wat vaker koopjes kunnen kopen en wat minder vaak eten moeten bestellen dit zou einde van de maand echt een hoop schelen. 

Durf jij een kijkje te geven in jouw/ jullie portemonnee? Klik hier om je aan te melden.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “De Portemonnee van Lisa”

Meer “De portemonnee van” berichten

Wat anderen zeggen over "De Portemonnee van Lisa"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.