Kinderen

Tip: leuke spelletjes vanaf 2 jaar

Tobias is inmiddels 2,5 jaar en vindt puzzels maken en memory spelen heel erg leuk. Naast het spel zelf vindt hij de één-op-één aandacht natuurlijk ook fijn. Voor de kraamperiode vind ik het dan ook leuk om wat spelletjes te kopen, zodat Ron of ik deze met hem kunnen spelen. Op Instagram heb ik jullie om tips gevraagd en kreeg meteen de vraag om al deze tips met jullie te delen.

Er werden 5 spellen heel vaak genoemd, die ga ik hieronder wat verder uitwerken. Daaronder vind je de rest van de tips voor spelletjes met een peuter.

Eerste boomgaard

Waar de raaf het fruit wilt stelen, moeten de kinderen samenwerken om zo veel mogelijk fruit te beschermen. Het spel is te spelen vanaf 2 jaar met 1-4 spelers. Het duurt ongeveer 10-15 minuten. Het spel kost €26,95 en is hier te koop.

Kleurentorentjes

Spelenderwijs de kleuren samen leren met je peuter. Door te kijken wie z’n torentje als eerste in de juiste volgorde goed heeft gemaakt. Volgens de fabrikant is het te spelen vanaf 3 jaar, maar toch werd hij al vaak genoemd vanaf 2 jaar. Het spel kost €11,99 en is hier te koop.

Ik leer vormen en kleuren

Vormen en kleuren herkennen door dezelfde afbeelding te zoeken op de lottokaart. Spelenderwijs leren de kinderen vormen, kleuren en silhouetten herkennen. Het spel kost €9,99 (dit is een aanbieding op het moment van schrijven. Normale prijs €11,99) het is hier te koop.

Hengelspel

Je hebt ze als houten visspel, maar vooral de ronddraaiende versie werd vaak genoemd. Verder heeft dit spel geen uitleg nodig, want volgens mij kent iedereen dit nog wel van vroeger. De ronddraaiende versie is €8,24 en hier te koop

Eenhoorn Flonkerglans

Bij dit bordspel moeten de spelers zo snel mogelijk met hun eenhoorn bij de zon zien te komen. Onderweg komen ze onweer tegen, maar moeten proberen zo veel mogelijk wolkenkristallen in veiligheid brengen. Het spel kost €17,90 en is hier te koop.

Tekst gaat verder onder de foto.

Nog meer tips

Naast alle bovenstaande tips die meerdere malen genoemd zijn, kreeg ik nog veel meer tips van jullie. Hieronder vind je de rest van alle spelletjes suggesties:

Kroko loko*

Knappe koppen

Berenhonger

Bumba actiespel “Was da na?”

Dick Bruna reuzenkwartet

Toren van Pisa*

Poepie knor*

Snuffie hup*

Sjef specht en Willie worm*

Lotto

Verstoppertje spelen (verschillende uitvoeringen)

Janod magnetibooks

Bonte ballonnen

Piraat pop up*

* Deze spellen werden meerdere malen door jullie genoemd, maar zijn volgens de leverancier vanaf 4 jaar.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Wat anderen zeggen over "Tip: leuke spelletjes vanaf 2 jaar"

1 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.