Het is weer die tijd van het jaar: de Sint is weer in het land! Tijd om de keuken in te duiken (met de kids) en dit heerlijke kruidnoten recept te maken! Het is verassend eenvoudig, dus zelfs een niet-keukenprins moet het lukken. We starten met de ingrediënten van dit pepernoten recept.
Ingrediënten
- 250 zelfrijzend bakmeel
- 125 gr. bruine basterdsuiker
- 5 tl speculaaskruiden
- 125 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 3 el melk
- 1/4e tl zout
Bereiding
Haal de bakplaat/bakplaten uit de oven en verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed het bakmeel, suiker, speculaaskruiden, zout en boter door elkaar. Zodra het een beetje een mooie structuur heeft en goed gemixt is kun je de zout eetlepel voor eetlepel toevoegen. Het kan zijn dat het de ene keer meer melk dan de andere keer is.
Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en maak er 4 lange rollen van +- 1 CM van. Snijd iedere centimer een stuk deeg af en maak er balletjes van. Leg de balletjes op bakplaten met bakpapier en druk de kruidnoten een beetje plat.
Bak de kruidnoten ongeveer 15 minuten in de oven en laat ze goed afkoelen. Maak ze niet te groot, want ze zullen nog wat rijzen in de oven.
Heb je het klaargemaakt, dan zou het leuk zijn als je het deelt in je instragram-story een mij even tagt @paparon.nl. Veel plezier en smakelijk snoepen.
0 Reacties