Allereerste de beste wensen. Hopelijk hebben jullie een leuke jaarswisseling gehad. Mocht je dit gevierd hebben met oliebollen en nog een aantal oliebollen over hebben, dan kan je daar een cake van maken.
De credits van de cake en foto’s gaan naar m’n zus 😉 Ik was een beetje sceptisch, maar was verbaasd over hoe lekker de cake was.
Ingrediënten oliebollen cake
- 6 oliebollen
- 2 eieren
- 70 gr suiker
- 150 ml slagroom
- 1 tl kaneel
- 2 appels
- Een scheutje citroensap
Bereiding oliebollen cake
- Verwarm de over voor op 180 graden
- Snijd de oliebol in plakken, zorg dat deze ongeveer 1 cm breed zijn.
- Bedek het cakeblik met bakpapier en verdeel de plakken over de bodem en zijkanten. Als goed is houd je een paar plakken over, deze gebruik je voor de bovenkant.
- Snijd de appel in plakjes of stukjes. En leg deze op de oliebollen neer.
- Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix dit door elkaar.
- Schenk de helft van dit mengsel over de bodem van oliebollen.
- Met de plakken die je over hebt kan je in geheel (zoals op de foto) het mengsel bedekken, maar misschien nog wel lekkerder om dit in kleine stukjes te snijden. (De bovenkant bij ons was knapperig)
- Schenk het laatste gedeelte over de bovenkant.
- De cake moet ongeveer 60 minuten in de oven.
- Even laten afkoelen en genieten maar!
1 Reacties
San
2 januari 2023 om 13:40
lekker, of wentelteefjes er van maken!