Kinderen

Kleine feestjes, grote stress

Deze blog is geschreven door: Leuk voor kinderen

Als je kind verjaart brengt dat ieder jaar ook de nodige vragen met zich mee. Wat ga je trakteren op school? Hoe gaat het kinderfeestje eruitzien? Vieren we het thuis, of gaan we ergens naartoe? En bij dat laatste: waar? Help?! Stress!

Wij geven je een aantal tips om ervoor te zorgen dat het organiseren net zo’n feestje wordt als de viering zelf! Hierbij ons verhaal en aanpak.

Bedenk een thema

Samen met jouw kind, natuurlijk. Maar het is echt heel erg handig om vooraf een thema te bedenken voor het kinderfeestje. De uitnodigingen kun je hier dan ook op afstemmen, net als de traktaties voor school.

In ons geval werd het thema Pokémon. Handig, want nu waren de opties een stuk beperkter geworden en konden we gericht nadenken. Wij pakten Pinterest erbij om ideeën op te doen, en gaven onze eigen draai.

Het resultaat: uitnodigingen in de vorm van een Pokéball, en als traktatie op school Pokéball cupcakes. Tim wilde graag bowlen met zijn kinderfeestje. Ook daar kun je wat mee: wij gingen namelijk Pokébowlen. De bowlingballen werden ook Pokéballs, en de pins waren natuurlijk de te vangen Pokémon!

Pokémon uitnodigingen

Begin op tijd

Klinkt als een open deur, toch? Maar even eerlijk: hoe vaak heb jij niet gedacht “ach, we hebben nog tijd zat?”, en was je last-minute nog van alles aan het regelen. Natuurlijk betekent uitstel in jouw geval geen afstel, alleen kun je door op tijd met de voorbereidingen te beginnen zorgen dat het precies wordt zoals jullie willen. Een goede voorbereiding is écht het halve werk.

Want stel je voor, je hebt een leuke traktatie besteld welke nét voor het feestje binnenkomt en stuk blijkt te zijn. Dat overkwam ons. Gelukkig waren wij ruim op tijd, en konden we deze uitdaging dus simpel tackelen.

Daarnaast hadden wij ervoor gekozen om versieringen te bestellen bij AliExpress. Als je daar al eens besteld hebt dan weet je dat je hiervoor best wat tijd mag uittrekken. Het scheelt flink in de kosten, alleen het duurt wel even voor je de spullen in huis hebt.

Traktatie Pokemon

Geniet

Misschien wel het allerbelangrijkste! Vergeet niet te genieten. Een kinderfeestje moet ook voor jou leuk zijn. Ja, het is druk. En ja, het is ook veel geregel. Maar hoe gaaf is het als jij jouw kind ziet genieten van zijn eigen feestje, geheel in stijl. Daar kan toch niks tegenop?

Kortom: bedenk samen met jouw kind een leuk thema, begin op tijd met de voorbereidingen en geniet samen van het leukste kinderfeestje dat jullie ooit meegemaakt hebben.

Leuk voor kinderen

@leuk_voor_kinderen

Wat anderen zeggen over "Kleine feestjes, grote stress"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.