DIY / Knutselen

DIY: Regenboog spel maken / kleuren sorteren

De kleuren leren of leren kleuren sorteren? Dan is dit spel erg leuk om zelf te maken. En misschien nog wel leuker… waarschijnlijk heb je de spullen gewoon in huis!

Dit heb je nodig:

  • Doos
  • Wattenstaafjes
  • Stiften
  • Tornmesje of schroevendraaier
  • Schaar

Stap 1

Teken de regenboog op de doos. Uiteraard kan je iedere tekening voor gebruiken, zelf vind ik de regenboog leuk in combinatie met kleuren leren.

Zoals je ziet heb ik een regenboog kleurplaat uitgeprint. Deze heb ik op de doos gelegd en met een potlood eerst overgetrokken. Door de druk zag ik vervolgens de lijnen op het karton staan, zodat ik deze later weer kon overtrekken.

Stap 2

Kleur de afbeelding in en prik gaatjes in de verschillende kleuren. Ik zelf heb hier een tornmesje voor gebruikt, mocht je deze niet hebben kan je ook bijvoorbeeld een schroevendraaier gebruiken.

Stap 3

Begin met het knippen van de wattenstaafjes. Meteen een leuke activiteit voor de kinderen, de wattenstaafjes schieten namelijk alle kanten op. En Tobias vond het heel leuk om deze te “vangen” 😉

Als je alle halve wattenstaafjes weer verzameld hebt is het tijd om deze te gaan kleuren. Een paar extra wattenstaafjes kunnen nooit kwaad!

Veel plezier met spelen

Mocht je een doos met deksel hebben of zoals ik zelf heb gebruikt een brievenbusdoosje, kan je deze gebruiken om de wattenstaafjes in op te bergen.

Mocht je nog op zoek zijn naar een andere activiteit die onder andere goed is voor de fijne motoriek, klik dan hier.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “DIY: Regenboog spel maken / kleuren sorteren”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "DIY: Regenboog spel maken / kleuren sorteren"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.