Uitjes & Dagjes weg

De leukste kinderboerderijen van Nederland

Samen met onze kinderen hebben we inmiddels tal van kinderboerderijen bezocht. Daarom leek het me leuk om een lijst te maken met de leukste kinderboerderijen van Nederland.

Via mijn Instagram pagina heb ik de vraag gesteld wat hun favoriete kinderboerderij is. Op basis van die inzendingen heb ik een lijst gemaakt op hoevaak een kinderboerderij is ingezonden. Plaat 1 t/m 3 kwam echt het allermeeste binnen. Na plek 3 was het verschil minder groot, maar heb ik toch het aantal inzendingen als maatstaaf gehouden voor de volgorde.

Kinderboerderij ’t Geertje (Zoeterwoude, Zuid-Holland)

De eervolle eerste plaats gaat naar ’t Geertje nabij Zoetermeer. Deze kinderboerderij werd massaal ingestuurd en verdient daarom misschien wel hét label “Moet je ooit zijn geweest”. Zelf zijn we hier ooit eens geweest toen Tobias ongeveer een jaar oud was.

Naast de dieren hebben ze ook een boerderijwinkel met verschillende lekkere dingen! Hier kun je ook een flesje of brokjes kopen om te geven aan de geitjes.

Het kan hier door de populariteit erg druk zijn in het weekend, het is dus zeker aan te raden om hier vroeg te komen zodat je de auto kan parkeren. Er is een gratis parkeerplaats beschikbaar, mocht die vol zijn dan is er een stukje verder nog een tweede (en nog wat verder een derde) parkeerplaats.

Geertje’s Hoeve (Haarzuilens, Utrecht)

Als tweede komt Geertje’s Hoeve in het midden van het land. Geertje’s hoeve vind je in Haarzuilens (nabij de stad Utrecht). Geertje’s Hoeve is een dependance van “‘T Geertje, hierboven”. Rick groeide op op boerderij ’t Geertje en is daarna met Anne gestart met Geertje’s Hoeve.

We zijn hier zelf al meerdere malen geweest en we vinden het hier een groot feest. Je kan de geitjes een flesje, brokjes of gewoon een fijne aai geven. Ook is er een écht hooistapel om alle energie eruit te spelen. Kortom, je zou deze plek zeker eens moeten bezoeken.

Tevens kan je hier ook genieten van een heerlijke pannenkoek, marshmallows boven het vuur of iets lekkers uit de boerderijwinkel voor thuis.

Adres: Thematerweg 5, 3455 SM Haarzuilens – Utrecht

Geitenboerderij Ridammerhoeve (Amsterdamse Bos, Noord-Holland)

Deze geitenboerderij vind je in Het Amsterdamse Bos. Het is vanuit de parkeerplaats een klein stukje lopen door de mooie bossen. Deze kinderboerderij is te combineren met een mooie boswandeling en een lekker drankje in de bijhorende horeca.

HARM’s Hoeve (Malden, Gelderland)

Op HARM’s Hoeve kun je door de unieke ronde stallen dicht bij de dieren komen. Je kan ook hier de dieren aaien en voeren. Waar je bij ’t Geertje en de Geertjeshoeven vooral geiten vindt, vind je hier ook koeien, kippen en varkens.

Naast dieren vind je hier ook een lunchroom, terras én boerderijwinkel.

Kinderparadijs Malkenschoten | Binky (Apeldoorn, Gelderland)

Waar bovenstaande kinderboerderijen gratis zijn, betaal je bij kinderparadijs malkenschoten / Binky een entree van 10 euro voor zowel de kinderen als volwassenen. Je krijgt hier naast de kinderboerderij dan wel een grote speeltuin, spetterplek, trampolines en een waterspeelbaan voor terug.

Naast dieren kun je hier dus ook nog spelen. Zelf ben ik er nog nooit geweest en durf ik dus niet te zeggen of het z’n geld waard is. Er zijn wel veel mensen die deze plaats als tip hebben gegeven, waarschijnlijk wel dus!

Belevenisboerderij Schieveen (Rotterdam, Zuid-Holland)

De Belevenisboerderij Schieveen is een initiatief van OERRR van Natuurmonumenten. Naast knuffelen met dieren leer je hier ook alles over bloemen en planten.

Belevenisboerderij Schieveen onderscheidt zich ook in de grote waterspeeltuin die aanwezig is. Je kan hier heerlijk ravotten in het water.

Zelf kun je genieten van een heerlijk drankje op het terras. Vergeet niet om ook even de Schieveense kruidkoek te proeven 😉

Kinderboerderij De Naturij (Drachten, Friesland)

De Naturij onderscheidt zich door haar prachtige indoor én outdoor speelpark. Dat is echter nog niet alles, naast een kinderboerderij hebben ze ook een heus reptielenhuis! Hier sta je oog in oog met de meest fascinerende reptielen. Misschien mag mama zelfs wel even knuffelen met de slang, zie je de angst al in haar ogen.

Afsluitend kun je een rondje maken op de pony of in de ponykar. Kijk even op de website of Ponyritjes al (weer) mogelijk zijn, op moment van schrijven helaas nog niet.

Om de dag helemáál af te sluiten kun je ook nog klimmen en klauteren in het speelbos!

De Koperen Ezel (Epe, Gelderland)

Momslife.art schreef al eerder over haar ervaringen bij de Koperen Ezel in Epe. De entree bedraagt 2 euro per persoon (3 jaar of ouder). Voor dat bedrag krijg je echter wel een toffe ervaring waar je, ik citeer Momslife.art: “geen spijt van gaat krijgen!”.

Zoals de naam wellicht al doet vermoeden staat hier de ezel centraal. Je kan er ritjes maken in een kar achter de ezel, ze aaien en een wandeltocht maken.

Ook hebben ze een prachtige speeltuin waar jouw kind zich uren kan vermaken.

Kinderboerderij Dondertman (Holten, Overijssel)

De hekkensluiter in de lijst, maar zeker niet de minste, is Kinderboerderij Dondertman in Holten. Per persoon betaal je een entree van € 4 (2 jaar en ouder). Voor dat bedrag krijg je werkelijkwaar een waslijst aan activiteiten: ezeltochten, speeltuin, een knuffelhuis en een waslijst aan verschillende dieren.

Afsluitend kun je genieten van een hapje en een drankje in het bijhorende restaurant.

Papa Ron

@paparon.nl

Meer zoals “De leukste kinderboerderijen van Nederland”

Meer “Uitjes & Dagjes weg” berichten

Wat anderen zeggen over "De leukste kinderboerderijen van Nederland"

8 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.