Kinderen

De 5 leukste apps voor peuters & kleuters

In ons busje kunnen wij niet zomaar wat naar achter aan geven dus voor wat vermaak mogen ze nu beide op de tablet. Omdat vaak gevraagd wordt welke tablet wij voor de kinderen hebben: ze gebruiken een “oude” iPad van ons met dit hoesje. (Ook beschikbaar voor andere tablets) Wel hebben we bewust hier voor gekozen, omdat ze hier veel langer mee doen dan een speciale kindertablet.

Wat nog wel een handige tip is mocht je een iPhone / iPad gebruiken, dan kan je gebruik maken van begeleide toegang. Ze kunnen dan alleen in de gekozen app dingen aanpassen (bijvoorbeeld: verschillende filmpjes bekijken of wisselen tussen “werelden”) maar niet wisselen van app. Vooral voor Sophia erg handig die nog niet helemaal door heeft hoe het werkt.

Met hulp van mijn volgers heb ik deze lijst voor jullie samengesteld. Mocht je nog leuke tips hebben, laat ze dan vooral achter in de reacties.

De leeftijd die ik aangeef bij de apps, is de aanbevolen leeftijd. Alleen heb ik zelf gemerkt dat de meeste ook al te gebruiken zijn als ze nog jonger zijn.

YouTube kids – Gratis

Misschien wel de meest gedownloade app voor kinderen. Het fijne aan deze app is dat je kinderen rustig alle filmpjes kunnen kijken, zonder dat ze per ongeluk filmpjes bekijken die nog niet voor hun leeftijd bedoelt is. Je geeft als ouder de leeftijd aan en kan de voorkeuren van je kind aangegeven. Ook werkt de voorkeuren bij op basis van wat de kinderen aanklikken. Daarnaast kan je een tijdslimiet instellen, zodat ze niet te lang achter de tablet zitten.

Lego Duplo Wereld – Een gedeelte is gratis

Binnen de app zijn verschillende werelden. Het onderdeel Lego trein is gratis. Hier kunnen ze leren tellen, kleuren sorteren en vrij bouwen. Dit onderdeel is erg leuk, maar toen ik meer gedeeltes wilde kopen bleek dat dit per onderdeel €5 is of voor alle werelden €33. Helaas zijn deze bedragen per jaar en hebben wij er voor gekozen dit niet te doen.

Leeftijd: 2-5 jaar

NPO Zappelin – Gratis

Er staan veel verschillende filmpjes op van alle Zappelin programma’s. Naast dat je er filmpjes kan kijken staan er ook puzzels, kleurplaten, memorie en andere spelletjes op. Als ouder houd je ook goed overzicht via het beveiligde oudermenu, waar je onder andere de speeltijd kan aangeven.

Leeftijd: 2-6 jaar

Peuter spelletjes voor peuters – Een gedeelte is gratis

Deze app gebruiken zowel Tobias als Sophia veel. Er is 1 wereld gratis, voor de andere werelden betaal je €7,99. In de app kunnen ze kleuren, stippen verbinden en puzzelen. Sophia wordt bijna 2 en met een beetje hulp lukt het puzzelen hij haar ook. Stippen verbinden en kleuren doet ze alleen.

Leeftijd: 4+

Nijntje Educatieve Spelletjes – Een gedeelte is gratis

Memory, puzzelen, leren tellen en kleuren zijn een paar voorbeelden van de spelletjes die in deze app te spelen zijn. Een (redelijk groot) gedeelte is gratis te spelen, je krijgt wel reclame tussendoor. Wil je de reclame uitschakelen en alle spelletjes kunnen spelen betaal je hier €4,99 voor. Zowel voor Tobias en Sophia staan hier spelletjes op. En ook voor de wat oudere kinderen (3+) zijn er genoeg leerzame spelletjes

Leeftijd: 4+

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Wat anderen zeggen over "De 5 leukste apps voor peuters & kleuters"

1 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.