Kinderen

5 x Het leukste babyspeelgoed voor je eigen baby of als kraamcadeau

Een baby heeft natuurlijk helemaal niet veel speelgoed nodig en misschien de eerste maanden zelfs wel helemaal niet.

Ben je op zoek naar een leuk kraamcadeau of wil je zelf wat speelgoed kopen omdat je net een kindje hebt gekregen? Dan heb ik hier misschien wel wat leuke tips voor je.

Speelringen

Deze speelringen worden hier in huis dagelijks gebruikt door Olivia. We hebben ze aan de maxicosi, hangen ze regelmatig in de kinderwagen maar er hangen er ook een paar aan de babygym.

Omdat de ringen zo dun zijn is dit handig voor de kleintjes om vast te houden, daarnaast hebben ze verschillende structuren wat dan weer fijn is bij doorkomende tandjes.

Naast het spelen en bijten van de ringen is het ook handig om speelgoed aan te bevestigen. Zeker zodra de kinderen gaan zitten in het zitgedeelte van de kinderwagen of buggy wil er nog al eens wat speelgoed uit de wagen vallen.

Speelkleed en babygym

Wij hebben thuis geen box, deze werd bij Tobias al snel overgenomen door het speelgoed. En ook bij Sophia werd het eerder een opslagplek. We hebben deze toen verkocht en bij Olivia een wiegje beneden in de kamer neergezet.

Nu gebruiken we vaak een speelkleed, al ligt ze er tegenwoordig meer naast. Persoonlijk vind ik een los speelkleed en losse babygym fijner dan een “alles in 1”. Die zijn vaak wat kleiner en met rollen zit er van alles in de weg.

Wij hebben voor deze babygym gekozen, omdat deze ook makkelijk is op te bergen en eventueel mee te nemen. We gebruiken hem bij het speelkleed, maar zetten hem ook regelmatig bij het wippertje neer.

Bij Tobias hadden we deze houten babygym het nadeel hiervan was dat de speeltjes alleen vervangen konden worden door heel de babygym uit elkaar te schroeven. Daarnaast nam hij ook veel ruimte in beslag.

Tip: bij de meeste babygyms hangt het speelgoed vrij hoog. Wij gebruiken zelf de speelringen om de speeltjes lager te hangen.

Wipstoeltje

We hebben 2 wipstoeltjes in huis. De eerste is hierboven te zien. Deze is ook meteen het babygedeelte van de Stokke Steps eetstoel. Een fijn wippertje, maar continu het wippertje op en afhalen van de eetkamerstoel is niet heel praktisch.

Dus ging ik op zoek naar een extra wipstoeltje. Op marktplaats was ik al een tijdje op zoek naar een BabyBjörn wipstoeltje.

Het leuke van dit stoeltje is dat ze hier zelf in goed kunnen wippen door hun benen te bewegen als ze wat ouder zijn. En ook kan je dit leuke speeltje aan het stoeltje bevestigen. Olivia wordt hier helemaal wild van.

Zoals ik hierboven dus al schreef heb ik beide op marktplaats gevonden. Het stoeltje was €10 en het speeltje ook. Vooral met het stoeltje heb ik geluk gehad, want ondanks dat het het oude model is gaan deze vaak nog weg voor minimaal zo’n €60/€70. Mocht je hem nieuw kopen, dan leveren deze dus vaak ook nog relatief veel op op marktplaats in verhouding met andere merken wipstoeltjes.

Bijtspeelgoed

Bij de een komen de tandjes wat sneller door dan bij de ander, maar als ze dan doorkomen heb je zeker een bijtspeeltje nodig.

Zelf zijn we fan Sophie de Giraf de pootjes zijn makkelijk vast te houden er zit een leuk geluidje in en zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber. We hebben 2 verschillende, want net als speentjes kan je er hier geen genoeg van hebben 😉

Contrasten en knisper boekjes

De eerste periode ziet een baby nauwelijks iets. Maar contrasten kunnen ze wel zien. Dit boekje heeft verschillende vormen en kleuren, dat trekt de aandacht van de baby.

Daarnaast zijn knisperboekjes ook een aanrader! Na een paar maanden willen ze van alles voelen en aanraken of in hun mond stoppen. Zelf hebben dit boekje wat makkelijk is vast te houden en verschillende stoffen heeft als staart.


Mocht jij nog leuke tips hebben, laat ze dan vooral hieronder achter in de reacties.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “5 x Het leukste babyspeelgoed voor je eigen baby of als kraamcadeau”

Meer “Kinderen” berichten

Wat anderen zeggen over "5 x Het leukste babyspeelgoed voor je eigen baby of als kraamcadeau"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.