DIY / Knutselen

Bloempot kachel maken

Met de huidige energieprijzen mag een bloempot kachel eigenlijk niet ontbreken in jouw collectie 😉 Gelukkig kun je hem thuis zelf maken met maar een paar materialen

Benodigdheden

  • 6 boutjes (M8)
  • 6 Carrosserieringen (M8 en liefst lekker breed)
  • 1 draadstaaf (M8), ongeveer 30cm
  • 1 terracotta bloempot 11cm
  • 1 terracotta bloempot 15cm
  • 1 bodem terracotta (+- 11cm) met een gat in de bodem. Eventueel kan je deze ook zelf boren met een maat 9 a 10 steenboor.

Bij elkaar kost het ongeveer 9 euro.

Stappenplan bloempot kachel maken

Om deze bloempot kachel zelf te maken beginnen we met een moertje helemaal onderaan (of “bovenaan” natuurlijk) het draadeind te draaien. Plaats vervolgens een carrosseriering boven het boutje.

Pak het schaaltje op z’n kop en “rijg” deze aan het draadeind. Vervolgens plaats je weer een ring en draai je een boutje aan zodat deze vast zit. Draai hem niet alt te strak, het kan door de warmte wat uit gaan zetten allemaal.

Vervolgens pak je een nieuw boutje en draai je aan de bovenkant deze ongeveer 8 cm (3 vingerbreedtes) naar beneden. Plaats wederom een ringetje en vervolgens de kleine pot. Zet wederom een ringetje en draai hem weer aan met een boutje.

Draai nu nog een boutje tot ongeveer de helft naar beneden, plaats daarop de grote pot en wederom een ringetje. Zet nu het laatste boutje vast zodat alles netjes op z’n plek blijft zitten. Let erop dat je niet alles te strak aandraait i.v.m. het uitzette bij hitte.

Nu ben je klaar. Plaats 3 kaarsjes op het schoteltje en steek ze aan. Houd er rekening mee dat de pot warm wordt (dat is heel de bedoeling haha) en je hem daarna niet zo makkelijk meer kan verplaatsen. Let helemaal op het metaal (de boutjes en de schroefdraad), die worden nog heter!

Bloempot kachel maken video

Liever kijken vanaf een video? Ik maakte deze uitleg voor jullie op video.

Veel succes met het maken van jouw eigen bloempot kachel.. Mocht je hem gemaakt hebben, vergeet het resultaat niet even te delen op instagram en mij te taggen (@kinderkoopjesjager.nl). Heel veel warmte en plezier toegewenst.

Papa Ron

@paparon.nl

Meer zoals “Bloempot kachel maken”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "Bloempot kachel maken"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.