Uitjes & Dagjes weg

Uitjes met een baby (tot 1 jaar)

Wil je een leuke papadag hebben? Of gewoon lekker met je gezin een leuk uitje plannen? Het is soms best lastig om wat te verzinnen. Hou jij niet van thuis zitten en wil jij op pad met je kleintje, dan heb ik hier wat tips voor jullie:

Babyspa 0-6 maanden

Tobias is vanaf het begin een echte waterrat. Op een regenachtige zondag lagen we ’s morgens in bed te bedenken wat we konden gaan doen die dag. Nicole stelde voor om een babyspa te bezoeken. Omdat het zo lastminute was kwamen we uit in Rotterdam bij de Babyspa. Voor €30,- kan je baby ongeveer 20 minuten floaten en daarna kan jij je baby masseren. De medewerkers doen de massage voor op een pop en jij kan de handelingen herhalen op je eigen kindje. Een groot voordeel van de babyspa was dat Tobias daarna heerlijk sliep. Ook erg leuk om als kraamcadeau te gegeven.

Zwemmen vanaf 2/3 maanden

Vanaf het moment dat je baby zijn eerste inentingen heeft gehad mag je gaan zwemmen. Wij zijn voor de eerste keer gaan zwemmen bij Center Parcs. Hiervoor hebben we gekozen omdat het water lekker warm is. Natuurlijk zat Tobias in de welbekende gele zwemband. Wij vonden het heerlijk om een weekendje weg te gaan naar een hotel en daar te gaan zwemmen. Zo kan je de baby en jezelf omkleden op de hotelkamer en meteen het water inspringen. Woon je in de buurt van Oss, dan is het berenbad zeker een aanrader.

Kinderboerderij / dierentuin vanaf ongeveer 6 maanden

Vanaf het moment dat je kleine gaat zitten in de kinderwagen is het leuk om samen naar dieren te gaan kijken. Vaak is er in je buurt een kinderboerderij waar je ook nog een gratis heen kan. Woon je in de buurt van Zoeterwoude? Dan is boerderij ’t Geertje erg leuk. Heb je ook al oudere kinderen? Die kunnen hier allerlei activiteiten doen.

Indoorspeeltuin vanaf ongeveer 8 maanden

Veel binnen speeltuinen hebben een speel gedeelte voor de allerkleinste. Zelf zou ik hier pas heen gaan op het moment dat ze kunnen kruipen en/of zelfstandig kunnen zitten. Ze kunnen in de ballenbak spelen, klimmen en glijden. Omdat de ondergrond allemaal zacht is, vallen ze niet zo hard. Dit uitje is ook goed te combineren als je al oudere kinderen hebt, die zelf kunnen spelen. Fijne bijkomstigheid is dat kinderen tot 1 jaar bijna overal gratis naar binnen mogen.

Weet jij nog leuke uitjes om te kunnen doen? Laat ze dan hieronder achter in de reacties!

Papa Ron

@paparon.nl

Meer zoals “Uitjes met een baby (tot 1 jaar)”

Meer “Uitjes & Dagjes weg” berichten

Wat anderen zeggen over "Uitjes met een baby (tot 1 jaar)"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.