Uitjes & Dagjes weg

Tot 12 jaar gratis met de trein (NS Kids Vrij)

Vele zullen met warme gevoelens terugdenken aan de tijd van de railrunner voor een euro of andere goedkope prijs. Tegenwoordig is de railrunner er nog steeds voor kinderen tot 12 jaar, maar wat nou als ik vertel dat deze kinderen ook gratis kunnen reizen?

Kinderen t/m 3 jaar: altijd gratis op schoot

Laat ik bij de basis beginnen. Kinderen tot en met 3 jaar reizen sowieso altijd gratis, als ze geen eigen zitplaats gebruiken. Buiten de spits zal een conducteur er denk ik geen probleem van maken, maar in de spits zul je wel rare blikken krijgen wellicht.

Kinderen t/m 11 jaar: gratis met (gratis) “Kids Vrij”

Dan kinderen van 4 t/m 11 jaar, deze kunnen zelfstandig reizen met een railrunner voor € 2,50 (maart, 2021). Zij reizen zelfstandig 2e klasse en hebben dan ook recht op een zitplaats.

Reist een kind nou met jou mee? Dan kan dit gratis als je op zijn/haar eigen OV-chipkaart het product “Kids Vrij” aanschaft. Met dit product reist je kind tot 12 jaar gratis mee in dezelfde klasse als dat je zelf reist. 

Korting in de bus, tram en metro

Maar het wordt nog mooier, wanneer je dit product hebt aangeschaft op de OV-chipkaart van je kind krijgt in de bus, tram én metro in heel Nederland 34% korting. Heeft je kind al een OV-chipkaart, wacht dan niet langer en schaf meteen gratis dit product aan op de betreffende kaart. Heeft je kind nog geen OV-chipkaart, dan is het misschien een goede tijd om er een aan te schaffen.

Wat precies de reden is dat een railrunner geld kost en het “Kids Vrij” niet is mij niet helemaal duidelijk, wellicht om een extraatje te geven om een OV-chipkaart aan te schaffen of omdat een railrunner (dus eigenlijk) bedoelt is om zelfstandig te reizen voor kinderen. Wat de reden dus precies is weet ik niet, maar doe er je voordeel mee.

Tobias kreeg een stickervel van de conductrice

Reis jij wel eens met de trein met de kinderen?

Papa Ron

@paparon.nl

Meer zoals “Tot 12 jaar gratis met de trein (NS Kids Vrij)”

Meer “Uitjes & Dagjes weg” berichten

Wat anderen zeggen over "Tot 12 jaar gratis met de trein (NS Kids Vrij)"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.