Reviews

Slipstop Shoes vs. Fresk waterschoentjes: wat zijn de verschillen?

Zoals veel mensen weten zijn wij enthousiast gebruiker van de Slipstop shoes, daarom schreef ik al eens de Slipstop shoes review.

Steeds vaker kreeg ik de vraag wat het verschil is tussen Slipstops en Fresk waterschoentjes. In een samenwerking met Slofjes.nl hebben we beide merken gekregen en kan ik het antwoord op die vraag nu geven!

De zool: het grootste verschil

Om meteen met de deur in huis te vallen: het grootste verschil zit in de zool. De Slipstops hebben een zachte zool, terwijl de Fresk’s een harde (stugge) zool hebben. Op de foto kan je goed het verschil zien.

Links de Slipstops. Rechts Fresk.

De zachte zool is handig als jouw kind graag klimt en klautert. De harde zool biedt daarentegen denk ik weer een betere grip en beschermd nóg iets beter tegen scherpe steentjes en eventuele andere scherpe voorwerpen onder water.

De Fresk’s winnen daarom op plekken waar je wat minder goed kan inschatten wat er onderwater op de bodem ligt. Doordat de Fresk een harde zool heeft zit er ook een losse zool in het schoentje. Deze is verwijderbaar zodat deze uit het schoentje kan drogen.

Links de Slipstops. Rechts Fresk.

De Slipstops winnen het op plekken waar kinderen lekker kunnen ravotten. Denk aan vakantieparken, (water)speeltuinen en lekker in de tuin.

De prijs: Slipstops zijn iets voordeliger

Qua prijs doen ze niet erg veel voor elkaar onder. De Slipstops kosten op moment van schrijven bij de meeste aanbieders €19,95. Voor de Fresk’s leg je ongeveer 10% meer neer. Deze worden aangeboden voor €22,50.

Al met al is de prijs dus redelijk vergelijkbaar.

De printjes: vergelijkbaar

Beide merken hebben vergelijkbare printjes en scoren op dit gebied dus gelijk. Slipstops heeft ook ontwerpen met een enkele kleur.

Links de Slipstops. Rechts Fresk.

Slipstops: ook voor volwassenen

Wat de Slipstops uniek maakt zijn de grotere maten. Deze zijn namelijk ook beschikbaar in grotere volwassen maten. Handig als je snel last hebt van die siersteentjes bij tropische zwemparadijzen of gewoon graag wat meer grip hebt.

Maatvoering

Qua maatvoering zijn er een paar dingen om rekening mee te houden.

Zo heeft Fresk een gecombineerde maat met daarin 2 schoenmaten (denk aan maat 23-24). Bij ons viel de maar wat ruim, dus 1 maar kleiner kan bij ons geen kwaad.

Slipstops maakt gebruik van S, M, L, etc en combineert daarin 3 schoenmaten. S(mall) is bijvoorbeeld schoenmaat 24 t/m 26. Bij ons vallen de maten gelijk met de schoenmaten die ze hebben met hun schoenen.

Welke moet ik kiezen?

Ja, dat is een goede vraag. Beide merken hebben hun eigen voordelen.

Zelf zou ik de keuze maken op basis van je bestemming.

Ga je naar zee of een plek waar je slecht zicht hebt op de bodem? Wil je daarmee extra veiligheid tegen bijvoorbeeld glas of zee-egels? Kies dan voor Fresk.

Gaat de reis naar een vakantiepark, zwembad of lekker in de tuin? Dan denk ik dat de kinderen genieten van de extra flexibiliteit van een zachte zool en zou ik kiezen voor Slipstops shoes.

Heb jij ervaring met een van de merken? Help andere door jouw ervaring achter te laten in de reacties.

Links en midden: Slipstop. Rechts Fresk.

Papa Ron

@paparon.nl

Meer zoals “Slipstop Shoes vs. Fresk waterschoentjes: wat zijn de verschillen?”

Meer “Reviews” berichten

Wat anderen zeggen over "Slipstop Shoes vs. Fresk waterschoentjes: wat zijn de verschillen?"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.