Vakanties

Het Vennenbos Review (Landal) – Gezinspark

Afgelopen maart waren we te gast bij Landal Het Vennenbos in Hapert. We hebben hier een onwijs leuke tijd beleefd, reden genoeg dus voor een uitgebreide Landal het Vennenbos Review.

Ons reisgezelschap bestond uit Nicole, de 3 kids (0, 1, 2 jaar), mijn schoonmoeder (1000 jaar) en ikzelf. Halverwege de vakantie kwam mijn schoonzus ook nog langs voor een weekje. Al met al dus een gezellige bezetting in ons 6-persoons bungalow (code 6B1).

De aankomst

Meteen bij aankomst is het gezellig druk, we zijn er ongeveer rond 15:45 (je mag het huisje in om 16:00). De slagbomen staan al open en vanuit daar rijd je het park op. Wat meteen opvalt is de vele natuur en de eekhoorntjes die in groten getale aanwezig zijn. Huub de eekhoorn begeleid ons naar het huisje.

Onderweg komen we wat facalitaire medewerkers tegen en die begroeten ons netjes met een handje omhoog of een vriendelijk knikje.

De bewegwijzering is goed en we gaan voor de kinderboerderij langs naar ons huisje. De sleutel is digitaal via de Landal app. Je opent de app en houdt de telefoon tegen het slot aan, het is heel even een gepuzzel, maar dan gaat de deur open.

Eerst indruk van de 6-persoons bungalow (6B1)

Wat meteen opvalt bij het aankomen van het huisje is dat het oude CenterParcs huisjes zijn, de karakteristieke grijze grind stenen en een aaneenschakeling van een aantal bungalows. Ergens is het een gezellig geheel, maar ze kunnen soms wat gedateerd ogen.

Ook bij binnenkomst oogt het geheel wat gedateerd, dat hoeft niet erg te zijn als het er ook maar schoon is. Gelukkig is het er redelijk schoon en het huisje oogt in eerste instantie nog verassend ruim. We hebben beneden een slaapkamer, WC, CV-hok waar precies de kinderwagen past, keuken, badkamer én als laatste een woonkamer.

Kamerverdeling

Vanuit de woonkamer is er een trap naar boven waar nog 2 x 2 persoonslaapkamers zijn. Een groot nadeel is dat er boven dus geen toilet is en je dus eventueel ook in de nacht de trap af moet.

Op 1 van de slaapkamers staat een campingbedje die we erbij hebben gereserveerd. Zelf slapen we beneden en kunnen we het bedje niet naar beneden tillen (het is een houten bedje die precies past). Na een belletje naar de receptie hebben we binnen 20 minuten een “normaal” campingbedje en kunnen de kinderen na hun maaltijd lekker slapen.

Tobias slaapt boven in een 1 persoons bed waar we en rekje voor hebben meegenomen, Sophia in het campingbedje en Olivia in de co-sleeper die we hebben meegenomen vanuit huis. M’n schoonmoeder slaapt op de andere slaapkamer boven.

De keuken, badkamer en meubels zien er allemaal verzorgd uit en het huisje voelt ruimtelijk en licht aan. Het enige minpuntje is de zitkuil en de toilet die boven ontbreekt. Ook had er iets meer aandacht aan het dweilen mogen worden besteed, want na de eerste dag waren de witte kindersokken aan de onderkant grijs. Voor de rest was het er wel schoon, dus het is dénk ik een pechgeval of misschien tijdsgebrek vanuit de schoonmaakploeg.

Conclusie: Al met al dus een dikke voldoende voor het huisje, ondanks dat het er wat gedateerd uit kan zien.

Subtropisch Zwembad

Waar je de oude Centerparcs nog meer aan kan herkennen is het subtropische zwembad. Wat is dat een gaaf zwembad! Natuur kan deze ook niet missen in deze Vennenbos review!

Glijbanen & Golfslagbad

Er zijn meerdere glijbanen en “natuurlijk” de welbekende wildwaterbaan! Hier glij je door verschillende stroomversnellingen soms op hard tempo naar beneden. Tobias kan hier lekker op m’n rug liggen en me aan mijn nek vasthouden. Sophia lukt dat nog net niet, maar heeft het ondanks dag toch leuk gehad.

Ook is er een golfslagbad. Als de zoemer gaat verschijnen hier golven en kun je heerlijk golven. Er zijn voldoende badmeesters, dus zorgen maken hoef je niet te doen, opletten natuurlijk wel.

Baby- & peuterbad

Naast de normale baden is er ook een speciaal baby- en peuterbadje, dit is extra warm water met een speciale kleine glijbaan.

Ook is er nog een kleuterbadje. Hier is het water niet extra warm, maar de glijbaan wel weer iets spannender. De glijbaan was voor Tobias precies groot genoeg en is hier zeker meer dan 40 keer vanaf geweest.

Spraypark – wat een sensatie!

Spraypark in Landal het Vennenbos
Spraypark in Landal het Vennenbos

Kers op de taart en hét paradepaardje van dit zwembad is toch het spraypark! Dit is een soort “speeltoestel” waar aan alle kanten water vanaf spuit, meerdere glijbanen én een grote emmer met water die soms omkiepert.

Ondanks de anti-slip hebben wij speciaal voor dit onderdeel slipstop shoes gekocht. Meer daarover lees je in mijn Slipstop Shoes review. Het gaf mij wel een vertouwd gevoel.

Faciliteiten

Naast het subtropisch zwembad heeft het park nog veel meer te beleven. Een deel hebben we wel bezocht en een deel niet. Toch wil ik graag zoveel mogelijk faciliteiten benoemen en kort beschrijven.

Fietsverhuur

Mocht je de omgeving (of het park) willen ontdekken zonder auto of benenwagen dan is de fietsverhuur precies wat je zoekt. Hier huur je fietsen, kinderfietsjes of golfkarretjes tijdens jouw verblijf. Wij hebben geprobeerd een kinderfietsje voor Tobias te huren, het huren ging goed, maar helaas kon hij er nog niet mee overweg.

Ook huurde we hier een golfkarretje waar we de hele vakantie veel plezier van hebben gehad. De golfkar was goed onderhouden, maar het fietsje had wel een onderhoudsbeurt mogen hebben. Bij het terugbrengen hebben we dit aangegeven en is het kinderfietsje wel meteen uit de verhuur gehaald. Dit had tussendoor wel door hunzelf gecheckt mogen worden.

Ingang van de Doolhof, hier zie je 1 bollo-bordje

Doolhof

Normaalgesproken is een doolhof niet iets wat ik meteen zou uitlichten in een review, maar we hebben de doolhof bezocht en het was echt een toffe doolhof. De heggen waren hoog genoeg om niet te zien waar je moest zijn en ook was het goed onderhouden. Natuurlijk heb je altijd mensen die door de heg heen gaan, daar waren wel wat sporen van te zien. In zoveel mogelijk van die gaten is wel een gaas geplaatst zodat het weer netjes kan dichtgroeien.

Al met al dus zeker een aanrader om de doolhof te bezoeken!

Kinderboerderij

Op 1 minuut lopen van onze bungalow zat de kinderboerderij. Hier hebben ze geitjes, ezels en zelfs struisvogels! Een aantal ochtenden per week kan je hier onder begeleiding de geitjes voeren en geven ze ook een korte uitleg over de dieren.

Bij de kinderboerderij zitten ook 2 speeltuintjes, voor zowel de grote als de wat kleinere kinderen. De allergrootste kunnen zich vermaken met de kabelbaan!

Indoorspeelparadijs

Dit speelparadijs is een ware lust voor het oog en voor de kinderen. Het is geheel in het thema bos en biedt ruimte voor de kleintjes, maar ook zeker voor grotere kinderen. Er is een onwijs gaaf klimtoestel waar je tot grote hoogte kan klimmen. Zodra je boven bent gekomen kom je terecht in een vogelhuisje.

Voor de kleintjes zijn er kleinere glijbanen in een apart gedeelte. Doordat het een beetje is afgesloten komen de wat grotere kinderen en minder snel terecht.

Afsluitend vind je in het speelparadijs ook de bollo disco en een klein podium. Je komt in het speelparadijs door in de Park Plaza meteen naar rechts te gaan. Schoenen kun je buiten in het rekje zetten. Voor de ouders zijn er fijne zitjes.

Entertainment, Bollo & Puk en Pelle.

Zeg je Landan, dan zeg je Bollo. Bollo is de mascotte van Landal. Deze vrolijke (iets gezette) beer is de beer die iedereen aan het lachen, dansen én slapen maakt. Luister voor het slapen gaan naar een verhaal van Bollo in het indoorspeelparadijs of waag een dansje tijdens de Bollo disco.

Naast Bollo zijn er ook Puk & Pelle, die is gericht op de wat oudere kinderen en hebben ook hun eigen verhaaltjes en aansluitende disco.

Naast de mascottes zijn er ook diverse andere activiteiten zoals dus de geitjes voeren en op zoek gaan naar de gouden kei (steen). Die laatste hebben wij toevallig gevonden en leverde ons een leuke prijs op! Mocht je nieuwsgierig zijn wat die prijs is dan mag je ons altijd een berichtje sturen op Instagram óf kun je natuurlijk zelf opzoek gaan.

Sport & spel

Naast bovenstaande activiteiten is er ook nog veel te beleven aan sport & spel. Denk aan een tennisbaan, mini-golf, Jeu-de-boulesbaan, panna-kooi en boogschieten.

Tevens vind je in het Park Plaza ook nog een bowlingbaan en is er regelmatig een bingo.

Mocht je het fietsen over het asfalt wel hebben gezien dan kun je een waterfiets huren en daarmee een deel van het park nog verkennen.

Eten & Drinken

Op dit park vind je naast een supermarkt ook nog een aantal restaurants. Buiten de optie voor een restaurant of supermarkt deden we tijdens ons verblijf nog een andere aangename verrassing!

Supermarkt

De supermarkt heeft een goede keuze aan brood(jes), beleg en drinken. Naast ontbijt en lunch kun je er ook goed slagen voor het diner. In principe zou je het park niet af hoeven om iedere dag iets te kunnen koken.

De prijzen liggen net als in ieder ander vakantiepark wel iets hoger dan de normale supermarkt, maar doordat het soms wat minder hard gaat met de voorraad kun je ook lekkere dingen vinden in de bak met dingen die bijna niet meer houdbaar zijn.

Naast eten en drinken kun je hier ook terecht voor tijdschriften, Bollo speelgoed en huishoudelijke artikelen. Je vind de supermarkt in de Park Plaza.

Pizza (afhalen)

Mocht je een dag geen zin hebben om te koken, maar wel in je bungalow willen eten dan kun je in de Park Plaza ook pizza afhalen. De pizza’s zijn goed van smaak, maar verwacht geen Italiaans hoogstandje.

Restaurants

In de park Plaza vind je ook 3 restaurants, een pizza restaurant, een “normaal” restaurant en een buffet restaurant. We hebben van alle 3 geen gebruik gemaakt om ter plaatse te eten dus daar kunnen we helaas weinig over vertellen.

In het bufferrestaurant kun je ook terecht voor een ontbijt buffet.

Vis- & Shoarma-kraam

Naast de keuzes in de Park Plaza stonden er ook 2 dagen tijdens ons verblijf een “foodtruck” op het plein bij de Park Plaza. Tijdens 1 dag stond er een viskraam met kibbelingen en andere lekkernijen uit het water. Een paar dagen erna stonden er lekkernijen uit het weiland op het menu, een heuse roodtruck met shoarma & döner. Welke dagen dit precies wat durf ik niet te zeggen, maar als ik het goed herinner waren het de dagen in het weekend, als het park wat voller is qua bezetting.

Menukaarten

Hieronder vind je nog een aantal menukaarten.

In de omgeving van het park

Iets wat ook niet mag ontbreken in die Vennenbos Review is de omgeving. Er zijn diverse leuke dingen te beleven! Ook ligt het dicht bij de grens waardoor een bezoekje aan de andere kant van de grens misschien ook een leuke dag weg is.

Winkelen

De omgeving heeft veel te bieden, het park is omringt door een aantal leuke dorpjes met een zeer divers winkelaanbod. In Bladel (+- 5 minuten rijden) zelf vind je een HEMA, Kruidvat, kledingwinkels en een aantal ijssalons. Ook kun je hier slagen bij diverse supermarkten. Een Action is helaas niet aanwezig haha.

Wil je echt lokaal shoppen dan kan ik aanraden om eens te kijken bij het Vershof in het centrum. Parkeren is er gratis met de blauwe schijf (1 uur). Tevens kun je naar de weekmarkt van Bladel op woensdagmiddag van 11.00 – 16.00.

Natuur & kabouterpad

Mocht je van de natuur houden en niet graag de auto pakken dan loop je vanuit het park via de uitgang bij de kinderboerderij zo het bos in. Hier kun je een mooi rondje wandelen. In de omgeving zijn er ook diverse bossen te vinden.

Mocht je graag een kabouterpad bezoeken, dan kan je op +- 15 minuten rijden het kabouterpad lopen in Eersel. Dit park is aangelegd (en onderhouden) door Vakantiepark Ter Spegelt.

België

Op +- 20 minuten rijden vind je België en om precies te zijn Postel. Een leuk dorpje met een abdij en in het weekend ook een beroemde frietstraat. Hier staan een aantal kraampjes met friet, braadworst, hamburgers en ijs. Mocht je in de buurt zijn én het is er niet te druk dan is de friet er zeker een aanrader, met “Belze Majoneis” natuurlijk.

Speelboerderij de Hooiberg

Zelf zijn we er niet geweest, maar op loopafstand vind je Speelboederij de Hooiberg. Hier kun je binnen én buiten lekker spelen. Buiten is een grote speeltuin met terras en ook binnen kun je lekker ravotten. Naast de speeltoestellen is er ook een knutselruimte én magische kamer met kabouters en elfjes.

Zodra we er eens geweest zijn zal ik hier nog een losse review over schrijven. Mocht je er geweest zijn, ik ben benieuwd hoe het is. Het zou leuk zijn als je dat laat weten in de reacties onderaan de pagina.

Landal Het Vennenbos Review conclusie:

Kortom, Landal het Vennenbos is een écht familiepark. Er is hier voor de kinderen (en volwassen) onwijs veel te beleven. Wij zijn ruim 10 dagen geweest en hadden ons nog makkelijk een week langer kunnen vermaken.

Mocht je de mogelijkheid hebben om een midweek te gaan, dan scheelt dat aanzienlijk in de portemonnee. Klik hier voor alle actuele prijzen van Landen het Vennenbos.

Papa Ron

@paparon.nl

Meer zoals “Het Vennenbos Review (Landal) – Gezinspark”

Meer “Vakanties” berichten

Wat anderen zeggen over "Het Vennenbos Review (Landal) – Gezinspark"

1 Reacties

  • De hooiberg is echt super leuk voor jullie kindjes (die van ons zijn even oud)
    En mocht je de action missen, in Reusel (10min) zit er eentje, net als een weekmarkt op vrijdag! 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.