Uitjes & Dagjes weg

Een dagje zwemmen bij Center Parcs Zandvoort

Het is alweer mijn laatste week verlof en hadden de mazzel dat manlief ook nog een dagje vrij was. Hierop besloten wij met z’n drieën te gaan zwemmen. Grotere broer is naar de opvang dus echt tijd om met z’n drieën voor het eerst te zwemmen en ontdekken.

Zeker met een baby wil ik toch zwemmen in een warm bad. Al snel kom je dan uit bij een subtropisch zwembad. Gelukkig mag je weer een dagje zwemmen bij centerparcs. Het park in Zandvoort is de dichtstbijzijnde en eens anders dan de Eemhof waar wij al vaker zijn geweest. 

Baby- en peuterbad.

Zelf was ik nog nooit in dit zwembad/park geweest. Mijn man echter wel en die wist mij te vertellen dat zij voorheen geen wildwaterbaan hadden maar nu wel!

foto: Center Parcs

Voor de baan moet je minstens 110 cm zijn en tot 125 cm een zwemvest aanhebben én onder begeleiding van een volwassene.

Eenmaal aan het begin van de baan kom je buiten en krijg je direct een vakantie gevoel. Uitzicht over de duinen en met een beetje zonnetje, adembenemend.

Ik was zittend van de baan gegaan en moest mij hierdoor de hele tijd vooruit duwen. Mijn man is liggend gegaan en die had een lekkere snelheid. Halverwege kan je de keuze maken om een soft daling te nemen of een mega stijlen.

Verder heeft het zwembad naast een golfslagbad een 60 meter glijbaan, bubbelbad, brede stijlen glijbaan, 25 meter bad (met grote zwembanden en optie tot bioscoop), klein bad aflopen van 0,30 cm naar 0,90 cm en een baby- peuterbad.

Naast het baby bad, waar de kleine lekker heeft liggen dobberen zijn wij vele in het kleine bad geweest. Deze had ook een fijne temperatuur en ideaal om in een baby zwemband te drijven.

De temperatuur van het golfslagbad was persoonlijk wat koud en zijn wij eigenlijk niet meer geweest.

Omkleden

Er zijn kleedhokjes waaronder de “standaard” hokjes, gezamenlijke kleedruimte en 4 familie kleedhokjes. Helaas zijn deze alleen breder en hebben geen aankleedkussen. In het zwembad is er wel een aankleedkussen. De maxi cosi of wagenbak mag ook mee naar binnen, behalve het onderstel. Zo kan je kindje aangekleed en moe lekker al de maxi cosi of bak in.

Behalve zwemmen kan je echt een dagje uit op het park. Zo kan je gebruik maken van alle andere faciliteiten zoals midgetgolf.

Via dagjecenterparcs.nl of specifiek voor Zandvoort dagjeparkzandvoort.nl kun je een dag en tijd kiezen. Gezien de tijdsblokken kan je een hele dag, korte dag/middag of avond komen zwemmen.

Wij zijn op een woensdag gegaan buiten de vakanties. 

Kosten:

Volwassenen: €17 pp 

Kinderen 3-12 jaar: €13 pp

Baby’s 0-2: gratis 

Parkeren: €7,50

Let op: prijzen verschillen per dag, park en tijd.

Op de dag zelf meld je je bij de receptie. Hier krijg je een horen bandje om door de poortjes te kunnen, even scannen en doorlopen. Vervolgens kan je er ook een kluisje mee huren. Even tegen de knop houden en hij zit op slot.

Vraag meteen een parkeerkaart bij de receptie. Dit is een blauw bandje, bij de slagboom er tegenaan houden even 1 meter doorrijden en je kan hem inleveren in een huisje. Waarom het inleverpunt niet direct ernaast staan of eronder is ons een vraag.

Eenmaal klaar met zwemmen kan je de bandjes bij de in- uitgang inleveren in een bak óf bij de receptie.

Parkeer”kaart”, zwembandje is hetzelfde in het groen.

Samenvatting

Klein, vrij overzichtelijk zwembad met een speels baby- peuterbad. Vooral het kleine bad hebben wij veel tijd doorgebracht.

Vernieuwingen door toevoeging van een wildwaterbaan en bandjes voor het zwembad.

Tip van Flip; in de postcodeloterij agenda zit een kortingsbon van €2,50 p.p voor de aqua mundo.

Estherlianne

Meer zoals “Een dagje zwemmen bij Center Parcs Zandvoort”

Meer “Uitjes & Dagjes weg” berichten

Wat anderen zeggen over "Een dagje zwemmen bij Center Parcs Zandvoort"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.