Uitjes & Dagjes weg

Docus de Das Avonturenpad (Noord-Brabant) (+Video)

Enkele weken geleden waren de moeder en zus van Nicole op visite en reisde we af richting het altijd gezellige Schaijk. Hier hadden we het Docus de Das Avonturenpad (eigen website) op het programma staan. Ondanks dat er geen kabouters langs het pad staan schaar ik hem toch onder de categorie kabouterpaden.

Tijdens ons bezoek maakte we deze video van het Docus de Das Avonturenpad.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid is meer dan prima, op drukke dagen acht ik het wel waarschijnlijk dat er wellicht wat weinig parkeerplaatsen zijn. Naast het avonturenpad zit namelijk ook een restaurant waar het denk ik best druk kan zijn. Mogelijk kan het dus belangrijk zijn om op tijd te zijn. Al blijft zoiets lastig inschatten.

De navigatie kan worden ingesteld op het volgende adres:
Docus de Das Avonturenpad
Udensedreef 14
5374 RK Schaijk
Of klik hier voor Google Maps

Rolstoel-, buggy- & kinderwagentoegankelijkheid

De route is zeer goed te doen met zowel de rolstoel, buggy als kinderwagen. Mocht het heel hard hebben geregend kan het wel zijn dat er wat modderpoeltjes ontstaan. Wij hadden zelf ook wat regen, maar hadden geen extreem last van moddelpoeltjes.

Tobias kon de route ook goed doen met zijn loopfiets. Wel is hij 1 keer op zijn snufferd gevallen door een wortel. Naast wat vieze handen stond hij weer stoer op en had hij nergens last van. Het Docus de Das Avonturenpad is dus zeker ook loopfiets-proof!

Speeltoestellen

Tijdens de route vind je diverse hindernissen: rioolbuizen om doorheen te kruipen, een parkoer over het water, klimmogelijkheden.

Voor mijzelf (en Tobias) was het hoogtepunt toch wel de waterbak met pomp om water uit de grond te pompen. Hier had ik toch wel een heel trots moment toen hij het op zijn leeftijd na wat oefenen al doorhad hoe het werkte.

Zwemmeer

Ook het meertje wat centraal staat in de route van het Docus de Das Avonturenpad is helemaal toegespitst op kinderen en te zwemmen. Dat kun je zien aan het bordje wat er ook naast staat om liever niet met honden of paarden in het water te gaan.

Papa Ron

@paparon.nl

Meer zoals “Docus de Das Avonturenpad (Noord-Brabant) (+Video)”

Meer “Uitjes & Dagjes weg” berichten

Wat anderen zeggen over "Docus de Das Avonturenpad (Noord-Brabant) (+Video)"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.