DIY / Knutselen

DIY: Wasco krijt vormpjes maken

Gebroken wasco krijtjes hebben we vast allemaal wel in huis. Gooi het niet weg maar bewaar deze, zodat je deze kan omsmelten tot leuke vormpjes. Ook erg leuk om als (budget) traktatie. Uit een pakje wasco van de Action haal je ongeveer 5 vormpjes. Voor €0,16 per stuk heb je een leuk cadeautje om uit te delen op bijvoorbeeld de kinderopvang of peuterspeelzaal.

Wat heb je nodig:

  • Siliconen bakvorm (Wibra €2,99)
  • Wasco krijtjes (Action: €0,79)
  • Oven

Stap 1

Verwarm de oven voor op 125 graden. Mocht je geen kleine restjes hebben kan je natuurlijk ook de wasco krijtjes breken in kleine stukjes. De Wasco heb ik gekocht bij de Action. Er zitten 24 krijtjes in een pakje en kosten €0,79.

Breek de wasco krijtjes in stukjes.

Stap 2

Verdeel de krijtjes in de vormpjes. Zelf heb ik de vormen bij de Wibra gekocht. Boven aan de pagina zie je ook nog de andere vormpjes. De siliconen bakvormen waren €2,99 per stuk. Je kan natuurlijk allemaal kleuren door elkaar doen, maar ook per kleur.

Verdeel de wasco over de siliconen vormpjes.

Stap 3

Plaats de vormen in de oven. Onze oven stond op 125 graden. Blijf de eerste keer bij de oven om te kijken of het goed gaat. Bij ons moesten de krijtjes er 12 minuten in. Het is dus even zoeken naar je eigen instellingen ook afhankelijk van hoe groot de vormpjes zijn. Als je de krijtjes te lang in de oven laat worden deze helemaal wit.

Plaats de vormpjes in de oven en laat deze daarna afkoelen.

Laat vervolgens de krijtjes afkoelen. Binnen een half uur waren de vormpjes helemaal hard. Let bij het eruit halen op de kleine stukjes. Hier brak het eerste krijtje helaas af omdat ik niet voorzichtig genoeg was. Voordeel er van is dat ik ze weer voor de volgende krijtjes kon gebruiken 😉

Wil je nog meer inspiratie op doen om creatief bezig te zijn? Klik dan hier.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “DIY: Wasco krijt vormpjes maken”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "DIY: Wasco krijt vormpjes maken"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.