DIY / Knutselen

DIY: stoepkrijt maken

Ben jij nog op zoek naar een leuke (goedkope) traktatie of misschien wel een leuke activiteit met je kinderen? Maak dan eens samen stoepkrijt! Het maken is niet alleen erg leuk, maar ook het spelen daarna.

Wat heb je nodig?

Mocht je geen siliconen mal in huis hebben, dan kan je dit ook met een wc rol maken. Plak deze met tape aan 1 kant dicht. Ook leuk om er dan een ijsstokje in te steken.

Stap 1

Meng het gips met water. De verhouding hiervoor is 2 delen gips op 1 deel water. In het voorbeeld heb ik het op gewicht gedaan, uiteindelijk heb ik op gevoel nog wat extra water toegevoegd.

Stap 2

Verdeel het gips over verschillende bekertjes en voeg hier de verf aan toe. Dit heb ik op gevoel gedaan, hoe meer verf hoe donkerder het stoepkrijt wordt. En andersom werkt dit natuurlijk ook, door weinig verf toe te voegen krijg je psstel kleuren stoepkrijt.

Stap 3

Verdeel het gips over de mallen. Zoals je ziet ligt er rechts onderin een laagje water op het gips. Dit heb ik met een beetje keuken papier gedroogd.

Vervolgens heb ik het 24 uur laten drogen voordat er mee gekrijt kon worden.

Met 2/3 zakje heb ik 5 vormpjes (waarvan 1 een beetje dun) kunnen maken. Met een vol zakje kan je zo’n 7/8 vormpjes maken, afhankelijk van hoe groot je mallen zijn.

Heb je zelf een keer stoepkrijt gemaakt door deze blog? Dan vind ik het altijd erg leuk om daar foto’s van te ontvangen op mijn Instagram pagina.

Kijk voor andere knutsel en diy ideeën op deze pagina.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “DIY: stoepkrijt maken”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "DIY: stoepkrijt maken"

2 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.