DIY / Knutselen

DIY: puzzel van ijsstokjes maken

Deze maand knutsel ik nog steeds alleen met dingen die hier in huis zijn. De ijsstokjes zijn sowieso een must om in huis te hebben, je kan ze op zoveel verschillende manieren inzetten en kosten bij de Action maar €0,49 voor 100 stukjes.

Daarnaast heb je voor deze DIY, stickers, een mesje, doorzichtig tape en een pen nodig. De stickers die ik gebruikte kwamen uit een kleurboek van de Zeeman.

Heb je nou niet zulke grote stickers, dan kan je natuurlijk ook zelf een afbeelding tekenen of uitprinten.

Stap 1

Leg de ijsstokjes recht naast elkaar. Sommige ijsstokjes zijn misschien een beetje gebogen. Mocht je genoeg stokjes hebben, probeer dan de meest rechte stokjes uit te zoeken.

Stap 2

Plak de sticker / afbeelding op de stokjes. En snij de sticker door. Vervolgens kan je het tape op de sticker doen. Hierdoor gaat de sticker er niet zo makkelijk af.

Stap 3

Op de achterkant van de stokjes heb ik de stokjes gecijferd. Zo kan je niet alleen controleren of de puzzel goed is, maar heb je eigenlijk meteen 2 puzzels in 1. En kan je naast in dit geval dieren, ook de cijfers leren.

Tip: Voor ieder dier heb ik de stokjes op verschillende manieren gecijferd. Er zijn natuurlijk nog meer figuren of je kan andere kleuren gebruiken.

Veel plezier

Mocht je het gemaakt hebben, dan vind ik het natuurlijk altijd leuk om daar foto’s van te zien. Ben je actief op insta? Tag mij vooral in je foto, dan kan ik deze delen als je dit leuk vindt.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “DIY: puzzel van ijsstokjes maken”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "DIY: puzzel van ijsstokjes maken"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.