DIY / Knutselen

DIY: Maak van karton een zak van Sinterklaas

Misschien kennen jullie de vilten kerstbomen wel? Dit was dan ook m’n inspiratie om zelf een Sinterklaaszak met cadeautjes te maken, maar dan wel het liefst één die we vaker kunnen gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • Karton
  • Cadeau stickers / afbeelding / cadeaus (uit een speelgoedboek)
  • Schaar, wij gebruiken zelf een kartelschaar
  • Lamineer apparaat (Action)
  • Klittenband rondjes Action – €0,89 per 20

Aan de slag

De kinderen kunnen zelf cadeautjes uitzoeken in een speelgoedboek. Wij hadden deze niet in huis, maar wel een stickers van Sinterklaas waar veel cadeautjes bij zaten.

Deze hebben ze opgeplakt om vervolgens uit te knippen met een kartelschaar.

Vervolgens leg je de uitgeknipte cadeautjes tussen een lamineer vel. Zorg dat er wat ruimte tussen zit, zodat je ze met een extra randje kan knippen. Omdat Tobias zelf wilde knippen, zit er hier nog wat extra ruimte tussen 😉

Knip van een stuk karton een zak. Dit heb ik zelf uit de losse pols getekend. We hebben 2 zakken, die zijn beide net wat anders, alleen maar leuk!

Plak vervolgens de klittenband rondjes op willekeurige plekken. Als je dit met de kinderen samen doet zorg dat dezelfde rondjes op de zak zitten. Het klittenband is te koop bij de Action en plakt tot nu toe erg goed.

Ik heb de zak vastgeplakt met dik plakband. Hier maak ik een rondje van, zodat er een soort dubbelzijdig plakband ontstaat.

Ik heb als ondergrond verschillende soorten kleuren papier gebruikt. Zo kunnen we ook op kleur de cadeautjes sorteren en je kan er natuurlijk ook nog een spelletje van maken om cadeautjes te tellen.

Ga je zelf aan de slag? Dan vind ik het altijd leuk om je resultaat te zien. Tag me op Instagram of stuur me daar een berichtje!

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “DIY: Maak van karton een zak van Sinterklaas”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "DIY: Maak van karton een zak van Sinterklaas"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.