DIY / Knutselen

DIY: kralen van papier maken

Zoals jullie misschien wel weten koop ik deze maand niks en dat betekend dus ook dat ik voor de knutseltips deze maand niks mag kopen. Wil je meer weten over de no buy challenge? Klik dan hier.

Na het doorbladeren van de folders, verdwijnen deze meestal in de papierbak. Maar deze week niet en ga ik er kralen van maken. Lijkt het je leuk dit ook een keer te maken, lees dan hieronder wat je nodig en hebt en hoe je ze maakt.

Wat heb je nodig?

  • Folders/ tijdschriften / kranten / (gekleurd) papier
  • Lijm
  • Vernis
  • Schaar
  • Sateprikkers / kwasten
  • Touw

Stap 1

Knip het papier, dat kan je in verschillende soorten vormen, zoals hieronder. De meest makkelijke kraal is een lange driehoek. Hoe dunner de onderkant hoe dunner de kraal is. Hoe langer het papier, hoe dikker de kraal wordt.

Stap 2

Doe een beetje lijm op een schaaltje, zodat je dit later makkelijk kan pakken. Pak een satéprikker of kwast, zelf begon ik met sateprikkers. Later bleek bij het rijgen van de kralen dat het makkelijker is om een kwast te gebruiken, zodat de opening wat groter is.

Stap 3

Begin met het papier 1 keer rond te draaien om je stokje, doe er vervolgens een beetje lijm op zodat het eerste rondje goed vast blijft zitten. Vervolgens draai je strak het papiertje op tot dat deze niks helemaal op is. De laatste paar centimeters (zie foto hieronder) smeer je weer in met lijm en rol je weer verder op.

Stap 4

Als de kralen helemaal zijn opgedroogd kan je deze nog verstevigen en laten glazen door een laagje vernis. Mocht je dit niet in huis hebben, dan kan je nog een extra laagje lijm toevoegen. Let hierbij wel op dat de lijm doorzichtig is.

Stap 5

Maak een leuke ketting of armband van je kralen. Waar de kinderen hier net te klein waren om samen de kralen mee te maken, vond Tobias het wel heel leuk om samen de kralen te rijgen. En dat is dan meteen weer een leuke activiteit voor de fijne motoriek.

Deze maand zal ik meer DIY’s proberen te plaatsen met materialen die de meeste mensen in huis zullen hebben, mocht je hier nog leuke tips voor hebben laat ze dan vooral hieronder ander.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “DIY: kralen van papier maken”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "DIY: kralen van papier maken"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.