DIY / Knutselen

DIY: Foto op hout maken

Ben je op zoek naar een leuk cadeau om zelf te maken? Of kan je huis nog wel wat extra decoratie gebruiken? Kijk dan hier hoe je zelf een foto op hout kan afdrukken. Het leuke aan dit alles: het is echt een budget activiteit. Het is ook erg leuk om samen met wat oudere kinderen te maken.

Wat heb je nodig

  • Een stuk hout. Zelf kocht ik een onderzetter bij de Action voor €2,99
  • Crea patch glue €0,99 bij de Action
  • Een Foto en laserprinter
  • Handdoek
  • Schaar
  • Kwast
  • Pasje/ spatel
Wat heb je nodig.

Stap 1

Zoek een foto uit welke je graag wilt gebruiken. Meet het stuk hout op en bewerk de foto in het juiste formaat. Zorg er daarna voor dat je de gekozen foto spiegelt, voordat je deze gaat gebruiken. Print deze vervolgens uit met een laserprinter. Heb je zelf geen laserprinter? Kijk of er online een printshop in de buurt zit, of bestel je geprinte foto’s online.

Stap 2

Smeer op de fotokant van het papier een dikke laag lijm. En smeer ook de houten plank in met lijm. Draai deze vervolgens op het stuk hout en wrijf deze aan met een spatel of pasje. Zorg dat er geen luchtbellen meer onder het papier zitten.  Laat dit vervolgens drogen. Het liefst zo’n 12-24 uur. 

Anker zowel het hour als de afbeelding in met lijm.

Stap 3

Maak met een spons of handdoek de afbeelding helemaal nat en laat dit zo’n 15 minuten intrekken. Vervolgens kan je met je vingers het papier van het hout afwrijven. Je ziet dan langzaam de foto verschijnen. Ik heb deze stap een aantal meer herhaald. Als de afbeelding droog is zie je soms nog een witte waas, dit kan je dan weer met water weghalen.

Haal het papier voorzichtig weg, doe je dit te hard dan zal de hele afbeelding verdwijnen.

Stap 4

Werk de foto af met blanke lak en laat dit drogen.

Het eindresultaat.

Hierboven zie je het eindresultaat. Zoals je ziet ben ik sommige plekken iets te enthousiast geweest met het weghalen van het papier. Meteen een tip: doe het voorzichtig 😉

Door het laten intrekken van de foto duurt het in totaal wat langer, maar de tijd die je er echt mee bezig bent valt heel erg mee. Een leuke activiteit om zelf of met oudere kinderen te doen. Een leuk budget cadeau boor bijvoorbeeld de verjaardag van opa/oma de feestdagen of tijdens moederdag of vaderdag.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “DIY: Foto op hout maken”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "DIY: Foto op hout maken"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.