Aanbiedingen

AH Overblijvers Review/ervaring + Uitleg

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen zijn wij sinds kort groot fan van Too Good To Go. Alsof de Albert Heijn ons heeft gehoord en gelezen komen ze nu met hun alternatief: Albert Heijn Overblijvers. In deze AH Overblijvers review leg ik uit wat wij er van vinden!

Wat zijn Overblijvers precies?

Albert Heijn overblijvers zijn verassing pakketten met producten die aan het einde van de dag overblijven of uit het assortiment gaan. Doordat deze overblijvers uit het assortiment gaan, of dicht op hun houdbaarheidsdatum zitten kun jij ze extra voordelig scoren. Op hun website praten ze momenteel over 3 verschillende overblijvers:

 • Verrassing (je betaalt € 4,95 en krijgt minimaal € 14,95 aan waarde)
 • Vegetarisch (je betaalt € 4,95 en krijgt minimaal € 14,95 aan waarde)
 • Brood (je betaalt € 2,95 en krijgt minimaal € 8,95 aan waarde)

De verrassingbox is weer opgedeeld in 2 verschillende types:

 • De uit het assortiment box (dit zijn producten die nog niet tegen hun houdbaarheid zitten, maar gewoon plek moeten maken voor andere producten)
 • “Verrassing Overblijver” (de reguliere). Dit zijn producten die kort tegen hun houdbaarheidsdatum aanzitten

Hoe scoor ik de AH overblijvers?

Op dit moment zijn ze nog in de probeer-fase, vanaf 1 september gaan alle winkels meedoen. Of het daarom op dit moment nog wat lastig te vinden is in de app durf ik niet te zeggen, maar je koopt ze als volgt.

AH Overblijvers box reserveren

 1. Open de AH App (of download hem als je deze nog niet hebt)
 2. Ga naar “Producten” (onderin de app)
 3. In de bovenste balk staat een foto met “AH Overblijvers”, druk hierop
 4. Klik op “Winkels om je heen” of vul een postcode in
 5. Druk op een winkel die nog overblijvers over heeft
 6. Druk op de box die je wil reserveren

Onderin staat nu een knop om de box te reserveren. Het is goed om te weten dat je tot 3 uur voor afhalen kan annuleren. Betalen doe je in de winkel, dus wat er gebeurt als je niet komt opdagen durf ik niet te zeggen.

AH Overblijvers box ophalen

Zodra je ophaaltijd is aangebroken ga je naar de servicebalie en laat je zien welke box je hebt gereserveerd. De medewerker zal dan vragen om te laten zien welke AH Overblijvers je hebt gereserveerd en dit laat je vervolgens zien.

Zodra je tijd is ingegaan kan je jouw box “swipen”, er wordt dan een unieke code gegenereerd die je weer laat zien aan de medewerker. Hij/zij toets deze code in op de kassa en jij betaalt jouw producten. De medewerker geeft je de producten mee (in een tasje, of een eigen tasje) en je gaat met een big smile (en jouw AH overblijvers) naar huis!

Thuis (of stiekem onderweg) kun je gaan kijken wat er in jouw verrassingspakket zit!

Dit zat er in onze AH Overblijvers

Natuurlijk zijn wij meteen in de auto gesprongen en hebben we vast enkele boxen gekocht, later gaan we dit natuurlijk uitbreiden!

AH Overblijvers Broodbox, wat zit erin?

De eerste box die ik graag wil laten zien is de AH Broodbox, hierin zitten de volgende producten:

 • 2 x volkoren brood
 • 2 x Berliner bol
 • 2 x cookies
 • 2 x boterkoek
 • 2 x bolus

Al met al haalt het dus RUIM de waarde van € 8,95. Wij betaalde zelf € 2,95 wat het nog beter maakt!

AH Overblijvers “Verrassing Overblijver”, wat zit erin?

Naast de brood overblijver kochten we ook de “verrassing overblijver”. Dit zijn producten die op hun houdbaarheid zitten. De box bevatte de volgende artikelen:

 • Grillworst kaast
 • Caeser Mix
 • Kipfilet blokjes
 • Fricandeau
 • Taugé

Qua waarde haalde dit pakket het ook bij de minimale waarde en voor € 4,95 was het ook zeker geen verkeerde koop. Wat wel jammer was aan deze overblijver is dat het bijna allemaal te gebruiken tot data waren. Deze zijn iets “riskanter” om nog te eten nadat de datum is verstreken. Wij hebben zelf genoten van kipsaté en hebben een dag erna de fricandeau opgebakken als warm vlees.

Als tip kan ik dus wel meegeven deze box niet te laat op te halen, zo kun je er dezelfde avond nog van eten.

Albert Heijn Overblijvers “uit het assortiment”, wat zit erin?

Helaas hebben we deze nog niet gescoord, ik heb wel een glim mogen opvangen bij de vrouw voor mij en zag de volgende dingen zitten:

 • Chio chips
 • Kruiden

Het zijn dus dit soort artikelen die je mag verwachten, vooral rond de kerst, pasen etc ben ik benieuwd wat de pakketten gaan bevatten. Dan zijn er namelijk veel tijdelijke producten die daarna weer “uit het assortiment” gaan.

AH Overblijvers, doen of niet?

Tot nu toe zijn we best tevreden en werd de waarde goed gehaald. Ook hebben we niet lang hoeven wachten en konden we gelijk onze normale boodschappen doen. Zeker als je normaal boodschappen doet bij de AH is het een leuke toevoeging.

Vanaf 1 september gaan als het goed is “alle” AH vestigingen meedoen en is de keuze dus nog groter!

Ga jij de AH overblijvers binnenkort proberen? Het zou leuk zijn als je ons een foto stuurt naar nicole@kinderkoopjesjager.nl. Als je het leuk vindt delen we dan de inhoud van jouw box.

In de mail: De ervaring van Maud

Onderstaande mail kregen wij doorgestuurd vanuit Maud (waarvoor heel veel dank)!

In de bijlage een foto van mijn artikelen…ik heb het even uitgerekend en het zou voor €10,21 aan producten zijn, met 35% is dit €6,64. Zoals ze adverteren zou het een minimale waarde van €14,95 hebben maar dit viel mij toch wel erg tegen hoor. Alles ook maar tot vandaag houdbaar op de melk na. Ik ga dit wel eens melden bij AH want ik heb het zelf op financieel vlak niet nodig en was gewoon nieuwsgierig (net zoals ik vaker iets van TooGoodToGo heb uitgeprobeerd) maar mensen die het wel nodig hebben hiervan te leven is dit toch echt teleurstellend en te weinig voor…

Maud over AH Overblijvers

In de mail: de ervaring van Cocky

Hoi Nicole,

Ook ik was nieuwsgierig en hou van een verrassing. Financieel is het niet nodig maar sowieso is verspilling zonde dus ik liet mij verrassen en nam het laatste overblijf pakket.

Alles had de datum van ophalen en zoals je kunt zien was de waarde zeker geen 14,95. Met 35% stickers zelfs  ongeveer 8,25. Dus ja dat valt wel een beetje tegen.

800 gram krieltjes met wel 2 groentes, gemengde sla en 200 gr sperziebonen en 2 greenfield burgers. 

Het doel blijft mooi , verspilling tegen gaan maar ik vraag me af of dit anders naar de voedselbank gegaan zou zijn of daadwerkelijk vernietigd zou worden.

Papa Ron

@paparon.nl

Meer zoals “AH Overblijvers Review/ervaring + Uitleg”

Meer “Aanbiedingen” berichten

Wat anderen zeggen over "AH Overblijvers Review/ervaring + Uitleg"

52 Reacties

 • ik kijk vanaf 1 september elke dag op veel verschillende tijdstippen. maar staat constant dat er geen boxen beschikbaar zijn in geen 1 filaail (8 filialen) ben benieuwd wanneer of hoe laat het aangeboden wordt

  1. Dat is inderdaad vervelend, hier zijn de in de ochtend vaak al beschikbaar.

   Zelf vermoed ik ergens een beetje dat het nog niet bij alle vestigingen in het systeem zit om er AH overblijvers van te maken en de het in de winkel gewoon maar doen stickeren met 35%.

   Hopelijk heb je binnenkort raak met een mooie buit. Hier is het in ieder geval vaak in de ochtend. Succes 🤞🏻 😃

  2. Hoi! Medewerker van AH hier. Iedere winkel kan een standaard (minimale) voorraad instellen bij de boxen. Deze staan vanaf 5.00uur open in de app. Sommige vestigingen kiezen er voor om gedurende de dag deze voorraad op te schalen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer de medewerker ziet dat er meer producten bijna aan datum zijn dan gebruikelijk.
   Hopelijk voor u en velen andere wat duidelijkheid! 🙂

    1. Ik ook zeer teleurgesteld wegrovende bakken die je verlept en niet te eten zijn, vreselijke afknapper dit ging altijd naar de varkens

 • Net overblijvers opgehaald maar viel zwaar tegen was ter waarde van 12,81 en als ik de 3 artikelen bereken aan 35%korting kom ik uit op 9,41 dus ABSOLUUT niet 14,95 waard

  1. ik vind het ook niet kunnen dat producten die al in vijte afgeschreven zijn met 35 % die 35 er weer bijgeteld worden en dat voor producten die bijna over datum zijn en dus gelijk op gemaakt moeten worden dus dit is niks voor mensen die het juist van koopjes moeten hebben .

 • jammer, ik vond de overblijvers tegen vallen. sausjes voor mosselen, sla, Angus burger, vegetarische kipstukjes, gorgonzola, sinaasappelsap, alles met een houdbaarheidsdatum van de dag van ophalen. mijn ervaringen met too good to go zijn beter.

 • 29 September 2022
  net de overblijver opgehaald,
  viel zo zwaar tegen.
  zak sla, Heksensausje, ontbijt koekje, klein yoghurt,
  en klein worstje.
  zo Teleurgesteld,
  Nooit Meer Overblijven van ah meer, ik was zoooo verdrietig!
  mijn ervaring van de too
  good to go is beter en Happy.

 • Overblijver geprobeerd. Nooit meer. Alles was met kortingsticker. Dan kom je lang niet aan de 14,95. Waren 4 dingen. Als ik een Togoodtogo-pakket haal heb ik meer waar voor mijn geld. En vooral: meer variatie!

 • ik vind het een leuk pakketje, echter de houdbaarheid tot de dag van ophalen vind ik niet kunnen. kon het pakket tussen 20.00-22.00 uur ophalen. . dus ik zal het niet aanbevelen.

 • Zojuist een broodbox opgehaald. Ik weet dat ik zowel brood als banket kan verwachten, maar het is toch teleurstellend dat er geen enkel brood in de box zat. Verder had het een waarde van ongeveer €10,50 maar dat komt vooral door de appeltaart die erin zat. Die zorgt voor veel waarde, en ik vond het jammer dat zo’n product de box moet opvullen. Snap dat er ook veel banket over is en had daarvan ook niets anders verwacht, maar toch jammer dat er geen brood in een broodbox zit.

  1. oh, ik had juist 3 passie broden en 2 koffie broodjes en 2 gevulde koeken. ik was juist heel blij met deze overblijvers. Het zal per keer uiteraard verschillen wat er in zit.

   1. Vandaag een verrassings overblijver gehaald bij de ah Lijnbaan. Het waren maar 4 producten. Een zak gesneden ui, pasta, melkbroodjes en Nissan Soba noodles. Eén heel schaars pakket voor 5,- Ik las dat de waarde min. 14,95 zou bevatten. Maar helaas……

 • Zojuist een broodbox opgehaald. Ik weet dat ik zowel brood als banket kan verwachten, maar het is toch teleurstellend dat er geen enkel brood in de box zat. Verder had het een waarde van ongeveer €10,50 maar dat komt vooral door de appeltaart die erin zat. Die zorgt voor veel waarde, en ik vond het jammer dat zo’n product de box moet opvullen. Snap dat er ook veel banket over is en had daarvan ook niets anders verwacht, maar toch jammer dat er geen brood in een broodbox zit.

 • ik heb vanmiddag mijn 1e overblijvers box opgehaald. wat een teleurstelling zeg. niks geen vers producten ! cocktail saus, zakje Provençaalse kruiden, reep chocola, zak snoep doos thee, allemaal nog goed tot 2023! daar moest ik ook nog 4,95 voor betalen, allemaal producten die ik zelf nooit zou kopen. wat heeft dit te maken met overblijvers? je verwacht groente en vlees e.d, bij too good to go, had ik voor hetzelfde geld bij de plus een flinke tas met Verse producten, voor mij geen ah meer, wat een geld verspilling

  1. Karin Knijnenburg

   17 februari 2023 om 00:47

   helaas inderdaad 2 keer koekjes ontbijtkoek maaltijdsalade die bol stond. krieltjes een zakje. en 6 kleine kippenvleugeltjes. ik had geen koekjes en ontbijtkoek tot op de dag van vandaag berwacht . maar gezon groente enz. de waarde was 12,– geen 14,95 tegenvaller

 • net een vegatarisch pakket opgehaald
  waardeloos!!!
  Alles van de datum van vandaag.
  2 x 2 vegetarische burgers. Een maaltijdsalade waarvan de verpakking kapot was. Die werd wel omgeruild voor eentje van de datum van vandaag, waarvan de sla er niet meer zo fris uitziet. Ook zat er een zakje tauge in van de datum van vandaag. Die kan zo de kliko in.
  Nee ik die het nooit meer.
  Ik voel me gewoon beetgenomen door AH.
  zo komen ze toch nog van hun rommel af , waarvoor ze ook nog een kleinigheid beuren.

 • ria en martin doest

  5 november 2022 om 06:01

  onze eerste verrassingsbox gescoord, natuurlijk zeer nieuwsgierig naar de inhoud, maar wat een giga tegenvaller, bio rijst, choco reep, vampier snoepjes, kokosmelk, produkten zonder enig verband met elkaar, niets van doen met houdbaarheid,
  dit was eens maar nooit weer. boodschappen doen bij AH en de 35% sticker in het oog houden is veel nuttiger.

 • zaterdag een verrassings pakket opgehaald.
  camembert die bedorven was (op datum), garnalen in chilisaus, Griekse yoghurt, broccoli rijst, zeeboter marjolein en fruit dat gelijk weg kon omdat het super zacht was.
  Ik ga het niet meer doen. Je kunt er niks mee. Een pakket is toch bedoeld om een maaltijd mee te bereiden? 4.95 betaald en alleen de yoghurt was goed.
  Waarom over de datum en niet op of voor de vershouddatum?
  Ik kies liever voor TogoodTogo.

 • Ik heb net een broodbox opgehaald en was ook flink teleurgesteld.
  Zaten alleen wat donuts in en een klein pakje gevulde koek met de houdbaarheids datum van vandaag. Voor mij nooit meer!!

 • Nu net brood overblijvers gehaald tenminste geprobeerd was niets kreeg sla , risotto en biologische rode kool
  Had dit niet besteld me man moest ook nog eens meer betalen ik kon niet omdat ik ziet op bed lag
  Schandalig spullen konden rechts streks de vuilnisbak in
  Hoe durf AH dit te doen dacht koopje heb brood voor deze week nu gewoon geld weg

 • ik heb gisteren een pakket opgehaald. Omdat je het pas tussen 8 en 9 in de avond mag ophalen is het erg balen dat alles wat erin zit als uiterste datum dus ook van gisteren was. Je kan het niet meer voor het avondeten gebruiken, als ik dat geweten had was ik hier niet voor gegaan. Ik had 2 karbonades, bloemkool-couscous, klein flesje verse jus, gesneden pompoen en een salade met peer en blauwe kaas. Totale waarde 18,54 en na 35% nog maar 12,05.

 • Al meerdere keren overblijvers opgehaald. Meestal de bakkerij overblijver, waarbij er vaak toch wel één passie&liefde brood in zit en soms nog een ander AH-brood. Vaak eierkoeken, mueslibollen, donuts, muffins of koekjes. Wel altijd de waarde van €9-10 en vaak ook gewoon goed te gebruiken. Het banket voor ’s avonds op de bank en het brood voor de volgende ochtend. De vegetarische overblijver die wij eens gehaald hadden bevatte voor €8,80 aan producten (datum van week later), maar na melding hiervan bij de servicebalie mocht ik er voor nog €10,- aan andere vega producten bijzoeken. Bij de verrassingsoverblijvers zijn wij gestopt, nadat we driemaal achter elkaar vis kregen (pangasius, zalm (3 doosjes twv €12 nog 3 dagen houdbaar) etc). Op zich prima waardes, maar wij houden niet zo van vis.

  Al met al best tevreden over de overblijvers, hoewel we tegenwoordig vooral nog voor de bakkerij overblijvers gaan.

  Ik vraag mij wel ten zeerste af wat er gebeurt als je iets reserveert, maar het niet op komt halen.

 • Vandaag voor het eerst een vega en een brood pakket gehaald. Dik tevreden!

  Ja, de tht was vandaag, of morgen. Ja, ik kon het ’s avonds pas ophalen. DAAROM ZIJN HET OVERBLIJVERTJES!

  Da’s waarom ik €7,90 betaalde (brood en vega he) in plaats van €25,86

 • Teleurstellend,
  Vijf doosjes donuts, moet je nog brood halen,
  Verrassing wordt vanuit achter de winkel gehaald, gooien er een paar produkten in met 35% sticker… Salades voor dezelfde dag… Geen waar voor je geld

  1. AH verrassingsbox bevatten alleen producten met thy op de afhaaldag . Bovendien alles met 35% sticker dus uiteindelijk geen extra korting . Kun je beter zelf je pakket samenstellen lijkt me . Voor AH een mooie manier om nog extra de producten te verkopen , die niet verkoopbaar meer zijn de volgende dag . Bij Too Good to Go betere ervaringen .

 • typische gierige Nederlanders, sowieso heb je korting, je hebt altijd wel 1 of 2 dingen die goed zijn en dan kan je direkt iets passend bij kopen en zo goedkoper een maaltijd toveren. ik snap jullie niet, hoe Leven Nederlanders toch. jeetje.

  1. Gierig? waarom koop je dan de box, maar voor mensen die te laag inkomen hebben is het een noodzaak, en moet je die dan met spullen opzadelen die ze niet op tijd op kunnen , en vaak nog zieker maken door oude spullen , aan de datum kan bij AH goed hun datum is altijd ruim

 • Hai, ik ben een groot fan van de vegetarische overblijver box.
  Inderdaad vaak tot opende aanbevolen datum, maa daar trek ik mij nooit iets van aan.
  Ruiken en proeven is mijn devies.
  En meteen verwerken in een maaltijd en invriezen.
  Ik scoor ze vaak en graag.

 • Zojuist wilde ik het na al verschillende zeer teleurstellende boxen nog 1 keer proberen bij een ander filiaal. Helaas was het weer niks en de 35% was er niet afgehaald. Ik zei tegen de jongen achter de balie, dat het niet echt lonend was. Hij begreep het helemaal en zei, dat ik de reservering daar ter plekke mocht annuleren. Dat heb ik snel gedaan en ga zo nog naar een AH to go voor een TGTG-box, die eigenlijk altijd goed is. Ik laat de overblijvers weer links liggen…

 • Waarom niet gewoon in de winkel met 35% of meer, ik keek heel vaak na 18 a 19 uur of er wat voor me bij was , ik ben voor ontzettend veel allergie’s dus zeker heb ik aan de box niets , en is er in de winkel niets meer voor me . erg jammer ! Heb wel na sept. 2 keer gehad dat het 70% was , maar dat was zeer bijzonder spul, sequoia maaltijd wel lekker als je er thuis rijstmihoen bij doet

 • Volgens de wetgeving mogen ze niet adverteren met de originele prijs als de produkten al afgeprijsd zijn. Dat is net zoals bij Sale artikelen als bv kleding of elektronica.

 • vandaag dacht ik een broodpakket te scoren in etten-leur ging het om 20 uur ophalen, ze legt er 4 zakjes met wat broodjes en een zakje met een paar koeken op de balie ,ik wacht ,denk er komt nog meer ,nee dat was het ,er was niet veel vandaag zei het vriendelijke meisje ,en dan zijn het nog producten die afgeprijsd waren, heb het gelijk geannuleerd, dit sloeg echt nergens op .
  voor mij NOOIT MEER.

 • Zeer teleurstellend. 4 artikelen die allemaal tot vandaag houdbaar zijn. De groenten in zak al flink verkleurd. Ook geen goede verdeling. De dame voor mij had 2 stuks vlees in haar box ik niets.

 • Wat een ontiegelijke tegenvaller, troep die al 35% afgeprijsd was en slappe vieze groenten met een stukje kabeljauw, levensgevaarlijk om dag nog te eten, wat separate kip schnitzel en een hamlapje die ik gelukkig in de diepvriezer kan gooien, nooit meer AH een schande voor jullie winkel

 • Ik heb 3 x een broodbox uitgeprobeerd maar er heeft geen een keer brood bij gezeten. Meestal van die luxe koeken per 2 verpakt. en dan 3 of 4 verschillende dingen. Elke keer weer een teleurstelling. Koop het nu niet meer.

 • ik heb vandaag een verassingsbox een geprobeerd. 3 producten op de datum van vandaag dus er gaat er minimaal 1 de prullenbak in. pm nou met zijn tweeën 650 gram shoarma, een pasta salade en een salade(waarvan de verpakking al bol stond) te eten is niet handig. De eerste en laatste keer.

 • Rosalin Klerks

  18 mei 2023 om 19:11

  Erg teleurstellend vandaag. Ik had een vegetarisch en verrassingspakket. Ik kreeg verdeeld over de pakketten 10 zakken Italiaanse roerbak groenten . 3 zakken Chinese roerbak , 3 x taugé, 1 zakje gesneden ui, twee grote bakken champignons, 3 saté schnitzel, dit is natuurlijk niet te doen al die roerbak groenten die al op 35 % zijn. Zeer jammer.

 • Overblijvers: 8/10 is dit een mooie winst voor verspilling en portemonnee
  Helaas gisteren :kost is 4,95€
  Effectief in zak voor 7,49 € 🥴

 • Mariska van Gastel

  20 september 2023 om 12:50

  Ik heb gisteren een verrassingspakket afgehaald bij AH. Ik ben zeer enthousiast hierover. Er zat het volgende in: 2 rundervinken, bio uiensnippers 175gram, koriander grootverpakking (vers), 1 kg mosselen, luxe wokgroenten Cambodjaans 400 gr, Chinese wokgroenten 250 gram, Cela Vita oma’s verse aardappelen 500 gram en broodbeleg grill worst 150 gram. Ik heb de rundervinken gebakken 1 opgegeten en 1 in de vriezer de uitjes gebakken en opgegeten. De aardappels in kleine stukjes gedaan en opgebakken. Ik heb erg lekker gegeten. De volgende dag lekker mosselen gegeten. De wokgroenten de zelfde dag ingevroren het restant aardappels ook ingevroren. De koriander daar smullen de cavia’s van. En de grill worst op broodbeleg uit het vuistje, omdat deze anders niet meer goed is. Kortom prima. Voor herhaling vatbaar.

 • Ik heb het onlangs ontdekt maar de brood overblijvers zit ook genoeg dingen, zoals frikadelbroodjes of donuts, in waar je niet op zit te wachten. Wel raar dat ik hier verhalen lees dat de waarde van 14,95 vaak niet gehaald wordt. Eigenlijk zouden de producten inclusief 35% korting opgeteld moeten worden; dat zijn de prijzen die je op dat moment voor die producten betaalt in de winkel.

 • Gisteren een broodbox besteld. 2 appelflappen, en 2 stuks gebak. In verleden vaak genoeg geprobeerd en op een gegeven niet meer. Nu wist ik weer waarom.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.