Aanbiedingen

Wat is Too Good To Go? (+ Uitleg)

Sinds een week zijn wij (Nicole, m’n schoon-moeder & -zus en ik) helemaal verknocht aan Too Good To Go. Nu vroegen best veel mensen zich op onze Instagram af wat nou precies Too Good To Go (hierna TGTG) is en of het ook echt iets is.

Wat is Too Good To Go?

Voordat ik verder ga leg ik graag eerst even kort uit wat Too Good To Go is (afgekort: TGTG). TGTG is een app waarmee je eten van de prullenbak kan redden. Bedrijven bieden hier een box (Broodbox, Mysterybox, Verwenbox of andere boxen aan) en jij kan deze reserveren. In mijn korte carrière als waste-warior, zo noemen de mensen die TGTG gebruiken zich graag, heb ik geleerd dat er eigenlijk 3 soorten pakketten zijn:

  1. Vandaag/meteen ophalen. Dit zijn de boxen die je reserveert en eigenlijk binnen een korte tijd kan afhalen.
  2. Boxen om morgen af te halen. Dit zijn de boxen die je een dag later kan ophalen, je reserveert ze dan vaak in de avond en kunt ze de volgende ochtend of middag ophalen.
  3. Fabrieksboxen. Dit zijn een beetje de vreemde boxen. Dit is misschien wat meer reclame dan echt Too Good To Go. Deze boxen bevatten vooral veel producten van Unilever en kun je afhalen bij een PostNL punt.

Zodra je een box hebt gereserveerd ga je met je telefoon naar de winkel en meld je jezelf bij de plek die in de app staat (vaak gewoon de toonbank of servicebalie). Je zegt dat je een TGTG-box komt ophalen en laat zien dat je swiped dat je hem ophaalt. De winkels krijgen pas betaald zodra jij swiped (jij betaalt ook zonder te swipen). Mocht je eens vergeten zijn te swipen tijdens het ophalen, doe het dan alsnog, de winkel krijgt volgens mij anders geen vergoeding.

De app heeft verschillende prijzen qua producten en je ziet ook welk bedrag je daarvoor “terug krijgt”. Dit is het bedrag met een streep erdoor.

Een tip om een box te scoren die is uitverkocht: vaak staat er een tijd bij wanneer de nieuwe boxen in de verkoop gaan. Zie onderstaande screenshot.

Wat zit er bij ons in de boxen

Om goed te laten zien wat er in onze boxen zit hebben we hier verschillende blogposts over gemaakt (wordt aangevuld als we weer op waste-hunt zijn geweest).

Papa Ron

@paparon.nl

Meer zoals “Wat is Too Good To Go? (+ Uitleg)”

Meer “Aanbiedingen” berichten

Wat anderen zeggen over "Wat is Too Good To Go? (+ Uitleg)"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.