Halloween komt er bijna aan en dat betekend hier thuis: pompoenen uithollen. Nu kreeg ik op Instagram een tip om de pitten niet weg te gooien, maar deze te gebruiken voor in de speelbak.
Standaard in de houten speelbak een paar bakjes en schepjes en vaak kinetisch zand. Deze autootjes zijn hier ik altijd favoriet
Die vullen we aan met extra spullen of vervangen het zand voor speelrijst (klik hier om naar de uitleg van speelrijst maken te gaan) Zand en rijst samen kan je beter niet combineren 😉
Gekleurde pompoenpitten maken
Wat heb je nodig?
- Pompoen
- Lepel & mes voor het uithollen
- Kleurstof (je wordt doorgestuurd naar Bol.com)
- Azijn
- Bakpapier
- Oven
- Diepvrieszakjes
Pompoen uithollen
Snijd de pompoen open aan de bovenkant. Zodra deze los is trek je hem omhoog en snijd je vanaf de onderkant alle draden. Vervolgens kan je met een lepel alles er uit scheppen
De draden en pitten zitten een beetje aan elkaar vast. Deze kan je er tussen uit plukken. Een leuke activiteit voor kinderen of voor oma’s 😜
Dit is een beetje glibberig, laten we zeggen dat het meteen een goede oefening is voor de fijne motoriek.
Pompoenpitten laten drogen
Zoals ik net al zei: de pitten zijn glibberig als ze uit de pompoen komen. Deze kan je laten drogen door ze 15-20 minuten in de oven te doen op 85 graden
Pompoenpitten kleuren met kleurstof
Verdeel de pompoenpitten over verschillende zakjes. Zelf koos ik voor de kleuren paars, oranje en zwart om een beetje in Halloween thema te blijven.
Doe een paar druppels kleurstof met een klein beetje azijn in het zakje en schud dit door tot alle pitten verdeeld zijn.
Zelf gebruik ik deze (je wordt doorgestuurd naar Bol.com) kleurstof, je hebt maar een klein beetje nodig. Maar zo heb je wel veel verschillende kleuren.
Als alle pompoenpitten gekleurd zijn kan je deze op een bakplaat neerleggen. Het liefst zo min mogelijk op elkaar (ik zelf had helaas maar 1 bakplaat)
Laat het vervolgens 12-24 uur drogen aan de lucht tot het helemaal droog is. Tussendoor kan je ze nog even schudden.
Je kan ze ook nog even in de oven stoppen op 85 graden. Hoe lang dit precies duurt, durf ik niet te zeggen omdat ik deze zelf aan de lucht heb laten drogen. Kijk om de 5 minuten naar de pitten en schud deze even door elkaar.
0 Reacties