DIY / Knutselen

5 tips om te knutselen zonder troep!

Niet iedereen houdt even veel van knutselen en dat snap ik ook heel goed, want als je niet op let zit alles onder verf, lijm, glitters en nog veel meer.

Zoals je ziet kan Sophia er hier thuis wat van, die vindt heerlijk om te kliederen (op de muren). En soms mag het zeker een troep worden (nouja niet de muren), maar af en toe wil je gewoon even snel knutselen zonder teveel gedoe. Dus heb ik hieronder 7 tips voor jullie:

Verven met water

Ga je verven met kinderen, dat zit het binnen de kortste keren overal. Het ontdekken met handen en kwast kan hartstikke leuk en leerzaam zijn, maar geen zin in gedoe? Pak dan een setje zoals deze.

Tip: kijk goed naar het kwastje. Sommige hebben een losse kwast en moet je een bakje water neerzetten (kan omvallen, dus alsnog troep ;-)) Zoek er dus één zoals op de afbeelding met een reservoir in de kwast.

Plakken zonder lijm

In plaats van lijm, kan je tape of zelfklevend kaftpapier gebruiken. Je maakt hier voor een frame van papier of karton. Dit kan een vierkant zijn, maar ook een vorm. En vervolgens plak je hier het tape of kaftpapier achter. Op de plakkende kant plak je vervolgens het (vlieger)papier of in de winter watten (als sneeuw)

In de blog knutselen met vliegerpapier kan je stapsgewijs zien hoe je dit kan gebruiken.

Verf sticks

Eerlijk is eerlijk ik heb ze zelf nog niet geprobeerd, maar ik zag al meerdere filmpjes voorbij komen en ik ben helemaal enthousiast. De verpakking lijkt op lijm, de inhoud op wasco, maar het schijnt dat het meer als verf er uit ziet.

Ik heb ze zelf besteld. Je hebt setjes van 6 en grotere setjes. Zelf ben ik voor een grotere set van 12 gegaan omdat ik graag wit erbij had.

De review van verf sticks lees je hier.

Verven zonder vieze handen (voor de kleinste)

Oké hier heb je wel echte verf voor nodig, maar dit hoeft zeker geen kliederboel te worden! Je hebt naast verf en papier nog vershoudfolie, bakpapier of diepvrieszakjes nodig.

Voorkeur gaat uit naar bakpapier of als het een kleinere tekening is een diepvrieszakje. Zoals je hierboven ziet zou het folie kapot kunnen gaan.

Het is wel een hele leuke activiteit en zoals je ziet kunnen ook de kleinste al meedoen.

Vouwblaadjes

Origami ook wel het in verschillende vormen vouwen van papier. Naast vouwblaadjes heb je alleen je handen nodig en wat voorbeelden.

De meeste vouwblaadjes heb je al enkele voorbeelden staan, daarnaast staan er ook heel veel filmpjes en voorbeelden op YouTube en natuurlijk Google.

Ook altijd leuk om te vouwen is natuurlijk een vliegtuigje, dan kan je er meteen een wedstrijd van maken. Welk vliegtuig vliegt het verst?

Heb jij zelf nog een leuke tip om te knutselen, zonder dat het te veel troep geeft? Laat het hieronder achter in de reacties!

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “5 tips om te knutselen zonder troep!”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "5 tips om te knutselen zonder troep!"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.