Uitjes & Dagjes weg

10 x leuk om te doen in Noord-Limburg met kinderen

Noord-Limburg is een regio waar we graag komen voor onze vakantie, we hebben er al meerdere parken bezocht en we worden er eigenlijk nooit teleurgesteld. Ook is er in de regio Noord-Limburg veel te doen met kinderen. Reden genoeg om dus een lijstje te maken met 10 x leuke dingen om te doen in Noord-Limburg met kinderen!

#1 – Toverland (Sevenum)

Nummer 1 uitje in Limburg is denk ik toch écht Toverland. Ondanks dat we er zelf nog nooit zijn geweest is het een tip die we vaak hebben mogen ontvangen. Het schijn ook leuk te zijn met kleinere kinderen, maar ik zie het vooral als leuk uitje als de kinderen net wat ouder zijn.

Meer informatie over Toverland..

#2 – ’t Platteland (Veulen)

Deze speeltuin is heel ruim opgezet en heeft diverse speeltoestellen. Bij goed weer halen ze ook diverse sproeiers van stal en kun je er ook lekker verkoeling vinden.

Naast de speeltuin is er (goed betaalbare) horeca én een skelterbaan!

Een insider tip: probeer op tijd te komen en zoek een lekker plekje onder de bomen bij de speeltuin. Zo heb je verkoeling én een goed overzicht over de speeltuin.

Wij hebben hier een prachtige ochtend beleefd en gaan er zeker eens terug.

Meer informatie over Platteland

#3 – Mattel Play (Sevenum)

Bij wat slechter weer is dit een leuke binnen activiteit. Je hebt hier verschillende speelhoeken waar kinderen kunnen ontdekken. Zo kunnen ze leren bouwen met Bob de Bouwer en blussen ze “vuur” met Sam de brandweerman.

Ook zijn er diverse meet&greets met de figuren en is er een betaalbare horeca aanwezig.

Meer informatie over Mattel Play

#4 – De witte Stein (Reuver)

Een van de tips waarvan mijn inbox op Instagram was ontploft. “Al meer dan 50 jaar een begrip in Reuver en omstreken”. Een prachtige buitenspeltuin voor jong en oud. Vanuit het terras kijk je met lekker weer uit over de prachtige speeltuin en kun je ontspannen genieten van een hapje en een drankje.

Meer informatie over de Witte Stein Reuver

#5 – IJsje eten bij IJssalon Clevers (meerdere locaties)

Mocht je een bezoek hebben gebracht aan de Witte Stein dan kun je met het pontje zo naar de overkant om een ijsje te eten bij ijssalon Clevers Kessel. Ook deze tip ontvingen we heel vaak en was het zeker geen slechte! We hebben hier genoten van een heerlijk (en mooi) ijsje. Wij bestelde zelf de Cookie Monster (ook het ijsje op het bord op de foto).

IJssalon Clevers heeft meerdere vestigingen. Meer informatie vind je hier.

#6 – De Veldweide IJs en versboederij (Sevenum)

Mocht je bij Mattelplay of Toverland zijn geweest dan is een ijsje van de IJs – & versboerderij De Veldweide een heerlijk idee! Naast een prachtige ijskaart op het terras is het ook mogelijk om binnen “gewoon” een ijsje te bestellen. De appeltaart is mijn favoriet, met stukjes appel!

Mocht je nog een plekje over hebben op de fiets of in de auto dan zou ik ook zeker even een bak met hemelse modder bestellen.

Meer informatie over De Veldweide

#7 – Speeltuin Roeffen Mart (Grubbenvorst)

Dit is een van de leukste buitenspeeltuinen waar we ooit zijn geweest. Buiten dat is er ook nog een gratis “entree”. Het is namelijk een publieke speeltuin zonder “echte eigenaar”. Diverse bedrijven uit de omgeving sponsoren de speeltoestellen en onderhouden die ook.

Vergis je niet, het is hier mega en doordat het gratis en publiekelijk is kun je hier zelf je eten en drinken meenemen. Horeca is er niet beschikbaar, maar er zijn wel wat tafeltjes en bankjes.

Mocht je in de buurt zijn dan mag een bezoek aan deze speeltuin niet ontbreken. Parkeren is gratis en direct naast de speeltuin.

Meer informatie over Speeltuin Roeven Mart

#8 – Het Aardbeienland (Horst)

Het Aardbeienland zit een beetje tussen horeca en een attractiepark in. Er zijn binnen diverse sprookjes die leuk zijn gedaan. Jonge kinderen kunnen hier lekker doorheen lopen en beleven. Ook zijn er buiten diverse speeltoestellen voor jong en oud en is het er vaak niet heel druk waardoor je lekker rustig kan rondlopen.

Afsluiten doe je natuurlijk met een heerlijk aardbeiengebakje op het terras!

Meer informatie over Het Aardbeienland in Horst

#9 – Speelpark Klein Zwiterland (Tegelen)

Tijdens onze vakantie kwam ik dit speelpark tegen op Google. Helaas hebben we het door tijdgebrek niet meer kunnen bezoeken, maar zag het er wel keigezellig uit. Vooral met lekker weer is het hier denk ik fantastisch, want er is een heerlijk zwembad en waterspeeltuin. Neem dus zeker droge kleren en/of zwemkleding mee!

Meer informatie over Speelpark Klein Zwitserland

#10 – Max Verstappen Fanshop (Swalmen)

Tegenwoordig is iedereen fan van Max Verstappen, dus dan mag een bezoek aan Swalmen niet ontbreken. In Swalmen vind je ook de officiële Max Verstappen fanshop waar je een selfie kan trekken met de “Red Bull Racing RB12 Formule 1-auto. Hiermee behaalde Max Verstappen in 2016 tijdens de Spaanse Grand Prix zijn eerste Formule 1 overwinning” zoals je op de website kan lezen.

Klik hier voor meer informatie over de Max Verstappen Fanshop in Swalmen

Papa Ron

@paparon.nl

Meer zoals “10 x leuk om te doen in Noord-Limburg met kinderen”

Meer “Uitjes & Dagjes weg” berichten

Wat anderen zeggen over "10 x leuk om te doen in Noord-Limburg met kinderen"

3 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.