Aanbiedingen

Tips voor een zorgverzekering als ouder

Een zorgverzekering, ieder jaar in december is dat weer een hoofdpijn dossier: blijf je bij je huidige verzekeraar of maak je toch maar de overstap? Vaak wordt het gezien als “een hoop gedoe”, maar dat hoeft het zeker niet te zijn.

Stap je over van zorgverzekeraar dan wordt de afmelding bij je oude verzekeraar vaak automatisch gedaan door je nieuwe verzekeraar. Vergelijken kan ook heel eenvoudig via de site van Independer.nl. Al jaren zorgen zij voor een goed advies via de keuzehulp en staan ze beschikbaar voor veel van jouw vragen. Vergelijken kost dus vaak niet meer dan 10 minuten van jouw tijd. Klik hier om direct te gaan vergelijken.

Ondanks de makkelijke vergelijking via hun website geef ik je nog graag deze tips mee.

Zwanger? Vergelijk en bekijk écht eens deze kosten

  • Zijn jouw kosten voor een thuisbevalling meeverzekerd?
  • Kolfvergoeding, sommige verzekeraars geven een eenmalige vergoeding voor een kolf, dat scheelt als snel tientallen euro’s.
  • Kraamzorg. Soms is kraamzorg best een hoop extra geld voor je zorgverzekering, dit zelf betalen kan dus onderaan de streep goedkoper zijn.

Beugel(s)?

Orthodontie is een lastig onderwerp. Vaak hanteren verzekeraars een wachtjaar en loopt het daardoor tóch al snel in de papieren. Een beugel meeverzekeren is dus niet altijd de beste optie. Ga ook eens tijdig met je tandarts in gesprek als jij twijfelt of een beugel nodig gaat zijn. Als je nú je wachtjaar al start, dan kan je in 2025 misschien starten met de beugel.

Kinderen meeverzekeren

Wist jij dat je zelf mag kiezen waar je jouw kinderen meeverzekerd: is dit bij jou of jouw partner. Bij ons thuis staan de kinderen bij mij “erbij”. Ron heeft de meest simpele verzekering en die van mij is net wat uitgebreider. Kinderen “bijschrijven” kan vaak telefonisch of via de website. Dit moet wel vanuit jezelf gedaan worden na de geboorte

Fysio

Een “gemak-verzekering” die vaak gekozen wordt is de Fysio. Mensen betalen vaak jaren voor iets wat ze niet gebruiken, maar “misschien” ooit nodig hebben. Ook ik heb die fout vaak gemaakt. Een gemiddelde fysio-behandeling kost € 43 voor een half uur. Twijfel je heel erg, denk dan eens na over een aantal behandelingen per jaar. Mocht je chronische klachten hebben, dan zijn er situaties dan het vanuit je basisverzerking vergoed wordt.

Independer kan je helpen bij de keuze voor wel of geen fysio, en eventueel hoeveel.

Eigen risico

Als je weinig zorg nodig hebt, kun je overwegen het eigen risico te verhogen. In sommige gevallen is het prijsverschil klein, maar de besparing kan significant zijn. Voor Ron is het onderaan de streep rond de 100 euro duurder als alles verbruikt wordt, de besparing is wel een paar tientjes per maand als het níét nodig is.

Vergelijken, vergelijken, vergelijken..

Zit je goed, maar wil je toch graag niet teveel betalen? Doe mij en vooral jezelf een plezier. Vergelijk of het niet ergens anders goedkoper kan. Het hele jaar door voorzie ik jullie van de beste koopjes, maar op zoiets “simpels” als een zorgverzekering laten mensen toch nog veel geld liggen, zonde als je het mij vraagt.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “Tips voor een zorgverzekering als ouder”

Meer “Aanbiedingen” berichten

Wat anderen zeggen over "Tips voor een zorgverzekering als ouder"

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.