Reviews

Snuggle and Dreams slaapgids review + WINACTIE!

Ruim 2,5 jaar geleden toen Tobias 4 maanden was, begon ineens de ellende met slapen. Natuurlijk horen gebroken nachten er bij en omdat Tobias zo klein was dronk hij tot zeker 3 maanden om de 3 uur. Vanaf toen sliep hij steeds vaker wat langer in de nacht, maar ineens was hij ieder uur wakker.

Nu is Olivia 4 maanden en begint “de ellende” weer. En ging ik weer aan de slag met de slaapgids.

Slaapregressie

Waar ik bij Tobias dacht dat het een fase was die vanzelf wel over zal gaan zag ik na een aantal weken iets van een slaapregressie voorbij komen op de Instagram van Snuggle & Dreams.

Ik had er nog nooit van gehoord, maar rond 4 maanden vindt de grootste slaapregressie plaats. De slaappatronen van de baby veranderen waardoor ze je hulp nodig hebben om weer in slaap te vallen na een cyclus.

Omdat wij ieder uur/ iedere twee uur of de speen moesten geven of aan de borst leggen om weer in slaap te vallen zijn we gestopt met de speen.

Stoppen met speen

Een van de tips is om te stoppen met de speen en ervoor te zorgen dat je zoon/dochter zelf in slaap leert vallen. De zuigbehoefte is al sterk afgenomen en het speentje is vaak een gewoonte geworden.

Op het moment van schrijven zit ik in de gang op een kruk te wachten tot ze in slaap valt en denk ik waar ben ik aan begonnen. Gelukkig weet ik van Tobias en Sophia dat even doorzetten uiteindelijk zo fijn is. Daar probeer ik maar steeds aan te denken.

Dit stukje hierboven was voor het middagdutje. Achteraf gezien heeft ze het hartstikke goed gedaan en ook ‘s avonds sliep ze na nog maar 1 x terug te lopen.

Terug te lopen? Ik heb de methode gekozen om gecontroleerd te laten huilen, niet favoriet van iedereen maar het werkt hier wel. Het betekend dat we na 1 minuut teruggaan vervolgens 3 minuten en zo laten we steeds vaker er tijd tussen zitten voor we terug gaan naar haar.

Een paar dagen later gaat het al zo goed en ook als we op pad zijn valt ze nu zonder speen in slaap. Wat ben ik blij dat we hebben doorgezet.

Conclusie

We hebben 3 keer de slaapgids toegepast en ondanks dat we pas een week verder zijn, kan ik ook nu alweer zeggen dat het gewerkt heeft. Van ieder uur wakker, naar nog maar 1 voeding per nacht!

Twijfel je om te stoppen met de speen? Of zit je midden in de slapeloze nachten, dan heb ik maar 1 tip. Hoe moeilijk het soms ook is, zet een paar dagen door!

Dit artikel is niet gesponsord, maar geschreven uit enthousiasme en de vele vragen die ik kreeg (vooral over het stoppen met het speentje).

Wel mag ik van Nathalie een slaapgids weggeven. Wil jij aan de slag om je nachtrust weer terug te krijgen? Laat dan onder dit artikel een reactie achter. Meedoen kan t/m 11-6-2022.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “Snuggle and Dreams slaapgids review + WINACTIE!”

Meer “Reviews” berichten

Wat anderen zeggen over "Snuggle and Dreams slaapgids review + WINACTIE!"

69 Reacties

  1. Lijkt me ontzettend fijn om met deze gids aan de slag te gaan! Slapen is nooit zijn sterkste punt geweest en nu we de 4 maanden naderen begin ik me behoorlijk zorgen te maken hoe we dit nu verder moeten aanpakken.. een beetje hulp is altijd welkom 🙂

   1. Met een kindje van drie maanden die alleen op pap of mam slaapt en alleen maar onze pink accepteert als speen is wat hulp bij zelfstandig laten slapen geen overbodige luxe😅

 • O hier nu ook een vier maanden oude baby die maar 1x per nacht kwam en nu ineens weer 3-5x per nacht. Ben heel benieuwd of wij er ook wat aan hebben!

  1. Wat zou dit super fijn zijn om methodes aan te kunnen passen aangezien m’n zoontje bijna 4 maanden is en ik weer moet werken. Hij komt nu om de 1,5 uur en dat breekt me echt op 😞. Wil ook hem zo graag helpen door hem een fijn ritme te bieden

 • Heel graag voor mijn dochter die al voor de vier maanden aan de slaap regressie begint en dus moeilijk in slaap valt en veel wakker wordt

 • Heel traag. Na 4 ziekenhuisopnames van onze inmiddels 16 weken oude baby, kunnen wij onze draai met slapen maar niet vinden. Deze gids is hierdoor meer dan welkom. Zelf aanschaffen is helaas niet mogelijk.

 • Heel graag. Na 4 ziekenhuisopnames van onze inmiddels 16 weken oude baby, kunnen wij onze draai met slapen maar niet vinden. Deze gids is hierdoor meer dan welkom. Zelf aanschaffen is helaas niet mogelijk.

 • Deze gids is meer dan welkom, onze dochter is 3 maanden oud en is s nachts mega druk vanaf een uur of 0300 en hebben wij speen duty..

 • Jaaa. Weg met die speen! Maar heb echt geen idee hoe. Tweede is onderweg en het zou fijn zijn als de eerste iig geen speen meer heeft en de tweede gecontroleerd de speen krijgt.

  1. Zo super knap! Hier een meisje van 14 weken. Ik heb ‘gehoord’ over de speen wegnemen rond 4 maanden. Echter durf ik niet zo goed. Ook een meisje van 3 haar speentje weg genomen afgelopen 3 weken en wat een drama! Ze is gaan duimen dus de logopediste adviseerde de speen weer terug te geven omdat duimen nog moeilijker af te leren is. Ik heb dus ervaren dat afleren op late leeftijd heel pittig is en toch durf ik niet? Misschien wel met de slaapgids. We gaan duimen, niet letterlijk natuurlijk x

 • Wat knap en fijn dat het zo goed lukt! Dit zou voor ons ook echt super fijn zijn, met een kleintje wat echt niet zonder speen kan. We gaan duimen!

 • Zou super welkom zijn! Volg Snuggle & Dreams via Instagram en zat onwijs te dubben over de slaapgids. Onze mini van 6 maanden moet van die speen af. Inmiddels leg ik er 5 in haar bed en kan ze zelf goed vinden maar ik wil dat ze gewoon lekker doorslaapt zonder speen. Want ze wordt elke keer wakker als dat ding ook maar een millimeter beweegt. Heel vervelend voor ons allemaal!

 • Wat fijn dat je goede ervaringen hebt met de slaapgids. Mijn dochter van bijna 3 heeft alleen een speentje in bed, maar kan echt niet zonder slapen. Onze andere dochter van 5 maanden heeft haar speentje ook nodig om in slaap te komen, maar ik merk ook dat als ze wakker wordt deze weer nodig heeft. Ik zou zo graag de slaapgids gebruiken om de speentjes de deur uit te krijgen en ze ook zonder lekker in slaap kunnen vallen! Daarnaast wordt de jongste nog regelmatig wakker ‘s nachts. Meer dan welkom die gids dus, ben echt heel benieuwd! 🤩

 • Ja deze zou ik graag willen winnen! Geen fan van een speen maar je komt er die eerste maanden niet helemaal onderuit. Althans, mijn kinderen hebben een mega zuig behoefte 😉 de tweede is nu net een maand dus ik zou me heel graag in willen lezen!!

 • Onze tweede is nu 3,5 maand oud, en we hebben bij de oudste op twee maanden na 4 jaar extreme slaapproblemen gehad! Hopelijk deze keer niet zo lang! Ik ben door m’n energie heen 🙈

 • Heel graag! Zou enorm welkom zijn aangezien ons meisje van 6,5 maand niet zelfstandig in slaap kan vallen en ook heel snel weer wakker word…

 • Onwijs benieuwd of dit ook bij ons zou helpen, zou het super leuk vinden om me daarom met onze baby hierin te verdiepen. Ik doe graag mee

 • Wat zou dit boek welkom zijn! Onze tweeling jongens van 4 maanden en zijn ook aan het spoken, en kunnen niet zonder speen! Wat zou ik die dingen graag weg hebben. (Scheelt ook een hoop geld voor 2 🙈)

 • grappig dat je bij dit soort vragen altijd denkt de enige te zijn hè! Onze dochter van 14 weken wordt idd sinds kort ieder uur wakker, eigenlijk alleen snachts, en dan die speen erin. Voor voeding komt ze rond 7u a 8u maar die speen.. 2 vuisten in dr mondje en daarna heel boos en verdrietig hard huilen omdat dat niet lukt. Ik zelf ben inmiddels kapot moe en chagrijnig want man lief snurkt en hoort haar amper 😂😇 kan dus wel wat hulp gebruiken

 • Wauw! Wat fijn dat het voor jullie lijkt te helpen. Hier een zoontje van ruim 2 waarvan we speen gebruik willen afleren en 2e op komst. En wat zou het fijn zijn als we met wat handvaten hopelijk een relaxte periode mogen hebben, ik zie erg op tegen de gebroken nachten straks weer.

 • Ja heel graag! Erg vermoeiend ook de nachten nu zo opeens. Vooral gezien ik in de zorg werk en ook wisselende diensten heb. Zou super zijn als er war meer ritme is! Ben heel benieuwd naar het boek!

  1. Nicky Warmerdam

   7 juni 2022 om 09:29

   Wat super goed van Olivia en van jullie dat jullie zo doorzetten!
   Wij zouden dit graag willen winnen voor ons zoontje die in Oktober geboren wordt💙
   Lynn was nogal afhankelijk van haar tuttie en wil daar ook eerder vanaf met hopelijk een goed resultaat: doorslapen!

 • Wat heerlijk dat je zelf meer slaapt krijgt! Hier een kleine meid van 3 maanden die echt spookt met het slapen. De methode die je omschrijft wil ik dolgraag uitproberen om zo van de speen af te komen maar vooral haar te leren slapen. Misschien kunnen papa en mama dan ook wat meer uurtjes slapen… 🤞

 • Zouden wij ook erg kunnen gebruiken! Ons zoontje slaapt overdag telkens heel kort. ‘s Nachts slaapt hij nooit door en moet ik elke nacht er meerdere keren uit. Ik ben sinds 3 weken weer voltijds aan het werken en het begint wel erg zwaar te worden allemaal. Tips zouden ons dus zeker kunnen helpen 🙏

 • Haha ik had je idd ook wat vragen gestuurd ☺️! Mijn zoon Will is net 16 weken en de speen, aaargh! Ik vervloek ze soms dus die slaapgids lijkt me wel wat ja 🤗

 • Wat goed dat jullie dit zo aangepakt hebben en wat een goede tips! Onze tweeling van 5 maanden is na de slaapregressie helemaal van de leg en komen om de 3/4 uur… uiteraard om de beurt 🙃 met z’n alle weer lekker slapen, kunnen we hier wel gebruiken 🙏🏼

 • Wat stoer dat je fit hebt gedaan en dat je hebt doorgezet.. slaap en kinderen kunnen een mega frustrerende combi zijn weet ik van mn oudste.. nu bij de jongste het beter aan het aanpakken met al het boek van snuggles& Dreams.. maar deze aanvullende slaapgids zou geweldig zijn, zou zo graag van het speentje afwillen maar.. hoe?!

 • Wij zitten daar nu nét in! Was een gezellig nachtje 👶🏼. En speentje is soms makkelijk/handig, maar wij willen er ook graag vanaf voor ze er straks niet meer zonder kan 🤞🏻.

 • Super fijn dat het voor jullie zo goed gewerkt heeft! Wij zouden graag de slaapgids winnen. Ons kleintje (4maanden nu) is van zichzelf geen top talent wat betreft slapen. Heeft het vaak nodig om op de arm in slaap te vallen, met een speentje en slaapt dan het liefst zeker niet te lang ;). We gunnen haar zoveel meer rust. We merken dat ze zichzelf in de weg zit doordat ze te weinig slaapt maar het lukt ons niet om hier verandering in te brengen. In de draagzak slaapt ze wel blokjes van 3 kwartier maar door een heftige bevalling kan mijn lijf dit nog niet elke dag aan en papa die is alweer volle bak aan het werk helaas. In de nachten slaapt ze beter, blokjes van 3u om vervolgens weer te willen drinken en knuffelen, soms per ongeluk een blokje van 4,5u. Wat zouden we graag. Vaker van die langere blokjes hebben..

 • Dominique Groot

  7 juni 2022 om 10:26

  Ik was toevallig vannochtend naar de slaapgids aan het kijken. Donderdag is onze zoon 16 weken en we merken aan de nachten dat hij in de 4-maanden slaapregressie zit. Wat een slopende nachten en overdag wil hij alleen maar bij ons slapen. Wij hebben het boek van Slaap, baby, slaap van Nathalie al wel. Maar ik verwacht dat deze slaapgids net iets meer tips heeft om met de juiste slaapassociaties te werken. Dus wij zouden de slaapgids graag winnen!

 • Die slaapgids zou ik graag willen!! Onze kleine meid is inmiddels 5 maanden oud en het liefst wil ik zo snel mogelijk van de speen af. Stiekem vind ik dat heel moeilijk en heeeeeel spannend!

 • Ook wij zitten in de 4 maanden slaapregressie en ik merk het echt. Gisteren hysterisch overstuur rond bedtijd en na een uur weer wakker en niet meer in eigen bed verder willen slapen. Pittig! Enorm benieuwd naar de slaapgids en de handvatten die we daaruit kunnen halen, zou ons als first time parents enorm helpen!

 • Als mama van een meisje van 4 maanden zou de slaapgids zo van pas komen! Ons meisje houdt ons elke nacht wakker en kan zelf niet in slaap geraken. Dit weegt serieus door op het hele gezin. Wat extra hulp zou welkom zijn.

 • Wat fijn om te lezen dat het echt werkt! Hier inmiddels 4 kinderen verder en eigenlijk allemal niet zulke beste slapers als baby zijnde. De jongste is nu 6 maanden en sinds dat hij 4 maanden is sloeg het slapen helemaal om. Overdag gaat nu weer goed maar de nachten totaal niet. Al vaak getwijfeld of ik het boek zou aanschaffen en elke keer denk ik het gaat vast snel over… NOT! Zombiemoeder hier..

 • Wat fijn dat snuggles & dreams zo goed werkt voor jullie! Wij zijn ook fan! Inmiddels al 2 gidsen gekocht waaronder ‘vroege vogel’. Alleen niet aan gedacht dat de speen zo’n issue zou zijn.. Deze gids zou super welkom zijn! En helemaal leuk als het te winnen is. 😊 Groetjes Sanne

 • Jaa zou heel graag een slaapgids willen voor de tweede. Onze eerste van 1 jaar oud kan echt niet zonder speen nu. Zou graag bij de tweede dit op het juiste moment afbouwen! Volg nathalie zelf ook en dat geeft ook al zo veel tips😇!

 • Wat fijn dat het nu beter gaat! Onze oudste zoon sliep helemaal niet goed tot 1,5j.. sinds onze dochter 4/5 maanden is slaapt ze ook steeds slechter en we bereiken momenteel echt een hoogtepunt.. deze keer zou ik het graag beter aanpakken en meteen aan de slag gaan met de juiste tips zodat het niet blijft aanslepen

 • Wij zouden deze gids ook heel graag winnen want wij weten geen raad meer. We hebben al eens een cursus gekocht en al vele osteopaten bezocht. Niks lukt ons momenteel… :/

 • Wauw ik ben zeer benieuwd om dit ook es te testen bij ons meisje van 8 maand.. heb al zo vaak getwijfeld maar mss moeten we toch es de sprong wagen 😊🤞🏻🍀🍀

 • Dankjewel om je ervaring te delen! Onze oudste is tutverslaafd dus willen bij de 2de ook de speen wegnemen rond 4m. Alle tips van S&D zijn welkom dus duimen we dat we winnen 🙂

 • Ohh dit klinkt echt fantastisch!! We lopen hier tegen dezelfde problemen op.. onze dochter is 5 maanden en heeft s nachts zo vaak de speen nodig.. worden die nachtvoedingen eindelijk beter, zijn we de hele nacht bezig met op en neer lopen voor de speen 🙁 ik ben echt ready on er mee aan te slag te gaan en er iets aan te doen! Ik snap wel dat je voor de gecontroleerd laten huilen methode bent gegaan, ik sta er ook voor open, maar wil dan wel precies weten hoe en wat, dus tips uit een slaap gids zijn erg welkom! Ik ben benieuwd 🙂

 • Palinckx kaylee

  7 juni 2022 om 18:20

  Voor ons klein wondertje dat onderweg is, lijkt me dit ideaal om ons voor te bereiden! Al super veel goede reacties gehad op de slaapgids dus ook wij gaan ervoor bezwijken! 🤍

 • Onze kleine meid is nu 4 maanden, waar ze als pas geboren baby vrij snel door sliep zit ze nu ZEKER in de slaap regressie.. Om de 1/3u wakker en inderdaad doormiddel van speen of aanleggen weer in slaap vallen. Hoe verder? Zeer welkom!

 • Ik heb een zoontje van bijna 4 maanden waarbij ik het speentje ook graag wil wegnemen, maar vind het toch wel wat spannend. Ook icm de slaapregressie! Daarnaast een dochter van 2,5, die nog een speen heeft en hem ‘s nachts wel eens kwijt is en wij daarvoor eruit moeten. Dat liever niet nog eens haha.

 • Fijn om je verhaal te lezen en re weten dat we niet alleen zijn. Ik zou heel graag de slaapgids willen winnen. Mijn zoontje is 11 weken te vroeg geboren en kan wel wat tips gebruiken 🥰

 • Dit zou echt fijn zijn! Onze dochter van 3,5 maand slaapt goed, maar valt zo lastig in slaap zonder speen. En 100x een speen geven is ook niet alles…. En ben heel bang voor de slaapregressie 🙈

 • Wat een fijne winactie. Ons zoontje nu 7 maanden oud en we weten soms niet meer wat te doen snachts.. een gids is heel erg welkom!

 • Ohhh zo graag! Dame is 7 maanden maar kan niet zonder haar speen! Dus mama er 3 keer per nacht minimaal uit, dat ik mijn sleutels in de vriezer steek en ipv melk klaarmaak, alleen de rijstebloem

 • Omg jaaa 😭. Zitten nu op dag 2 van sprong 4 en vlak voor de slaapregressie maar oh my… hazenslaapjes … ik draai langzaamaan door geloof ik. Kunnen de gids hier dus goed gebruiken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.