Scoot & Ride review
Reviews

Scoot & Ride Review: een van de beste aankopen

De titel verklapt al een beetje wat ik er van vind, want om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik vind het een top ding.

De eerste Scoot & Ride die wij kochten was op het Hof van Saksen, Tobias kon nog net geen grote afstanden lopen en we vonden dat hij wel een verzetje had verdient op het park. Wij vol goede moed naar het winkeltje op het park en daar bleken ze ook nog Scoot & Ride’s te verkopen. Vol goede moed ging hij mee in de golfkar naar het huisje. Wij hebben destijds +- € 100,- betaald voor de step (en loopfiets).

Montage

De montage was eigenlijk heel eenvoudig, je klikt de elementen op elkaar en je hebt een step of loopfiets. We werden iets in verwarring gebracht omdat er ook een schroevendraaier bij zit, waar die precies voor dient weten we tot op de dag van vandaag niet.

Scoot & Ride als loopfiets
De loopfiets

Vol goede moed hebben we Tobias op de Scoor & Ride in de loopfiets stand gezet, we bleken al wel snel de hoogste stand nodig te hebben. Misschien een teken dat we hem iets te laat hebben gekocht (?). Het pad van ons huisje naar de weg liep iets naar beneden, dus hij had een vliegende start.

De beweging had hij ook vrij snel onder de knie en al snel ging hij trots met ons over het park. Sophia had de eerste keer wat meer moeite met de beweging en bleef dan een beetje “staan”. Inmiddels heeft ze het ook aardig onder de knie.

Sturen doen ze door het gewicht naar links of naar rechts te verplaatsen, op het begin tilde ze beide de voorkant omhoog en stuurde door de voorkant te verplaatsen tijdens het tillen.

Scoot and ride als step
Scoot & Ride als step
De step

De ombouw naar step is vrij eenvoudig, voorop zit een klepje die je omzet en dan kun je het zitje omhoog draaien (5 seconden). Nadat je dat hebt gedaan haal je het stuur uit gat 1 en doe je die in gat 2. Natuurlijk hebben we dit ook heel fanatiek dat 1 geprobeerd, maar dat was nog wel een brug te ver.

Op dit moment zijn we 8 maanden verder en is Tobias 2,5 jaar. Nu begint hij het stappen een beetje te begrijpen en wil hij soms ook niet meer op “loopfiets”-stand. Een goed teken denk ik, want een step gaat sneller dan een loopfiets. We laten de keuze bij hem liggen per keer. Sophia is nog niet klaar voor de step.

Recent kwamen we er ook achter dat je aan de onderkant de wielen kan “vast” zetten om het steppen op het begin wat makkelijker te maken. Inmiddels is Tobias gewend aan naar links en rechts leunen dat hij ze lief los heeft staan.

Conclusie

De conclusie is dus simpel, wij vinden de Scoot&Ride echt een geweldig apparaat en raden hem zeker aan. Sophia heeft hem gekregen voor haar eerste verjaardag, dat is misschien net een paar weken te vroeg, maar wel zeker een kadetip voor de verjaardag. Later zal ik een lijstje maken met nog meer kadotips voor de eerste verjaardag.

Wil je graag een Scoot & Ride bestellen? Klik hier om er een te bestellen via Bol.com

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “Scoot & Ride Review: een van de beste aankopen”

Meer “Reviews” berichten

Wat anderen zeggen over "Scoot & Ride Review: een van de beste aankopen"

1 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.