DIY / Knutselen

DIY: Sneeuw maken om mee te spelen.

De eerste sneeuw is weer gevallen in ons land, dus leek het mij leuk om wat nepsneeuw te maken. Waar de kinderen in de speelbak mee kunnen spelen. Een leuke sensomotorische activiteit voor als het buiten regent. Ik heb 2 verschillende recepten gemaakt. Beide zie je hieronder en zal daarna ook nog even de verschillen beschrijven.

Er is momenteel blijkbaar moeilijk te komen aan baking soda in de winkel, bij beide is dit wel nodig. Op Instagram kreeg ik de tip dat ze het ook bij de Kruidvat verkopen, hier ben ik geslaagd!

Sneeuw met maar 2 ingrediënten

Wat heb je hier voor nodig:

  • 650 gram Baking Soda
  • 100 gram witte conditioner
  • Bak om het te mengen
  • Vork
Nepsneeuw van Baking Soda en conditioner.

Het is heel simpel om te maken. De verpakking van de Kruidvat heeft 650 gram bakpoeder, maar heb je een kleinere hoeveelheid ga dan uit van een verhouding van 1 op 6.

Voeg aan de baking soda de witte conditioner toe en roer dit door met een vork. Hierdoor heb je meteen de ergste klontjes eruit gehaald.

Zo makkelijk en snel is de nep sneeuw gemaakt. Ik was zelf ongeveer €5 kwijt om het nieuw te kopen, maar het kan goed zijn dat je deze 2 producten gewoon al in huis hebt.

Spelen met nep sneeuw

Sneeuw met eetbare ingrediënten

Het betekend niet dat je deze sneeuw kan eten, maar omdat kinderen nog wel eens iets in hun mond steken is dit sneeuw waar dit minder erg zou zijn. Al is het natuurlijk niet de bedoeling.

Voor deze sneeuw heb je 4 ingrediënten nodig:

  • 250 gram Baking Soda
  • 125 gram suiker
  • 125 gram maizena
  • 4 eetlepels water
  • Kom om te mengen
  • vork
Speel sneeuw maken met 4 ingrediënten

Voeg de baking soda, suiker en maizena samen in een kom. Meng dit door elkaar en doe vervolgens lepel voor lepel het water erbij. Zorg dat het niet gaat klonteren, prak dit eventueel met een vork “kapot”. Ik heb in totaal 4 lepels water toegevoegd. Zet het vervolgens in de koelkast en laat het koud worden.

In totaal was ik hier ongeveer €4 voor kwijt, maar een deel staat misschien gewoon al bij jullie in de keuken thuis.

Onder deze foto beschrijf ik de verschillen van de 2 soorten sneeuw.

Voor en nadelen van de verschillende soorten

Het grootste voordeel van de sneeuw met conditioner is dat het meer plakt. Waardoor je makkelijker sneeuwballen kan maken en dus ook kleine sneeuwpopjes.

Verder is het heel makkelijk te maken omdat je er maar 2 dingen voor nodig hebt.

Het voordeel van de andere sneeuw is dat het gemaakt is van eetbare producten. Door de suiker heeft wat meer structuur dan de andere speel sneeuw.

Daarnaast is misschien wel het allerleukste dat je deze in de koelkast kan bewaren* en deze dus ook koud is zodra je er mee speelt.

*De eerste sneeuw ga ik ook bewaren in de koelkast en zal hier uiteindelijk een update over schrijven hoe dit over 2 weken eruit ziet.


Andere soorten “sneeuw” waar je mee kan spelen

  • Witte rijst is natuurlijk ook een heel goed alternatief om mee te spelen als sneeuw. Wat voor de kerst ook leuk is om de rijst groen / rood te maken. Hoe je de rijst kan kleuren vind je hier.
  • Wij kregen laatst een pakket binnen met opvulchips, dit heb ik bewaard zodat de kinderen hier mee kunnen spelen.
  • Watten kunnen ook goed als sneeuw dienen. Het heeft een hele andere structuur en daarom goed als sensomotorisch materiaal.

Nicole

@kinderkoopjesjager.nl

Meer zoals “DIY: Sneeuw maken om mee te spelen.”

Meer “DIY / Knutselen” berichten

Wat anderen zeggen over "DIY: Sneeuw maken om mee te spelen."

1 Reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.