Iedereen met kinderen herkent vast de slapeloze of korte nachten. Het liefst blijf je zelf nog even wat langer liggen en dat is vaak het moment dat je met een slaaptrainer (je wordt doorgestuurd naar Bol.com) aan de slag gaat. Een slaaptrainer(je wordt doorgestuurd naar Bol.com) kost al snel €30 tot €50. Dat kan een stuk goedkoper. Hoe? Dat lees je hier.
Zelf een goedkope slaaptrainer maken
Je kan op verschillende manieren zelf een slaaptrainer maken.
Als je gebruikt maakt van slimme lampen in huis lees je hieronder hoe je die kan gebruiken.
Mocht je geen slimme lampen in huis hebben dan heb ik een goedkope oplossing die verderop uitgelegd wordt.
Een slaaptrainer van Philips hue maken
Gebruiken jullie Philips hue (je wordt doorgestuurd naar Bol.com) in huis? Dan is dit de makkelijkste manier. Je kan een extra lamp toevoegen en via de app de tijd en kleur instellen.
Je kan hiervoor een apart lampje neerzetten, maar natuurlijk ook gewoon de plafondlamp voor gebruiken.
Net als bij een echte slaaptrainer kan je met verschillende kleuren werken. De pinguïn (je wordt doorgestuurd naar Bol.com) die Tobias en Sophia gebruiken staat ‘s nachts op rood, een half uur voordat de wekker “gaat” is hij oranje en als het tijd is wordt hij groen. Verder maakt de pinguïn (je wordt doorgestuurd naar Bol.com) geen geluid.
Een slaaptrainer maken met een slimme stekker
Heb je geen Philips hue in huis? Dan kan je ook nog slimme stekkers gebruiken. Zelf gebruik ik deze slimme stekker . (je wordt doorgestuurd naar Bol.com)
De slimme stekker werkt samen met een app. Via de app moet je de stekker koppelen. Dit kan via Bluetooth of WiFi.
De app is heel duidelijk en via het tabblad smart kan je een scène aanmaken. Hier kan je de tijd instellen wanneer de lamp aan gaat.
Slaaptrainer ervaring
Als je kind iedere dag om 6 uur wakker is kan je niet verwachten dat hij/zij meteen braaf blijft liggen tot 7 uur. Doe het in kleine stapjes. Het handige aan de app is dat je naast de automatische tijd ook altijd zelf de lamp aan kan doen.
Wij hebben er voor gekozen om soms de lamp eerder aan te zetten, zodat het toch een succes moment voor Tobias was.
Zeker rond de wisseling van zomer naar wintertijd hebben we de slaaptrainer veel gebruikt, gelukkig gaat het nu weer een stuk beter.
Hopelijk heb jij met hulp van een zelfgemaakte slaaptrainer binnenkort ook wat langere nachten.
1 Reacties
Monique
2 december 2022 om 09:13
Leuke tips