Deze blog is geschreven door: Daisy
Het is bijna Koningsdag en dat vieren we in Nederland. Hiep hiep hoera voor koning Willem Alexander. Naast de rood wit blauwe vlag, wilde ik graag iets anders maken met de kids.
De leeuw is het symbool in het Koninklijk wapen.
Wist je dat het koninklijk wapen, het volledige wapen wordt enkel gebruikt als symbool voor ‘de Koning‘ zelf.
Op pinterest had ik eerder al eens een plaatje gezien van een leeuw gemaakt van vilt. Ik vond dit een leuk idee om zelf ook te maken voor Koningsdag. Mijn zoontje vindt het helemaal geweldig dat we een leeuw gaan maken, de brul geluiden vliegen door de kamer. Laten we aan de slag gaan.
Wat heb je nodig:
- Vilt
- Wol
- Karton of pipe cleaners/ chenilledraad
- Zwarte stift
- Schaar
Vilt had ik al in huis, gekregen van mijn moeder. Wol gekocht bij de Wibra of Zeeman en de pipe cleaners kun je halen bij de action.
Eerst knip je een rondje uit geel vilt en die knip je rondom in.
Ik gebruik meestal een beker, bord of iets anders wat rond is om een mooi rondje te krijgen.
Als je oranje vilt hebt kun je hiermee de manen maken, ik had geen oranje vilt, dus heb ik het met wol gedaan. Je knipt slierten, de lengte kun je zelf bepalen. Ik heb ze wat langer gelaten om het knopen makkelijker te maken.
De wol knoop je om de uitgeknipte gele manen. Je kunt ze om en om knopen of bij elke maan. Zelf heb ik helemaal rondom geknoopt met wol.
Daarna knip je de wol ongeveer even lang als de gele manen.
Van wol heb ik nog een vlechtje gemaakt wat ik achter één maan geknopt hebt. Zodat je de leeuw kan ophangen.
De vlecht maak je door drie touwtjes aan elkaar vast te maken. Met een plakband aan de bovenkant kun je hem vastmaken aan bijv. je tafel. Dan ga je vlechten net als je haar vlecht. Links over rechts naar het midden toe en rechts over links. Tot je denkt dat de vlecht lang genoeg is. Leg je er een knoop in.
Het gezichtje tekende ik met stift erop.
Van de pipe cleaner maakte ik een kroontje, deze heb ik om een maan vastgeklemd en voila een leuk leeuwenkoning.
0 Reacties