Sprookjeswonderland Enkhuizen
Pretparken

Sprookjeswonderland Review (Enkhuizen, Noord-Holland)

Na 4 bezoekjes aan dit wonderlijke park vind ik het wel tijd voor een Sprookjeswonderland Review, want wat is dit een gaaf park voor de wat kleinere kinderen. Ons eerst bezoek stampt alweer van 30 augustus 2020. Tobias was op dat moment 1 jaar en bijna 2 maanden.

Betoverende voor de kleintjes

Waar de grotere pretparken met hun sprookjesbos en mega achtbanen iedereen proberen te pleasen hebben ze hier een duidelijke doelgroep: de wat kleinere kinderen tot een jaar of 8.

Toen Tobias 1 jaar was konden we eigenlijk al verrassend veel doen: de draaimolen, paardjes, trein (op schoot) en in de autootjes. Helaas was hij voor de bootjes nog iets te klein omdat hier geen begeleiding bij kan in de bootjes. Achteraf bleek voor de bootjes ook een losse ticket nodig te zijn (je krijgt er één per betaald kind, vanaf 2 jaar).

Een mooi voorbeeld vind ik ook dat de draaimolen is uitgerust met riempjes zodat de wat kleine kinderen ook veilig kunnen zitten en er niet uitklimmen. Dat is vooral handig als je meerdere kinderen bij je hebt.

Kinderboerderij

Naast attracties is er ook een kinderboerderij met geitjes, diverse vogeltjes en kippetjes. Ik ben zelf niet met de kinderen binnen de hekken wezen kijken, dus misschien zijn het er nog wel meer! Je kunt echt tussen de dieren lopen en de geitjes aaien (het verzoek is wel om ze niet op te tillen).

Sprookjesbos

Dan de knaller van het park. Er is een speciaal sprookjesbos met de meest leuke liedjes en mooie huisjes. De raampjes zijn speciaal extra laag geplaatst zodat de kindjes ook lekker bij de bewoners naar binnen kunnen kijken. Zo liepen we langs het huisje van Sneeuwwitje, doornroosje en de bakker van het sprookjesbos.

Waar andere sprookjes soms nogal eng kunnen zijn vind ik ze dat hier niet, het zijn vrolijke snuiters die bewoners van het Sprookjeswonderland. Ook de muziek maakt het een vrolijk spektakel.

Speeltuinen en horeca

Naast bovenstaand aanbod is er ook nog veel ruimte voor een aantal mooie speeltuinen, een thema gebied waar kabouters een reus verslaan, restaurants en veel picknick gelegenheid. Ook zijn er voldoende sanitaire mogelijkheden.

Een video van ons bezoek

Voor Tobias zijn tweede verjaardag bezochten we dit park en maakte we deze video. Je vind het sprookjeswonderland vanaf 28min 43sec.

Prijs en adres

De prijs was op het moment van ons bezoek (juli 2021) € 12,50 per persoon. Deze prijs geldt voor de leeftijden 2 t/m 99 jaar. Of bezoekers van 100 jaar en ouder gratis zijn is me niet bekend.

Parkeren is gratis, dat vind ik zelf een heel groot pluspunt!

Adres:
Kooizandweg 9, 1601LK Enkhouden (klik hier voor Google Maps)

Horeca
Ook de horeca heeft heel schappelijke prijzen, letterlijk citeer ik op hun website: “Koffie is verkrijgbaar vanaf € 1,60 en ijsjes vanaf € 0,80”.

Conclusie – Sprookjeswonderland Review

Om deze Sprookjeswonderland review af te sluiten geef ik ook nog graag een conclusie. Mijn inziens slagen ze zeker in het aanbieden van een betoverende dag voor een zeer schappelijke prijs. Tobias is op dit moment 2 jaar en keek er letterlijk zijn ogen uit.

Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.