Kabouterpaden

Kabouterpad Strabrechtse Heide, Heeze Noord-Brabant

De koude dagen komen er weer aan en dat is ons favoriete moment om de prachtige bossen wat meer op te zoeken. We hebben dit kabouterpad-seizoen afgetrapt in het prachtige Heeze (Noord-Brabant) op de Strabrechtse Heide.

Parkeren

Parkeren kan je op het volgende adres “De Plaetse 71A, 5591 TX Heeze” (Google Maps). Dit is een openbare parkeerplaats op ongeveer 5 minuten lopen vanaf het startpunt van de route.

Heidecaf├ę De Strabrechtse Heide

Het kabouterpad begint bij Heidecaf├ę De Strabrechtse Heide, hier kan je voor ÔéČ 5,95 een knapzak kopen met daarin een puntmuts, Kabouter-klapkaart, stickervel en diploma. Het rugzakje zelf ziet er ook leuk uit en na afloop mag je alle spulletjes zelf houden.

De route volgen kan overigens ook zonder dat je een rugzakje koopt, de route begint ook bij dit heidecaf├ę door bij de grote houten kabouter het paadje in te lopen. Je kunt vanaf hier de kabouters volgen en genieten van de mooie route.

Route

De route is erg gevarieerd en brengt je via een insecten tuin naar een onwijs gave vlonder. Via de vloer kom je weer uit in een prachtig speelbos waar met diverse natuurlijke elementen een gaaf speelbos is gemaakt. Je kan hier hutten bouwen ├ęn stappen over stukken boomstam.

Vanuit het speelbos loop je verder langs een prachtige hindernisbaan. Let erop dat de hindernissen glad kunnen zijn als het vochtig is ­čśë

Conclusie

Wij waren erg enthousiast over dit kabouterpad! Ook heeft Sophia vol trots bijna de hele route haar muts opgehouden. Tobias was er wat minder fan van, maar die was weer enthousiast over zijn tasje. Ook waren de opdrachten erg leuk en speels opgezet.

Video

Wil je nog een betere impressie krijgen van dit kabouterpad? Bekijk dan de video hieronder.

Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.