Vakantieparken

Hof van Saksen Review

Afgelopen maand brachten wij een bezoek aan Hof van Saksen in Nooitgedacht. We verbleven hier een week (+ een beetje). Dat gaf genoeg reden voor een nieuwe blogpost: een Hof van Saksen review.

Het is goed om te weten dat wij dit verblijf zelf geboekt (en betaald) hebben en het dus uit eigen initiatief is geschreven.

Klik hier voor actuele Hof van Saksen aanbiedingen?

Hof van Saksen, wat is dat?

Hof van Saksen is een vakantiepark in het plaatsje Nooitgedacht (noord Drenthe). Het is een kenmerkend park met allemaal “boerderijen” met rieten daken.

Prijzen & boeken

Boeken gaat heel eenvoudig via de website van Hof van Saksen zelf. Hier kun je kiezen uit de gewenste verblijfsduur en datum. De prijs kan erg verschillen per periode, maar kan voor (zeker voor Nederlandse begrippen) vrij hoog uitvallen. Wij hadden geboekt in een relatief rustige periode waardoor de prijs (+- € 900 voor een week) “meeviel”. Je krijgt er dan wel weer een verzorgd park met verzorgde accomodaties voor terug.

Eerste indruk

De eerste indruk van het park is goed, we komen aanrijden en worden vriendelijk verwelkomd bij de poort. Omdat het huisje pas om 16:00 gereed is wordt ons verzocht de auto nog even bij de parkeerplaats te parkeren en het park nog even zonder auto te betreden. Het is een autoluw park wat (zeker met kinderen) heel fijn is.

We parkeren de auto en lopen het park op. Onze eerste indruk van het park is perfect. Het is een zeer verzorgd park. Ieder personeelslid wat we tegenkomen begroet ons netjes en de kunstwerken die over het park verspreid staan bieden een luxe gevoel.

In de verte zien we de kenmerkende trechter-glijbaan ons al aankijken, dit is voor de waaghalzen zeker de moeite waard! Helaas was het zwembad gesloten, maar vanuit een eerder verblijf weten we hoe hij is. Spectaculair kan ik jullie vertellen!

Activiteiten

Het park heeft veel verschillende activiteiten, sommige kunnen gesloten zijn door geldende beperkingen. Diverse activiteiten die je kunt vinden op Hof van Saksen:
– Fietsverhuur
– Golfkarretjes (yeah!)
– Mini-golf (Adventure golf)
– Voetgolf verspreid over het hele park
– Binnenspeeltuin (Harrewar) (op dit moment is hier ook een buitenversie van, maar dit heeft geen klimtoestellen zoals binnen).
– Trampoline park
– Knutsel-academie (knutselen zonder troep in je huisje!)
– Mode-academie (hier kun je bijvoorbeeld een tasje maken)
– Bouw-academie (hier maak je bijvoorbeeld een vogelhuisje)
– Bouw-academie buiten: hier maak je de mooiste hutten met meer dan genoeg pallets!
– Zwembad (meer hierover later)
– Recreatiemeer (buiten)
– Beachclub (+ speeltuin buiten!)
– Veeeeel speeltuinen!
– Wellness & Spa

Zwembad

Over het zwembad kan ik kort zijn: spectaculair. Dit zwembad heeft echt de meest leuke glijbanen van Nederland. Het enige nadeel doordat de glijbanen best wel intensief zijn is dat ze minder geschikt zijn voor kleine kinderen. De “vanaf” leeftijd durf ik niet te zeggen, maar ze zijn best heftig. Binnen/buiten is er ook nog een wildwaterbaan waar we Tobias wel mee vanaf hebben kunnen nemen op schoot. Ondanks de naam is hij best goed te doen met kinderen.

Mocht je met echt kleine ukkies op pad zijn is er ook een peuterbad, hier is wel een (heel) klein glijbaantje en zijn er diverse activiteiten met fonteintjes e.d.

Al met al een hele hele hele dikke pluim voor het zwembad!

Spa & Wellness

Ook als je even tijd voor jezelf wil ben je hier aan het juiste adres. Er is een fijne spa & wellness center in het hoofdgebouw. Hier kun je genieten van diverse massages en behandelingen, zelf koos ik de hot stone massage en was ik lekker even alle zorgen van het dagelijkse leven vergeten.

Ze bieden ook oppas in je eigen boerderij door gediplomeerd personeel. Hier hebben wij geen gebruik van gemaakt, dus hier heb ik verder geen oordeel over.

Indoor speeltuin

De indoorspeeltuin is super gaaf en enorm groot. Vanuit de speeltuin ga je ook naar de mode, bouw of knutselacedemie. Je kunt je dus binnen een lange tijd vermaken. Voor de babies is er een apart gedeelte waar ze niet omver worden gebeukt door de wat grotere kinderen.

Je vindt de speeltuin naast de supermarkt.

Buiten speeltuinen

Tussen de boerderijen vind je een ruim aanbod aan “kleine” speeltuintjes waar voor iedere leeftijd iets te beleven valt. Tobias en Sophia zitten momenteel nog in een baby-schommel en die hebben we op diverse plekken teruggevonden. Ook normale schommels zijn er ruim voldoende en niet te vergeten glijbanen, klimrekken en zandbakken.

Ons verblijf

Tijdens ons verblijf hebben we ook 2 vlogs gemaakt, hierin krijg je een mooie indruk van het park. Ondanks de vele beperkingen hebben we ons (meer dan) goed vermaakt!

Hof van Saksen vlog 1 (van de 2)
Hof van Saksen vlog 2 (van de 2)

Conclusie Hof van Saksen Review

Mijn conclusie over dit park is een absolute go. Ondanks de (soms) hoge prijs biedt het park een hoog serviceniveau waar je vriendelijk wordt ontvangen met heel veel faciliteiten. Wij zijn in ieder geval groot fans van het park (de afgelopen 12 maanden zijn we al 2 keer geweest).

Ik kan niet wachten tot we weer terugkunnen.

Klik hier om te boeken bij Hof van Saksen of voor meer informatie.

Meld jezelf aan voor mijn nieuwsbrief

Ontvang de leukste blogs en beste aanbiedingen in jouw e-mail.